Peste jumătate din beneficiari şi-au ridicat ajutorul unic de 600 lei, de Paşte

Mai bine de jumătate dintre cei aproximativ 610 mii de beneficiari şi-au ridicat ajutorul unic de 600 de lei oferit de Paşte.

Banii sunt oferiţi pensionarilor, persoanelor cu nevoi speciale şi beneficiarilor de alocaţii sociale care au venituri de până la două mii de lei. Pentru a primi banii, la oficiile poştale din ţară, uneori, se formează cozi, iar bătrânii care au probleme de sănătate primesc ajutorul direct acasă. Iulia şi Petru Onofrei din satul Hârtopul Mare, raionul Criuleni, au rămas plăcut surprinşi când au văzut poştaşul la uşa casei.

Soţii Onofrei, care au crescut patru copii, spun că din cei 1200 de lei vor pregăti o masă de sărbătoare şi vor cumpăra cadouri pentru nepoţi şi strănepoţi.

"Tare, dar tare bine o să ne mai prindă. Că am cam cheltuit banii, mi-am luat acum lemne, dar iaca vine Paştele, trebuie să luăm câte ceva. Am zece nepoţi, şase strănepoţi şi cât de puţin, măcar câte ceva dulce, dar trebuie să le iau. Pentru că vin la mâca şi cer", a declarat Iulia Onofrei.

"Vin toţi de sărbători şi vrem să le dăm şi lor câte ceva din ce am câştigat noi, să înţeleagă şi ei că ne-au dat aceşti bani", a susţinut Petri Onofrei, beneficiar.

Iar la Oficiul poştal din sat oamenii stau la rând ca să-şi ridice banii.

Legea privind acordarea ajutorului de Paşte a fost aprobată prin asumarea răspunderii de către guvern, după o iniţiativă a Preşedintelui Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc. Acelaşi ajutor a fost oferit şi de Crăciun.

Alte stiri

28 iunie 1940, axa Berlin – Moscova sacrifică Basarabia

Întotdeauna crimele internaţionale sunt precedate de înţelegeri secrete. Cancelariile marilor puteri, cointeresate în anexarea teritoriilor sau formarea unor guverne marionete, discută în taină temele. Urmează semnarea documentelor oficiale şi a celor secrete. Doar peste decenii aflăm că soarta ne-au pecetluit-o cei pentru care noi suntem un fir de nisip în univers, o monedă de schimb în marile jocuri geopolitice. Până la urmă se fac cunoscute şi numele celor care, aidoma lui Iuda, ne-au trădat pentru arginţi sau funcţii.

Mai Mult

Drumuri bune la Porumbrei şi uzină de asfalt la Cimişlia

Locuitorii din satul Porumbrei, Cimişlia, au acum cel mai modern drum din tot raionul. O porţiune de 500 de metri a fost renovată capital.

Mai Mult

Pensionarii stabiliţi peste hotare vor putea primi pensia din Republica Moldova

Cetăţenii moldoveni, stabiliţi cu domiciliul peste hotare şi ajunşi la vârsta de pensionare, vor putea primi pensia din Republica Moldova. Cabinetul de miniştri a aprobat modificarea Regulamentului privind modul de plată a pensiilor stabilite în sistemul public de pensii şi a alocaţiilor sociale de stat.

Mai Mult

Programul "Prima Casă" ia amploare şi îşi extinde categoriile de beneficiari

Cel puţin 2282 de moldoveni şi-au procurat locuinţe în cadrul Programului guvernamental "Prima Casă", adoptat la iniţiativa liderului PDM, Vlad Plahotniuc. Au fost accesate credite de peste 1 miliard de lei, iar suma totală a garanţiilor de stat se apropie de 600 de milioane de lei.

Mai Mult