Construcţia "Chişinău Arena" va fi finalizată în termenele stabilite

Lucrările de construcţie a "Chişinău Arena" sunt în toi. Fostul Preşedinte al Parlamentului şi vicepreşedinte al PDM, Andrian Candu, a mers la faţa locului pentru a vedea în ce stare sunt lucrările.

"Suntem impresionaţi de ceea ce vedem. 430 de lucrători muncesc zilnic aici. Deja se văd bine rezultatele. Am avut ocazia să vedem cum va arăta mai detaliat piscina olimpică şi alte terenuri pentru copii", a declarat Andrian Candu.

Totodată, vicepreşedintele PDM a subliniat că 65% din lucrările de construcţie au fost finalizate. El a mai menţionat că, la acest moment, se lucrează la tribune, loje, spaţii pentru atleţi şi pentru oaspeţii.

"Pe data de 14 octombrie, aşa cum a fost prevăzut, trebuie să fie deschisă "Chişinău Arena" cu absolut tot ce trebuie să fie", a spus Candu.

La invitaţia ministrului Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, vicepreşedintele pentru Sport al Consiliului Mondial al Sportului, Zrinko Gregurek, aflat în vizită în Moldova, a făcut cunoştinţă cu mersul lucrărilor la "Chişinău Arena".

"Apreciez că aţi început să dezvoltaţi şi să construiţi proiecte care vor impulsiona Republica Moldova pe arena mondială a sportului. Va fi un complex sportiv cum multe alte ţări şi-ar dori să aibă", a menţionat Zrinko Gregurek.

"Chişinău Arena" este edificată pe o suprafaţă de zece hectare la ieşirea din oraş, în direcţia Orhei.

Complexul va avea o capacitate de cinci mii de locuri. Potrivit proiectului, acesta va dispune de o arenă polivalentă, bazin olimpic, Aqua Park, Club de tenis, piscină deschisă pe timp de vară, care se va transforma iarna în patinoar, dar şi de o parcare modernă.

Lucrările de construcţie sunt efectuate de o companie din Turcia, în baza parteneriatului public-privat.

Alte stiri

28 iunie 1940, axa Berlin – Moscova sacrifică Basarabia

Întotdeauna crimele internaţionale sunt precedate de înţelegeri secrete. Cancelariile marilor puteri, cointeresate în anexarea teritoriilor sau formarea unor guverne marionete, discută în taină temele. Urmează semnarea documentelor oficiale şi a celor secrete. Doar peste decenii aflăm că soarta ne-au pecetluit-o cei pentru care noi suntem un fir de nisip în univers, o monedă de schimb în marile jocuri geopolitice. Până la urmă se fac cunoscute şi numele celor care, aidoma lui Iuda, ne-au trădat pentru arginţi sau funcţii.

Mai Mult

Drumuri bune la Porumbrei şi uzină de asfalt la Cimişlia

Locuitorii din satul Porumbrei, Cimişlia, au acum cel mai modern drum din tot raionul. O porţiune de 500 de metri a fost renovată capital.

Mai Mult

Pensionarii stabiliţi peste hotare vor putea primi pensia din Republica Moldova

Cetăţenii moldoveni, stabiliţi cu domiciliul peste hotare şi ajunşi la vârsta de pensionare, vor putea primi pensia din Republica Moldova. Cabinetul de miniştri a aprobat modificarea Regulamentului privind modul de plată a pensiilor stabilite în sistemul public de pensii şi a alocaţiilor sociale de stat.

Mai Mult

Programul "Prima Casă" ia amploare şi îşi extinde categoriile de beneficiari

Cel puţin 2282 de moldoveni şi-au procurat locuinţe în cadrul Programului guvernamental "Prima Casă", adoptat la iniţiativa liderului PDM, Vlad Plahotniuc. Au fost accesate credite de peste 1 miliard de lei, iar suma totală a garanţiilor de stat se apropie de 600 de milioane de lei.

Mai Mult