Peste 3100 de oameni au fost consultaţi gratuit de medici oncologi în februarie

3151 persoane au fost consultate pe parcursul lunii februarie de către 35 de medici oncologi, care s-au alăturat echipelor multidisciplinare, în cadrul Campaniei "Un doctor pentru tine". 

Aproape 700 de persoane au fost identificate în grupul de risc de îmbolnăvire de cancer, iar alte 270 persoane au primit recomandări de investigaţii suplimentare atât la Centrul Consultativ Diagnostic al IMSP Institutului Oncologic, cât şi pentru alţi specialişti din cadrul instituţiilor medico-sanitare raionale.

De asemenea, de asistenţă specializată suplimentară au beneficiat 326 pacienţi, care sunt la evidenţă oncologică.

Medicii specialişti din cadrul celor 11 echipe multidisciplinare au realizat sesiuni de informare privind identificarea cauzelor şi factorilor de risc în cancer, desfăşurarea activităţilor de screening oncologic (mamar, colorectal şi cervical) şi diagnostic precoce, la care au participat medici din asistenţa medicală primară şi specializată de ambulatoriu, din raioane.

Totodată, din luna octombrie 2018 până în prezent, în cadrul mamografiilor mobile au fost realizate peste 7200 investigaţii de screening. În urma evaluării rapoartelor imagistice au fost depistate 625 de patologii, dintre care 14 cazuri confirmate de cancer.

Menţionăm că, pe parcursul anului 2019, vor continua activităţile de screening pentru femeile din grupurile cu risc sporit de îmbolnăvire de cancer mamar, în cadrul Programului "Un doctor pentru tine".

Alte stiri

28 iunie 1940, axa Berlin – Moscova sacrifică Basarabia

Întotdeauna crimele internaţionale sunt precedate de înţelegeri secrete. Cancelariile marilor puteri, cointeresate în anexarea teritoriilor sau formarea unor guverne marionete, discută în taină temele. Urmează semnarea documentelor oficiale şi a celor secrete. Doar peste decenii aflăm că soarta ne-au pecetluit-o cei pentru care noi suntem un fir de nisip în univers, o monedă de schimb în marile jocuri geopolitice. Până la urmă se fac cunoscute şi numele celor care, aidoma lui Iuda, ne-au trădat pentru arginţi sau funcţii.

Mai Mult

Drumuri bune la Porumbrei şi uzină de asfalt la Cimişlia

Locuitorii din satul Porumbrei, Cimişlia, au acum cel mai modern drum din tot raionul. O porţiune de 500 de metri a fost renovată capital.

Mai Mult

Pensionarii stabiliţi peste hotare vor putea primi pensia din Republica Moldova

Cetăţenii moldoveni, stabiliţi cu domiciliul peste hotare şi ajunşi la vârsta de pensionare, vor putea primi pensia din Republica Moldova. Cabinetul de miniştri a aprobat modificarea Regulamentului privind modul de plată a pensiilor stabilite în sistemul public de pensii şi a alocaţiilor sociale de stat.

Mai Mult

Programul "Prima Casă" ia amploare şi îşi extinde categoriile de beneficiari

Cel puţin 2282 de moldoveni şi-au procurat locuinţe în cadrul Programului guvernamental "Prima Casă", adoptat la iniţiativa liderului PDM, Vlad Plahotniuc. Au fost accesate credite de peste 1 miliard de lei, iar suma totală a garanţiilor de stat se apropie de 600 de milioane de lei.

Mai Mult