Un nou proiect al Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss"

Fundaţia lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss" lansează Cam­pania "Ajut şi eu în satul meu", cu scopul de a finanţa proiecte de dezvoltare pentru comunităţile rurale din Moldova.

1 milion de lei vor fi alocaţi în total pentru cele mai bune 5 proiecte, care vor fi alese în urma unui concurs naţional deschis tuturor satelor şi comunelor din ţară.

Proiectele pot fi depuse, în perioada 21 mai – 24 iunie 2019, de către organizaţii non-guvernamentale, grupuri de tineri sau oameni cu iniţiativă care doresc să schimbe în bine faţa localităţii în care trăiesc. Trimiterea proiectelor se poate face prin email, la adresa office@edelweiss.md, prin poştă sau personal la sediul fundaţiei: municipiul Chişinău, strada Armenească 44/3, cu menţiunea Pentru Fundaţia lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss".

După încheierea perioadei de depunere, Fundaţia lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss" va evalua toate proiectele primite, urmând să anunţe câştigătorii în data de 3 iulie curent.

Detalii despre Campania "Ajut şi eu în satul meu" sunt disponibile pe site-ul fundaţiei – www.edelweiss.md, la emailul menţionat mai sus sau telefonic, la numerele +373 68900915 şi 022809908.

Alte stiri

28 iunie 1940, axa Berlin – Moscova sacrifică Basarabia

Întotdeauna crimele internaţionale sunt precedate de înţelegeri secrete. Cancelariile marilor puteri, cointeresate în anexarea teritoriilor sau formarea unor guverne marionete, discută în taină temele. Urmează semnarea documentelor oficiale şi a celor secrete. Doar peste decenii aflăm că soarta ne-au pecetluit-o cei pentru care noi suntem un fir de nisip în univers, o monedă de schimb în marile jocuri geopolitice. Până la urmă se fac cunoscute şi numele celor care, aidoma lui Iuda, ne-au trădat pentru arginţi sau funcţii.

Mai Mult

Drumuri bune la Porumbrei şi uzină de asfalt la Cimişlia

Locuitorii din satul Porumbrei, Cimişlia, au acum cel mai modern drum din tot raionul. O porţiune de 500 de metri a fost renovată capital.

Mai Mult

Pensionarii stabiliţi peste hotare vor putea primi pensia din Republica Moldova

Cetăţenii moldoveni, stabiliţi cu domiciliul peste hotare şi ajunşi la vârsta de pensionare, vor putea primi pensia din Republica Moldova. Cabinetul de miniştri a aprobat modificarea Regulamentului privind modul de plată a pensiilor stabilite în sistemul public de pensii şi a alocaţiilor sociale de stat.

Mai Mult

Programul "Prima Casă" ia amploare şi îşi extinde categoriile de beneficiari

Cel puţin 2282 de moldoveni şi-au procurat locuinţe în cadrul Programului guvernamental "Prima Casă", adoptat la iniţiativa liderului PDM, Vlad Plahotniuc. Au fost accesate credite de peste 1 miliard de lei, iar suma totală a garanţiilor de stat se apropie de 600 de milioane de lei.

Mai Mult