Peste jumătate din beneficiari şi-au ridicat ajutorul unic de 600 lei, de Paşte

Mai bine de jumătate dintre cei aproximativ 610 mii de beneficiari şi-au ridicat ajutorul unic de 600 de lei oferit de Paşte.

Banii sunt oferiţi pensionarilor, persoanelor cu nevoi speciale şi beneficiarilor de alocaţii sociale care au venituri de până la două mii de lei. Pentru a primi banii, la oficiile poştale din ţară, uneori, se formează cozi, iar bătrânii care au probleme de sănătate primesc ajutorul direct acasă. Iulia şi Petru Onofrei din satul Hârtopul Mare, raionul Criuleni, au rămas plăcut surprinşi când au văzut poştaşul la uşa casei.

Soţii Onofrei, care au crescut patru copii, spun că din cei 1200 de lei vor pregăti o masă de sărbătoare şi vor cumpăra cadouri pentru nepoţi şi strănepoţi.

"Tare, dar tare bine o să ne mai prindă. Că am cam cheltuit banii, mi-am luat acum lemne, dar iaca vine Paştele, trebuie să luăm câte ceva. Am zece nepoţi, şase strănepoţi şi cât de puţin, măcar câte ceva dulce, dar trebuie să le iau. Pentru că vin la mâca şi cer", a declarat Iulia Onofrei.

"Vin toţi de sărbători şi vrem să le dăm şi lor câte ceva din ce am câştigat noi, să înţeleagă şi ei că ne-au dat aceşti bani", a susţinut Petri Onofrei, beneficiar.

Iar la Oficiul poştal din sat oamenii stau la rând ca să-şi ridice banii.

Legea privind acordarea ajutorului de Paşte a fost aprobată prin asumarea răspunderii de către guvern, după o iniţiativă a Preşedintelui Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc. Acelaşi ajutor a fost oferit şi de Crăciun.

Alte stiri

Alexandru Botnari: Visez să văd locuitorii Moldovei fericiţi

De fiecare dată când îl întâlnesc pe Alexandru Botnari, atrag atenţia asupra sincerităţii acestuia în relaţiile cu oamenii. Şi de această dată, discuţia cu locuitorii satului Căţeleni părea mai mult a fi un consiliu de familie.

Mai Mult

Dumitru Diacov şi echipa democrată au molipsit locuitorii satului Topala de spiritul bunătăţii

Locuitorii satului Topala, din raionul Cimişlia, timp de aproape trei decenii n-au prea avut motive de a fi optimişti. Tineretul pleacă, case noi nu prea se construiesc.

Mai Mult

Venituri mai mari pentru oameni

În primii doi ani de guvernare, Partidul Democrat a reuşit să stabilizeze economia şi să asigure o creştere de peste 4 la sută. Ţinând cont de gravitatea situaţiei la momentul preluării guvernării de către democraţi, putem afirma că rezultatele au fost evident peste aşteptări. 

Mai Mult

Partidul Democrat schimbă viaţa oamenilor prin construcţia de drumuri, apeducte, sisteme de canalizare

Criza economică profundă, în care se afla Moldova la cumpăna anilor 2015- 2016, a fost depăşită de guvernarea democrată, în ciuda prognozelor pesimiste, într-un timp record. Diminuarea presiunilor instituţiilor de control asupra mediului de afaceri, atitudinea prietenoasă a guvernării faţă de acesta şi reforma fiscală stimulatorie atât pentru angajatori, cât şi pentru angajaţi au pornit motoarele economice care au dat rezultate pe măsură.

Mai Mult