În cadrul Programului "Prima Casă" au fost oferite 2000 de credite

Peste 2000 de credite, în valoare de circa 1 miliard de lei, au fost oferite familiilor tinere şi tinerilor necăsătoriţi în cadrul Programului guvernamental "Prima Casă". Suma totală a garanţiilor de stat este de circa 500 milioane de lei. 

Din 2000 de beneficiari, 1450 sunt familii tinere, iar 550 sunt tineri necăsătoriţi. Vârsta medie a solicitanţilor este de 31 de ani, iar valoarea medie a unei locuinţe constituie aproximativ 580 mii lei. Din totalul locuinţelor, 1873 au fost cumpărate în oraşe, iar 127 – în sate.

În prezent, guvernul pregăteşte lansarea Programului "Prima Casă 4", destinat angajaţilor din sectorul privat. "De acest program vor beneficia angajaţii din sectorul privat, cărora statul le va oferi compensaţii de până la 50% din valoarea creditului "Prima Casă". Compensaţiile vor fi oferite în funcţie de mărimea salariului beneficiarului. Prin aceste FAPTE, ne dorim ca tinerii noştri să-şi construiască un viitor aici, acasă", a spus premierul Pavel Filip.

Actualmente, statul acoperă până la 50% din valoarea creditului pentru angajaţii în cadrul instituţiilor bugetare, conform pachetului "Prima Casă 2". De aceste facilităţi au beneficiat, până în prezent, 260 de persoane.

De asemenea, conform pachetului "Prima Casă 3", familiile care au copii beneficiază de suport la procurarea primei case. Statul achită 10% din preţul locuinţei pentru familiile cu un copil, 25% – pentru familiile cu doi copii, 50% – pentru familiile cu trei copii, iar pentru cei care au 4 şi mai mulţi copii guvernul achită integral suma, familia plătind doar dobânzile. Deja au fost achitate compensaţii pentru peste 520 de familii care au copii.

Programul guvernamental "Prima Casă" a fost lansat la iniţiativa liderului PDM, Vlad Plahotniuc.

Alte stiri

28 iunie 1940, axa Berlin – Moscova sacrifică Basarabia

Întotdeauna crimele internaţionale sunt precedate de înţelegeri secrete. Cancelariile marilor puteri, cointeresate în anexarea teritoriilor sau formarea unor guverne marionete, discută în taină temele. Urmează semnarea documentelor oficiale şi a celor secrete. Doar peste decenii aflăm că soarta ne-au pecetluit-o cei pentru care noi suntem un fir de nisip în univers, o monedă de schimb în marile jocuri geopolitice. Până la urmă se fac cunoscute şi numele celor care, aidoma lui Iuda, ne-au trădat pentru arginţi sau funcţii.

Mai Mult

Drumuri bune la Porumbrei şi uzină de asfalt la Cimişlia

Locuitorii din satul Porumbrei, Cimişlia, au acum cel mai modern drum din tot raionul. O porţiune de 500 de metri a fost renovată capital.

Mai Mult

Pensionarii stabiliţi peste hotare vor putea primi pensia din Republica Moldova

Cetăţenii moldoveni, stabiliţi cu domiciliul peste hotare şi ajunşi la vârsta de pensionare, vor putea primi pensia din Republica Moldova. Cabinetul de miniştri a aprobat modificarea Regulamentului privind modul de plată a pensiilor stabilite în sistemul public de pensii şi a alocaţiilor sociale de stat.

Mai Mult

Programul "Prima Casă" ia amploare şi îşi extinde categoriile de beneficiari

Cel puţin 2282 de moldoveni şi-au procurat locuinţe în cadrul Programului guvernamental "Prima Casă", adoptat la iniţiativa liderului PDM, Vlad Plahotniuc. Au fost accesate credite de peste 1 miliard de lei, iar suma totală a garanţiilor de stat se apropie de 600 de milioane de lei.

Mai Mult