Pavel Filip se bucură de realizări, dar nu uită şi de viitoarele proiecte

Premierul Pavel Filip a vizitat satele Voinova şi Sireţi din raionul Străşeni, unde a inspectat realizarea proiectelor de infrastructură, dar şi a felicitat locuitorii cu ocazia Hramului localităţilor. În satul Voinova, astăzi a fost inaugurată casa de cultură, pentru reparaţia căreia a fost alocat 1 milion de lei, dar şi Oficiul Medicilor de Familie, pentru renovarea căruia din buget au fost distribuite 700 de mii de lei. 

Locuitorii din Voinova se bucură acum şi de iluminatul stradal, costul proiectului fiind estimat la 560 de mii de lei. Sunt în toi şi lucrările de reparaţie a drumului Străşeni-Voinova. În acest an, pentru renovarea acestuia au fost alocate 12 milioane de lei. În total, vor fi reabilitaţi 21 de km de drum. Proiectul valorează 75 de milioane de lei.

"M-am bucurat să văd că o parte din proiectele despre care vorbeam la începutul acestui an sunt deja realizate. Eu nu am uitat şi despre celelalte proiecte importante, precum gazificarea, reparaţia altor porţiuni de drumuri în localitate. Banii sunt incluşi în buget şi, imediat cum se termină procedurile de licitaţii, lucrările vor demara", a spus Pavel Filip.

Şi locuitorii satului Sireţi au avut astăzi motiv de bucurie. În localitate au fost finalizate lucrările de reparaţie la casa de cultură, care au costat circa 350 de mii de lei. Totodată, urmează să fie reparate liceul, 2 grădiniţe, dar şi unele porţiuni de drum din localitate. "Am alocat 2,5 milioane de lei pentru renovarea mai multor drumuri în cadrul proiectului "Drumuri Bune 2". Licitaţiile s-au încheiat şi sper că în curând vor apărea utilajele şi drumarii în localitatea dumneavoastră", a menţionat Pavel Filip.

Premierul a precizat că toate aceste proiecte vor fi duse la bun sfârşit cu eforturi comune: "Vă mulţumesc pentru ceea ce faceţi pentru localitatea dumneavoastră. Sunteţi oameni gospodari, care ţin la localitatea lor, la ţara lor şi aceste lucruri ne leagă".

Alte stiri

28 iunie 1940, axa Berlin – Moscova sacrifică Basarabia

Întotdeauna crimele internaţionale sunt precedate de înţelegeri secrete. Cancelariile marilor puteri, cointeresate în anexarea teritoriilor sau formarea unor guverne marionete, discută în taină temele. Urmează semnarea documentelor oficiale şi a celor secrete. Doar peste decenii aflăm că soarta ne-au pecetluit-o cei pentru care noi suntem un fir de nisip în univers, o monedă de schimb în marile jocuri geopolitice. Până la urmă se fac cunoscute şi numele celor care, aidoma lui Iuda, ne-au trădat pentru arginţi sau funcţii.

Mai Mult

Drumuri bune la Porumbrei şi uzină de asfalt la Cimişlia

Locuitorii din satul Porumbrei, Cimişlia, au acum cel mai modern drum din tot raionul. O porţiune de 500 de metri a fost renovată capital.

Mai Mult

Pensionarii stabiliţi peste hotare vor putea primi pensia din Republica Moldova

Cetăţenii moldoveni, stabiliţi cu domiciliul peste hotare şi ajunşi la vârsta de pensionare, vor putea primi pensia din Republica Moldova. Cabinetul de miniştri a aprobat modificarea Regulamentului privind modul de plată a pensiilor stabilite în sistemul public de pensii şi a alocaţiilor sociale de stat.

Mai Mult

Programul "Prima Casă" ia amploare şi îşi extinde categoriile de beneficiari

Cel puţin 2282 de moldoveni şi-au procurat locuinţe în cadrul Programului guvernamental "Prima Casă", adoptat la iniţiativa liderului PDM, Vlad Plahotniuc. Au fost accesate credite de peste 1 miliard de lei, iar suma totală a garanţiilor de stat se apropie de 600 de milioane de lei.

Mai Mult