Social

În primii doi ani de guvernare, Partidul Democrat a reuşit să stabilizeze economia şi să asigure o creştere de peste 4 la sută. Ţinând cont de gravitatea situaţiei la momentul preluării guvernării de către democraţi, putem afirma că rezultatele au fost evident peste aşteptări. 
Mai Mult
Criza economică profundă, în care se afla Moldova la cumpăna anilor 2015- 2016, a fost depăşită de guvernarea democrată, în ciuda prognozelor pesimiste, într-un timp record. Diminuarea presiunilor instituţiilor de control asupra mediului de afaceri, atitudinea prietenoasă a guvernării faţă de acesta şi reforma fiscală stimulatorie atât pentru angajatori, cât şi pentru angajaţi au pornit motoarele economice care au dat rezultate pe măsură.
Mai Mult
Peste o mie de gospodării din satul Măgdăceşti, Criuleni, sunt aprovizionate cu apă potabilă şi conectate la reţelele de canalizare. Acest lucru a devenit posibil urmare a finalizării cu succes a proiectului de infrastructură, în valoare de 33 milioane de lei.
Mai Mult
Fundaţia lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss" a dat start Campaniei de Paşte. Cu această ocazie, fundaţia a revenit la familia Rusu din satul Selemet, Cimişlia, istoria căreia a devenit cunoscută de întreaga ţară la sfârşitul anului trecut, la Gala "Edelweiss". O bibliotecă, un aspirator şi alte cadouri au adus bucurie celor trei fete în ajunul sărbătorilor.  
Mai Mult
Persoanele diagnosticate cu diabet zaharat vor primi gratuit, începând de marţi, 23 aprilie, glucometre, teste şi lanţete. Acţiunea este o premieră naţională şi a fost lansată de Compania Naţională de Asigurări în Medicină în colaborare cu Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale. 
Mai Mult
Mai bine de jumătate dintre cei aproximativ 610 mii de beneficiari şi-au ridicat ajutorul unic de 600 de lei oferit de Paşte.
Mai Mult
Peste 2000 de credite, în valoare de circa 1 miliard de lei, au fost oferite familiilor tinere şi tinerilor necăsătoriţi în cadrul Programului guvernamental "Prima Casă". Suma totală a garanţiilor de stat este de circa 500 milioane de lei. 
Mai Mult
Deputaţii fracţiunii PDM vor dona salariile pentru luna martie. Anunţul, a fost făcut de liderul fracţiunii, Pavel Filip, într-o postare pe "Facebook".
Mai Mult
Creşterea veniturilor moldovenilor a schimbat şi structura alimentaţiei acestora. Dacă în anii 90, dar şi în primul deceniul al secolului al 21-lea, pâinea şi cartofii ocupau un loc important în alimentaţie, din cauza veniturilor modeste al moldovenilor, atunci în ultimii 7 ani se atestă o creştere a ponderii produselor mai calitative şi sănătoase.
Mai Mult
Creştin-ortodocşii vor sărbători în această duminică Floriile sau Duminica Stâlpărilor, cea mai importantă sărbătoare care vesteşte Paştele, rememorând intrarea lui Iisus în Ierusalim şi sărbătorindu-i, totodată, pe cei cu nume de flori.
Mai Mult
Începând cu 12 aprilie, beneficiarii de toate tipurile de pensii şi alocaţii sociale de stat, stabilite până la 1 aprilie 2019, al căror cuantum lunar nu a depăşit 2.000 de lei, pot ridica un suport unic în mărime de 600 de lei.
Mai Mult
O amplă campanie de înverzire a localităţilor a avut loc sâmbătă, 6 aprilie, în toată ţara. Mii de tineri, membri şi simpatizanţi ai Partidului Democrat şi-au luat hârleţe, mănuşi şi pofta de muncă şi au sădit zeci de mii de arbori în toate raioanele Republicii Moldova. Acţiunea vine să contribuie la îmbunătăţirea situaţiei ecologice din ţară, promovarea grijii faţă de mediu, dezvoltarea patriotismului, încurajarea voluntariatului.
Mai Mult