Peste 3100 de oameni au fost consultaţi gratuit de medici oncologi în februarie

3151 persoane au fost consultate pe parcursul lunii februarie de către 35 de medici oncologi, care s-au alăturat echipelor multidisciplinare, în cadrul Campaniei "Un doctor pentru tine". 

Aproape 700 de persoane au fost identificate în grupul de risc de îmbolnăvire de cancer, iar alte 270 persoane au primit recomandări de investigaţii suplimentare atât la Centrul Consultativ Diagnostic al IMSP Institutului Oncologic, cât şi pentru alţi specialişti din cadrul instituţiilor medico-sanitare raionale.

De asemenea, de asistenţă specializată suplimentară au beneficiat 326 pacienţi, care sunt la evidenţă oncologică.

Medicii specialişti din cadrul celor 11 echipe multidisciplinare au realizat sesiuni de informare privind identificarea cauzelor şi factorilor de risc în cancer, desfăşurarea activităţilor de screening oncologic (mamar, colorectal şi cervical) şi diagnostic precoce, la care au participat medici din asistenţa medicală primară şi specializată de ambulatoriu, din raioane.

Totodată, din luna octombrie 2018 până în prezent, în cadrul mamografiilor mobile au fost realizate peste 7200 investigaţii de screening. În urma evaluării rapoartelor imagistice au fost depistate 625 de patologii, dintre care 14 cazuri confirmate de cancer.

Menţionăm că, pe parcursul anului 2019, vor continua activităţile de screening pentru femeile din grupurile cu risc sporit de îmbolnăvire de cancer mamar, în cadrul Programului "Un doctor pentru tine".

Alte stiri

Peste jumătate din beneficiari şi-au ridicat ajutorul unic de 600 lei, de Paşte

Mai bine de jumătate dintre cei aproximativ 610 mii de beneficiari şi-au ridicat ajutorul unic de 600 de lei oferit de Paşte.

Mai Mult

În cadrul Programului "Prima Casă" au fost oferite 2000 de credite

Peste 2000 de credite, în valoare de circa 1 miliard de lei, au fost oferite familiilor tinere şi tinerilor necăsătoriţi în cadrul Programului guvernamental "Prima Casă". Suma totală a garanţiilor de stat este de circa 500 milioane de lei. 

Mai Mult

Deputaţii fracţiunii PDM vor dona salariile pe care le-au primit de la Parlament pentru luna martie

Deputaţii fracţiunii PDM vor dona salariile pentru luna martie. Anunţul, a fost făcut de liderul fracţiunii, Pavel Filip, într-o postare pe "Facebook".

Mai Mult

În Moldova creşte calitatea alimentaţiei oamenilor

Creşterea veniturilor moldovenilor a schimbat şi structura alimentaţiei acestora. Dacă în anii 90, dar şi în primul deceniul al secolului al 21-lea, pâinea şi cartofii ocupau un loc important în alimentaţie, din cauza veniturilor modeste al moldovenilor, atunci în ultimii 7 ani se atestă o creştere a ponderii produselor mai calitative şi sănătoase.

Mai Mult