Reparaţia drumurilor înseamnă şi sute de locuri de muncă

Aproape 400 de locuri de muncă noi vor fi create în sudul ţării. Pe lângă angajările care vor fi făcute pentru construcţia drumului de ocolire a oraşului Comrat, compania turcească responsabilă de proiect a deschis în satul Bugeac şi o uzină de asfalt. La întreprindere au fost deja angajaţi aproximativ 60 de localnici. 

Printre proaspeţii angajaţi este şi Ivan Nazarenco din Comrat. Deşi are 24 de ani, deja a simţit pe propria piele ce înseamnă munca în străinătate. Tânărul este în perioada de probă, dar speră să obţină un contract deplin, ca să poată lucra acasă.

Un alt muncitor, Nicolai Panaitov din satul Congaz, a lucrat 14 ani în Rusia. Acum câteva luni, a revenit în Moldova şi s-a angajat la întreprindere în calitate de operator.

"Noi deja am examinat drumul şi am luat mostre de sol pentru expertiză. M-am săturat să lucrez peste hotare, nu vedeam mult timp copiii. Aici condiţiile sunt foarte bune", spune Nicolai Panaitov.

Uzina de asfalt va funcţiona pe bază de materii prime locale, aduse din Soroca şi Orhei.

"Capacitatea ei este 300 de tone pe oră. În apropiere se află calea ferată, ceea ce ne oferă posibilitatea să transportăm materialele fără a pierde timp", explică reprezentantul companiei turceşti, Kenan Kose.

La întreprindere a fost deschisă o cantină, iar pentru cei care vor veni din alte localităţi au fost construite cămine.

Proiectul prevede construcţia a 18 kilometri ai şoselei de centură de la Comrat, dar şi a unui segment de
19 km între localităţile Porumbrei şi Cimişlia. Costul lucrărilor este de circa 59 de milioane de euro, bani oferiţi de Banca Europeană de Investiţii. Lucrările vor fi finalizate în cel mult trei ani.

Alte stiri

Peste jumătate din beneficiari şi-au ridicat ajutorul unic de 600 lei, de Paşte

Mai bine de jumătate dintre cei aproximativ 610 mii de beneficiari şi-au ridicat ajutorul unic de 600 de lei oferit de Paşte.

Mai Mult

În cadrul Programului "Prima Casă" au fost oferite 2000 de credite

Peste 2000 de credite, în valoare de circa 1 miliard de lei, au fost oferite familiilor tinere şi tinerilor necăsătoriţi în cadrul Programului guvernamental "Prima Casă". Suma totală a garanţiilor de stat este de circa 500 milioane de lei. 

Mai Mult

Deputaţii fracţiunii PDM vor dona salariile pe care le-au primit de la Parlament pentru luna martie

Deputaţii fracţiunii PDM vor dona salariile pentru luna martie. Anunţul, a fost făcut de liderul fracţiunii, Pavel Filip, într-o postare pe "Facebook".

Mai Mult

În Moldova creşte calitatea alimentaţiei oamenilor

Creşterea veniturilor moldovenilor a schimbat şi structura alimentaţiei acestora. Dacă în anii 90, dar şi în primul deceniul al secolului al 21-lea, pâinea şi cartofii ocupau un loc important în alimentaţie, din cauza veniturilor modeste al moldovenilor, atunci în ultimii 7 ani se atestă o creştere a ponderii produselor mai calitative şi sănătoase.

Mai Mult