Reparaţia drumurilor înseamnă şi sute de locuri de muncă

Aproape 400 de locuri de muncă noi vor fi create în sudul ţării. Pe lângă angajările care vor fi făcute pentru construcţia drumului de ocolire a oraşului Comrat, compania turcească responsabilă de proiect a deschis în satul Bugeac şi o uzină de asfalt. La întreprindere au fost deja angajaţi aproximativ 60 de localnici. 

Printre proaspeţii angajaţi este şi Ivan Nazarenco din Comrat. Deşi are 24 de ani, deja a simţit pe propria piele ce înseamnă munca în străinătate. Tânărul este în perioada de probă, dar speră să obţină un contract deplin, ca să poată lucra acasă.

Un alt muncitor, Nicolai Panaitov din satul Congaz, a lucrat 14 ani în Rusia. Acum câteva luni, a revenit în Moldova şi s-a angajat la întreprindere în calitate de operator.

"Noi deja am examinat drumul şi am luat mostre de sol pentru expertiză. M-am săturat să lucrez peste hotare, nu vedeam mult timp copiii. Aici condiţiile sunt foarte bune", spune Nicolai Panaitov.

Uzina de asfalt va funcţiona pe bază de materii prime locale, aduse din Soroca şi Orhei.

"Capacitatea ei este 300 de tone pe oră. În apropiere se află calea ferată, ceea ce ne oferă posibilitatea să transportăm materialele fără a pierde timp", explică reprezentantul companiei turceşti, Kenan Kose.

La întreprindere a fost deschisă o cantină, iar pentru cei care vor veni din alte localităţi au fost construite cămine.

Proiectul prevede construcţia a 18 kilometri ai şoselei de centură de la Comrat, dar şi a unui segment de
19 km între localităţile Porumbrei şi Cimişlia. Costul lucrărilor este de circa 59 de milioane de euro, bani oferiţi de Banca Europeană de Investiţii. Lucrările vor fi finalizate în cel mult trei ani.

Alte stiri

28 iunie 1940, axa Berlin – Moscova sacrifică Basarabia

Întotdeauna crimele internaţionale sunt precedate de înţelegeri secrete. Cancelariile marilor puteri, cointeresate în anexarea teritoriilor sau formarea unor guverne marionete, discută în taină temele. Urmează semnarea documentelor oficiale şi a celor secrete. Doar peste decenii aflăm că soarta ne-au pecetluit-o cei pentru care noi suntem un fir de nisip în univers, o monedă de schimb în marile jocuri geopolitice. Până la urmă se fac cunoscute şi numele celor care, aidoma lui Iuda, ne-au trădat pentru arginţi sau funcţii.

Mai Mult

Drumuri bune la Porumbrei şi uzină de asfalt la Cimişlia

Locuitorii din satul Porumbrei, Cimişlia, au acum cel mai modern drum din tot raionul. O porţiune de 500 de metri a fost renovată capital.

Mai Mult

Pensionarii stabiliţi peste hotare vor putea primi pensia din Republica Moldova

Cetăţenii moldoveni, stabiliţi cu domiciliul peste hotare şi ajunşi la vârsta de pensionare, vor putea primi pensia din Republica Moldova. Cabinetul de miniştri a aprobat modificarea Regulamentului privind modul de plată a pensiilor stabilite în sistemul public de pensii şi a alocaţiilor sociale de stat.

Mai Mult

Programul "Prima Casă" ia amploare şi îşi extinde categoriile de beneficiari

Cel puţin 2282 de moldoveni şi-au procurat locuinţe în cadrul Programului guvernamental "Prima Casă", adoptat la iniţiativa liderului PDM, Vlad Plahotniuc. Au fost accesate credite de peste 1 miliard de lei, iar suma totală a garanţiilor de stat se apropie de 600 de milioane de lei.

Mai Mult