Partidul Democrat a propus un pachet social ca bază pentru negocierile postelectorale

Obiectivele acestui proiect vin să îmbunătăţească viaţa oamenilor prin salarii şi pensii mai bune, noi facilităţi pentru procurarea locuinţelor, sprijin pentru familii şi protecţie socială mai puternică pentru cei defavorizaţi, dar şi proiecte de infrastructură, cum ar fi "Drumuri bune".

Iată câteva iniţiative importante pe care mizează PDM:

•    Majorarea indemnizaţiei unice la naşterea copilului – de la 6003 lei până la 10.000 de lei;

•    Lansarea alocaţiilor de stat pentru copii de până la 18 ani, în valoare de 200 de lei;

•    Permanentizarea ajutorului de 600 de lei (de 2 ori pe an) pentru persoanele în etate şi celor aflate în dificultate ale căror venit lunar nu depăşeşte 2000 de lei;

•    Dublarea ajutorului pentru perioada rece a anului. În prezent acesta este de 350 de lei, iar ulterior va constitui 700 de lei;

•     Va fi lansat Programul "Prima Casă 4", disponibil şi pentru angajaţii din sectorul privat cărora statul le va oferi compensaţii de până la 50% din valoarea creditului.

•    Va fi derulat Programul Naţional "Drumuri Bune", care va restabili 2600 de km de drumuri din ţară;

•    Construcţia sistemelor de canalizare;

•    Alimentarea cu apă a lo­­­ca­li­tă­ţilor;

•         Gestionarea deşeurilor solide.

Alte stiri

28 iunie 1940, axa Berlin – Moscova sacrifică Basarabia

Întotdeauna crimele internaţionale sunt precedate de înţelegeri secrete. Cancelariile marilor puteri, cointeresate în anexarea teritoriilor sau formarea unor guverne marionete, discută în taină temele. Urmează semnarea documentelor oficiale şi a celor secrete. Doar peste decenii aflăm că soarta ne-au pecetluit-o cei pentru care noi suntem un fir de nisip în univers, o monedă de schimb în marile jocuri geopolitice. Până la urmă se fac cunoscute şi numele celor care, aidoma lui Iuda, ne-au trădat pentru arginţi sau funcţii.

Mai Mult

Drumuri bune la Porumbrei şi uzină de asfalt la Cimişlia

Locuitorii din satul Porumbrei, Cimişlia, au acum cel mai modern drum din tot raionul. O porţiune de 500 de metri a fost renovată capital.

Mai Mult

Pensionarii stabiliţi peste hotare vor putea primi pensia din Republica Moldova

Cetăţenii moldoveni, stabiliţi cu domiciliul peste hotare şi ajunşi la vârsta de pensionare, vor putea primi pensia din Republica Moldova. Cabinetul de miniştri a aprobat modificarea Regulamentului privind modul de plată a pensiilor stabilite în sistemul public de pensii şi a alocaţiilor sociale de stat.

Mai Mult

Programul "Prima Casă" ia amploare şi îşi extinde categoriile de beneficiari

Cel puţin 2282 de moldoveni şi-au procurat locuinţe în cadrul Programului guvernamental "Prima Casă", adoptat la iniţiativa liderului PDM, Vlad Plahotniuc. Au fost accesate credite de peste 1 miliard de lei, iar suma totală a garanţiilor de stat se apropie de 600 de milioane de lei.

Mai Mult