Ajutorul de Paşti, de 600 de lei, va fi acordat după 1 aprilie

Casa Naţională de Asigurări Sociale a procesat deja listele beneficiarilor de ajutor unic, în valoare de 600 de lei, înainte de Sărbătorile Pascale, oferit la iniţiativa liderului PDM, Vlad Plahotniuc.

Anunţul a fost făcut de către preşedintele CNAS, Valentina Buliga, în cadrul unui interviu acordat Agenţiei Moldpres. Potrivit sursei citate, până la data de 1 aprilie, listele vor fi finalizate, iar banii vor fi acordaţi imediat după indexarea pensiilor.

"Este o practică frumoasă, care merită continuată, un suport real pentru pensionarii cu venituri mici. Noi vom avea grijă ca şi cei care s-au pensionat până la 1 aprilie curent să beneficieze de acest suport din partea autorităţilor", a spus Buliga. Amintim că de ajutorul unic de Paşti, în mărime de 600 de lei, vor beneficia peste 610 mii de oameni, dintre care aproximativ 400 de mii sunt pensionari cu venituri mai mici de 2000 de lei lunar. Ceilalţi sunt persoane cu dizabilităţi, beneficiari de pensii de urmaş şi alocaţii sociale, etc.

Astfel de ajutoare au fost acordate, tot la iniţiativa lui Vlad Plahotniuc, şi de Crăciun.

Alte stiri

28 iunie 1940, axa Berlin – Moscova sacrifică Basarabia

Întotdeauna crimele internaţionale sunt precedate de înţelegeri secrete. Cancelariile marilor puteri, cointeresate în anexarea teritoriilor sau formarea unor guverne marionete, discută în taină temele. Urmează semnarea documentelor oficiale şi a celor secrete. Doar peste decenii aflăm că soarta ne-au pecetluit-o cei pentru care noi suntem un fir de nisip în univers, o monedă de schimb în marile jocuri geopolitice. Până la urmă se fac cunoscute şi numele celor care, aidoma lui Iuda, ne-au trădat pentru arginţi sau funcţii.

Mai Mult

Drumuri bune la Porumbrei şi uzină de asfalt la Cimişlia

Locuitorii din satul Porumbrei, Cimişlia, au acum cel mai modern drum din tot raionul. O porţiune de 500 de metri a fost renovată capital.

Mai Mult

Pensionarii stabiliţi peste hotare vor putea primi pensia din Republica Moldova

Cetăţenii moldoveni, stabiliţi cu domiciliul peste hotare şi ajunşi la vârsta de pensionare, vor putea primi pensia din Republica Moldova. Cabinetul de miniştri a aprobat modificarea Regulamentului privind modul de plată a pensiilor stabilite în sistemul public de pensii şi a alocaţiilor sociale de stat.

Mai Mult

Programul "Prima Casă" ia amploare şi îşi extinde categoriile de beneficiari

Cel puţin 2282 de moldoveni şi-au procurat locuinţe în cadrul Programului guvernamental "Prima Casă", adoptat la iniţiativa liderului PDM, Vlad Plahotniuc. Au fost accesate credite de peste 1 miliard de lei, iar suma totală a garanţiilor de stat se apropie de 600 de milioane de lei.

Mai Mult