Social

3151 persoane au fost consultate pe parcursul lunii februarie de către 35 de medici oncologi, care s-au alăturat echipelor multidisciplinare, în cadrul Campaniei "Un doctor pentru tine".
Mai Mult
Peste un milion de bunuri imobile deţinute în proprietate publică şi privată vor fi delimitate în următorii cinci ani. Măsurările vor fi efectuate de către Agenţia Proprietăţii Publice şi autorităţile locale, care vor perfecta ulterior actele de drept. Autorităţile locale susţin că problema necesită rezolvare imediată, astfel încât fiecare proprietar să aibă drepturi legale asupra imobilelor, inclusiv a terenurilor pe care le lucrează de zeci de ani. Toate procedurile vor fi absolut gratuite pentru cetăţeni, întrucât costurile sunt suportate de Banca Mondială.
Mai Mult
Aproape 400 de locuri de muncă noi vor fi create în sudul ţării. Pe lângă angajările care vor fi făcute pentru construcţia drumului de ocolire a oraşului Comrat, compania turcească responsabilă de proiect a deschis în satul Bugeac şi o uzină de asfalt. La întreprindere au fost deja angajaţi aproximativ 60 de localnici. 
Mai Mult
Bursele elevilor şi studenţilor vor creşte cu 4,9%. Decizia a fost aprobată de Cabinetul de miniştri. Bursele vor fi majorate pentru elevii din învăţământul profesional tehnic, studenţii la licenţă şi master, doctoranzi, postdoctoranzi, medicii secundari clinici şi cei rezidenţi. 
Mai Mult
Noua provocare de pe reţelele de socializare, care presupune curăţarea de gunoi a unor locuri anumite, prinde rădăcini şi în ţara noastră.
Mai Mult
"Căluşul", "Suita", "Bulgăreasca" şi "Sărbătoreasca" au încins duminică, 10 martie, scena Palatului Naţional "Nicolae Sulac" şi au încheiat Festivalul Internaţional de Muzică "Mărţişor-2019". Ansamblul de dansuri "Joc" a adus în scenă tradiţiile de altă dată. 10 zile, 47 de concerte, sute de artişti şi interpreţi din 12 ţări au urcat pe scenele instituţiilor culturale din capitală şi din alte regiuni ale ţării, pentru a bucura publicul cu spectacole muzicale de excepţie.
Mai Mult
Postul nu reprezintă o dietă. Este curăţarea sufletului şi pregătirea pentru cea mai mare sărbătoare a creştinilor – Învierea Domnului Iisus Hristos. Din acest motiv, preoţii ne îndeamnă nu doar să evităm produsele alimentare interzise, dar şi să mergem la biserică şi să ne rugăm pentru cei apropiaţi. De cealaltă parte, nutriţioniştii ne îndeamnă să avem o alimentaţie variată şi să consumăm fructe şi legume.
Mai Mult
Astăzi, femeile sunt mai complexe, mai consecvente şi mai luptătoare într-o lume creată cândva de bărbaţi şi, în fond, pentru bărbaţi. În politică, femeile, deseori, se manifestă mai subtil şi au rezultate peste aşteptări. Recentele alegeri parlamentare au confirmat pe deplin acest lucru.
Mai Mult
Primii care au verificat calitatea lucrărilor efectuate în cadrul proiectului" Drumuri bune pentru Moldova"au fost chiar antreprenorii: aceştia, practic, cu lupa verifică starea drumurilor după perioada de iarnă.
Mai Mult
Tenismanul moldovean, Radu Albot, a câştigat primul titlu ATP din carieră şi s-a clasat astfel printre primii 60 de jucători ai lumii. Performanţa notabilă a fost înregistrată la turneul ATP 250 "Delray Beach Open 2019" în proba de simplu. Radu a primit numeroase mesaje de susţinere şi mulţumire de la fanii săi şi a făcut mândră o ţară întreagă.
Mai Mult