Ajutorul de Paşti, de 600 de lei, va fi acordat după 1 aprilie

Casa Naţională de Asigurări Sociale a procesat deja listele beneficiarilor de ajutor unic, în valoare de 600 de lei, înainte de Sărbătorile Pascale, oferit la iniţiativa liderului PDM, Vlad Plahotniuc.

Anunţul a fost făcut de către preşedintele CNAS, Valentina Buliga, în cadrul unui interviu acordat Agenţiei Moldpres. Potrivit sursei citate, până la data de 1 aprilie, listele vor fi finalizate, iar banii vor fi acordaţi imediat după indexarea pensiilor.

"Este o practică frumoasă, care merită continuată, un suport real pentru pensionarii cu venituri mici. Noi vom avea grijă ca şi cei care s-au pensionat până la 1 aprilie curent să beneficieze de acest suport din partea autorităţilor", a spus Buliga. Amintim că de ajutorul unic de Paşti, în mărime de 600 de lei, vor beneficia peste 610 mii de oameni, dintre care aproximativ 400 de mii sunt pensionari cu venituri mai mici de 2000 de lei lunar. Ceilalţi sunt persoane cu dizabilităţi, beneficiari de pensii de urmaş şi alocaţii sociale, etc.

Astfel de ajutoare au fost acordate, tot la iniţiativa lui Vlad Plahotniuc, şi de Crăciun.

Alte stiri

Peste jumătate din beneficiari şi-au ridicat ajutorul unic de 600 lei, de Paşte

Mai bine de jumătate dintre cei aproximativ 610 mii de beneficiari şi-au ridicat ajutorul unic de 600 de lei oferit de Paşte.

Mai Mult

În cadrul Programului "Prima Casă" au fost oferite 2000 de credite

Peste 2000 de credite, în valoare de circa 1 miliard de lei, au fost oferite familiilor tinere şi tinerilor necăsătoriţi în cadrul Programului guvernamental "Prima Casă". Suma totală a garanţiilor de stat este de circa 500 milioane de lei. 

Mai Mult

Deputaţii fracţiunii PDM vor dona salariile pe care le-au primit de la Parlament pentru luna martie

Deputaţii fracţiunii PDM vor dona salariile pentru luna martie. Anunţul, a fost făcut de liderul fracţiunii, Pavel Filip, într-o postare pe "Facebook".

Mai Mult

În Moldova creşte calitatea alimentaţiei oamenilor

Creşterea veniturilor moldovenilor a schimbat şi structura alimentaţiei acestora. Dacă în anii 90, dar şi în primul deceniul al secolului al 21-lea, pâinea şi cartofii ocupau un loc important în alimentaţie, din cauza veniturilor modeste al moldovenilor, atunci în ultimii 7 ani se atestă o creştere a ponderii produselor mai calitative şi sănătoase.

Mai Mult