În cadrul Programului "Prima Casă" au fost oferite 2000 de credite

Peste 2000 de credite, în valoare de circa 1 miliard de lei, au fost oferite familiilor tinere şi tinerilor necăsătoriţi în cadrul Programului guvernamental "Prima Casă". Suma totală a garanţiilor de stat este de circa 500 milioane de lei. 

Din 2000 de beneficiari, 1450 sunt familii tinere, iar 550 sunt tineri necăsătoriţi. Vârsta medie a solicitanţilor este de 31 de ani, iar valoarea medie a unei locuinţe constituie aproximativ 580 mii lei. Din totalul locuinţelor, 1873 au fost cumpărate în oraşe, iar 127 – în sate.

În prezent, guvernul pregăteşte lansarea Programului "Prima Casă 4", destinat angajaţilor din sectorul privat. "De acest program vor beneficia angajaţii din sectorul privat, cărora statul le va oferi compensaţii de până la 50% din valoarea creditului "Prima Casă". Compensaţiile vor fi oferite în funcţie de mărimea salariului beneficiarului. Prin aceste FAPTE, ne dorim ca tinerii noştri să-şi construiască un viitor aici, acasă", a spus premierul Pavel Filip.

Actualmente, statul acoperă până la 50% din valoarea creditului pentru angajaţii în cadrul instituţiilor bugetare, conform pachetului "Prima Casă 2". De aceste facilităţi au beneficiat, până în prezent, 260 de persoane.

De asemenea, conform pachetului "Prima Casă 3", familiile care au copii beneficiază de suport la procurarea primei case. Statul achită 10% din preţul locuinţei pentru familiile cu un copil, 25% – pentru familiile cu doi copii, 50% – pentru familiile cu trei copii, iar pentru cei care au 4 şi mai mulţi copii guvernul achită integral suma, familia plătind doar dobânzile. Deja au fost achitate compensaţii pentru peste 520 de familii care au copii.

Programul guvernamental "Prima Casă" a fost lansat la iniţiativa liderului PDM, Vlad Plahotniuc.

Alte stiri

Alexandru Botnari: Visez să văd locuitorii Moldovei fericiţi

De fiecare dată când îl întâlnesc pe Alexandru Botnari, atrag atenţia asupra sincerităţii acestuia în relaţiile cu oamenii. Şi de această dată, discuţia cu locuitorii satului Căţeleni părea mai mult a fi un consiliu de familie.

Mai Mult

Dumitru Diacov şi echipa democrată au molipsit locuitorii satului Topala de spiritul bunătăţii

Locuitorii satului Topala, din raionul Cimişlia, timp de aproape trei decenii n-au prea avut motive de a fi optimişti. Tineretul pleacă, case noi nu prea se construiesc.

Mai Mult

Venituri mai mari pentru oameni

În primii doi ani de guvernare, Partidul Democrat a reuşit să stabilizeze economia şi să asigure o creştere de peste 4 la sută. Ţinând cont de gravitatea situaţiei la momentul preluării guvernării de către democraţi, putem afirma că rezultatele au fost evident peste aşteptări. 

Mai Mult

Partidul Democrat schimbă viaţa oamenilor prin construcţia de drumuri, apeducte, sisteme de canalizare

Criza economică profundă, în care se afla Moldova la cumpăna anilor 2015- 2016, a fost depăşită de guvernarea democrată, în ciuda prognozelor pesimiste, într-un timp record. Diminuarea presiunilor instituţiilor de control asupra mediului de afaceri, atitudinea prietenoasă a guvernării faţă de acesta şi reforma fiscală stimulatorie atât pentru angajatori, cât şi pentru angajaţi au pornit motoarele economice care au dat rezultate pe măsură.

Mai Mult