Social

Programul Naţional "Drumuri Bune" iniţiat de către liderul PDM, Vlad Plahotniuc, capătă amploare. În anul 2019 vor fi construiţi circa 2600 km de drum, cu 1000 km mai mult decât anul trecut. În acest scop, a fost prevăzut un buget de peste 2,7 miliarde de lei. Decizia a fost aprobată de cabinetul de miniştri.
Mai Mult
Pensia medie pentru limita de vârstă este mai mare cu aproape 9 la sută, comparativ cu valoarea minimului de existenţă calculat pentru anul 2018, arată date ale Biroului Naţional de Statistică.
Mai Mult
Tinerii pedagogi vor putea beneficia de indemnizaţiile acordate de stat în decurs de 3 ani după absolvirea instituţiei.
Mai Mult
Serviciul Naţional de Management al Frecvenţelor Radio va desfăşura o amplă campanie de măsurare a parametrilor de calitate a serviciilor de comunicaţii electronice accesibile populaţiei, care sunt furnizate prin reţelele publice mobile.
Mai Mult
Proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova (APM) a lansat la 1 aprilie curent un apel de cereri de grant pentru a susţine activităţi de creare sau extindere a parteneriatelor, pentru accelerarea transferului de tehnologii în lanţurile valorice ale fructelor, strugurilor de masă şi pomuşoarelor, inclusiv căpşuni, zmeură şi mure. Cererile pot fi depuse până la 1 mai curent.
Mai Mult
Ajutorul în sumă de 600 de lei pentru Paşti îl vor primi persoanele care până la 1 aprilie au avut pensia sau alocaţia mai mică de 2000 de lei, dar nu după indexare. Despre aceasta a anunţat preşedinta Casei Naţionale de Asigurări Sociale, Valentina Buliga. 
Mai Mult
Guvernul este pregătit să lanseze a patra etapă a Programului "Prima Casă". Aceasta este destinată angajaţilor din diferite sfere bugetare. Iar mărimea compensaţiei acordate de stat la cumpărarea unei locuinţe va depinde de contribuţiile bugetare ale solicitanţilor. Ministrul Finanţelor, Ion Chicu, a remarcat, în cadrul unei recente conferinţe de presă, că "Prima Casă 4" este o continuare a celei de-a doua etape a programului, iar lansarea este planificată pentru începutul verii. 
Mai Mult
Casa Naţională de Asigurări Sociale a procesat deja listele beneficiarilor de ajutor unic, în valoare de 600 de lei, înainte de Sărbătorile Pascale, oferit la iniţiativa liderului PDM, Vlad Plahotniuc.
Mai Mult
3151 persoane au fost consultate pe parcursul lunii februarie de către 35 de medici oncologi, care s-au alăturat echipelor multidisciplinare, în cadrul Campaniei "Un doctor pentru tine".
Mai Mult
Peste un milion de bunuri imobile deţinute în proprietate publică şi privată vor fi delimitate în următorii cinci ani. Măsurările vor fi efectuate de către Agenţia Proprietăţii Publice şi autorităţile locale, care vor perfecta ulterior actele de drept. Autorităţile locale susţin că problema necesită rezolvare imediată, astfel încât fiecare proprietar să aibă drepturi legale asupra imobilelor, inclusiv a terenurilor pe care le lucrează de zeci de ani. Toate procedurile vor fi absolut gratuite pentru cetăţeni, întrucât costurile sunt suportate de Banca Mondială.
Mai Mult
Aproape 400 de locuri de muncă noi vor fi create în sudul ţării. Pe lângă angajările care vor fi făcute pentru construcţia drumului de ocolire a oraşului Comrat, compania turcească responsabilă de proiect a deschis în satul Bugeac şi o uzină de asfalt. La întreprindere au fost deja angajaţi aproximativ 60 de localnici. 
Mai Mult
Bursele elevilor şi studenţilor vor creşte cu 4,9%. Decizia a fost aprobată de Cabinetul de miniştri. Bursele vor fi majorate pentru elevii din învăţământul profesional tehnic, studenţii la licenţă şi master, doctoranzi, postdoctoranzi, medicii secundari clinici şi cei rezidenţi. 
Mai Mult