Toate stiri

Campania "Un doctor pentru tine", lansată de Guvernul Filip, a fost stopată
Mai Mult
Preşedintele fracţiunii parlamentare a PDM, Pavel Filip, a avut o întrevedere cu Ambasadolrul SUA la Chişinău, Dereck J. Hogan. Interlocutorii au discutat despre situaţia social-politică din Republica Moldova şi priorităţile de cooperare pe viitor.
Mai Mult
Războiul total, declanşat de Rusia împotriva fostului lider al PDM, Vlad Plahotniuc, este unul fără precedent
Mai Mult
Ministerul de Interne al Rusiei anunţă că fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc şi ex-deputatul democrat, Constantin Ţuţu, sunt cercetaţi într-un dosar la Moscova, fiind bănuiţi că ar fi coordonat o reţea interna­ţională criminală, specializată în contrabandă şi trafic de droguri.
Mai Mult
Consiliul Europei a restabilit Federaţiei Ruse dreptul de vot la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), după ce Moscova nu a mai putut vota în această structură din 2014, după anexarea Crimeei.
Mai Mult
Co-preşedintele Blocului "ACUM", Andrei Năstase, a oferit o reacţie în care explică de ce a votat "pentru" revenirea Rusiei în APCE. Acesta spune că paradigma politică europeană se redefineşte constant, "iar DIALOGUL este, în opinia majorităţii parlamentarilor europeni, singura cale care poate garanta sustenabilitate proiectului european, în integralitatea acestuia".
Mai Mult
Istoria contemporană a Republicii Moldova demonstrează cu prisosinţă că exerciţiul de alternanţă la putere este dominat de sentimentul urii şi răzbunării. Acest lucru a avut loc şi odată cu venirea la putere a agro-socialiştilor în 1994, apoi a Alianţei pentru Democraţie şi Reforme în 1998. În forţă au venit la putere şi comuniştii lui Voronin în 2001, iar accederea la guvernare a Alianţei pentru Integrare Europeană a fost precedată de proteste masive ale tinerilor în aprilie 2009. Cei veniţi la putere declarau din start că tot ce a făcut guvernarea precedentă a fost prost şi începeau epurările de cadre şi "reformele" care, de regulă, în scurt timp se împotmoleau. 
Mai Mult
Federaţia Rusă rămâne în capul listei priorităţilor noului parlament. Reprezentanţii Alianţei Sandu-Dodon au plecat la Moscova într-o vizită oficială de două zile, la invitaţia preşedintelui Dumei de Stat.
Mai Mult
Vicepremierul rus, Dmitri Kozak, ajuns într-o nouă vizită la Chişinău, a avut o întrevedere cu şeful statului, Igor Dodon. Ulterior, cei doi oficiali au făcut declaraţii de presă. Kozak le-a mulţumit deputaţilor "ACUM" şi PSRM pentru că au format o alianţă de guvernare.
Mai Mult
Imixtiune grosolană în Justiţie. Premierul Maia Sandu a mers la şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii, unde le-a dat indicaţii judecătorilor, cum trebuie să activeze în continuare.
Mai Mult
Deputaţii din partea PSRM şi a blocului "ACUM" au votat în prima lectură un proiect care transformă Consiliul Suprem de Securitate (CSS) într-un organ de stat care îşi va subordona toate instituţiile.
Mai Mult
Întotdeauna crimele internaţionale sunt precedate de înţelegeri secrete. Cancelariile marilor puteri, cointeresate în anexarea teritoriilor sau formarea unor guverne marionete, discută în taină temele. Urmează semnarea documentelor oficiale şi a celor secrete. Doar peste decenii aflăm că soarta ne-au pecetluit-o cei pentru care noi suntem un fir de nisip în univers, o monedă de schimb în marile jocuri geopolitice. Până la urmă se fac cunoscute şi numele celor care, aidoma lui Iuda, ne-au trădat pentru arginţi sau funcţii.
Mai Mult