Social

Locuitorii din satul Porumbrei, Cimişlia, au acum cel mai modern drum din tot raionul. O porţiune de 500 de metri a fost renovată capital.
Mai Mult
Cetăţenii moldoveni, stabiliţi cu domiciliul peste hotare şi ajunşi la vârsta de pensionare, vor putea primi pensia din Republica Moldova. Cabinetul de miniştri a aprobat modificarea Regulamentului privind modul de plată a pensiilor stabilite în sistemul public de pensii şi a alocaţiilor sociale de stat.
Mai Mult
Cel puţin 2282 de moldoveni şi-au procurat locuinţe în cadrul Programului guvernamental "Prima Casă", adoptat la iniţiativa liderului PDM, Vlad Plahotniuc. Au fost accesate credite de peste 1 miliard de lei, iar suma totală a garanţiilor de stat se apropie de 600 de milioane de lei.
Mai Mult
Peste 2 milioane de persoane au acces la apă curentă livrată centralizat, adică prin sisteme de apeduct. Potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică, cota populaţiei conectate la apeduct a ajuns, în anul 2018, la nivelul de 60,6%.
Mai Mult
Cinci companii din ţară au înfiinţat sau vor crea anul acesta peste 2600 de noi locuri de muncă, datorită programului guvernamental de subvenţionare. Pentru fiecare post înfiinţat, statul achită angajatorului câte 40 de mii de lei. Până la 31 iulie, Ministerul Economiei şi Infrastructurii recepţionează cererile pentru anul viitor. 
Mai Mult
Obiectivele acestui proiect vin să îmbunătăţească viaţa oamenilor prin salarii şi pensii mai bune, noi facilităţi pentru procurarea locuinţelor, sprijin pentru familii şi protecţie socială mai puternică pentru cei defavorizaţi, dar şi proiecte de infrastructură, cum ar fi "Drumuri bune".
Mai Mult
În fiecare zi de luni, dar şi cu alte ocazii, deputaţii democraţi se află în circumscripţii şi se implică în soluţionarea diverselor probleme. În pofida crizei politice de la Chişinău, oamenii conlucrează cu deputaţii PDM şi se arată mulţumiţi că, spre deosebire de reprezentanţii altor formaţiuni, democraţii sunt la datorie.
Mai Mult
Lucrările de construcţie a "Chişinău Arena" sunt în toi. Fostul Preşedinte al Parlamentului şi vicepreşedinte al PDM, Andrian Candu, a mers la faţa locului pentru a vedea în ce stare sunt lucrările.
Mai Mult
Premierul Pavel Filip a vizitat satele Voinova şi Sireţi din raionul Străşeni, unde a inspectat realizarea proiectelor de infrastructură, dar şi a felicitat locuitorii cu ocazia Hramului localităţilor. În satul Voinova, astăzi a fost inaugurată casa de cultură, pentru reparaţia căreia a fost alocat 1 milion de lei, dar şi Oficiul Medicilor de Familie, pentru renovarea căruia din buget au fost distribuite 700 de mii de lei.
Mai Mult
Fundaţia lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss" lansează Cam­pania "Ajut şi eu în satul meu", cu scopul de a finanţa proiecte de dezvoltare pentru comunităţile rurale din Moldova.
Mai Mult
Îmbrăcate în port naţional şi însoţite de voie bună, cele mai longevive, dar şi cele mai tinere cupluri din satul Grozeşti, au urcat, în data de 19 mai curent, în căruţe decorate de sărbătoare şi au mers la Casa de Cultură pentru a-şi ridica certificatele simbolice de nuntă. Opt perechi de "însurăţei" au demonstrat că anii nu sunt o piedică pentru a păstra trăinicia unei familii.
Mai Mult
De fiecare dată când îl întâlnesc pe Alexandru Botnari, atrag atenţia asupra sincerităţii acestuia în relaţiile cu oamenii. Şi de această dată, discuţia cu locuitorii satului Căţeleni părea mai mult a fi un consiliu de familie.
Mai Mult