Socialiştii şi democraţii europeni felicită PDM

Grupul Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European felicită Partidul Democrat din Moldova pentru rezultatul pozitiv obţinut la alegerile din 24 februarie. Socialiştii şi democraţii europeni îşi exprimă aprecierea pentru administrarea bună a alegerilor şi cheamă toate forţele proeuropene să dea dovadă de angajament şi unitate în interesul ţării.

"Suntem bucuroşi să aflăm că, potrivit raportului preliminar al OSCE/ODIHR, subsemnat de observatorii Parlamentului European, alegerile au fost, în general, bine organizate, competitive şi drepturle fundamentale au fost, în general, respectate", a declarat vicepreşedintele Grupului socialiştilor şi democraţilor din Parlamentul European, Victor Boştinaru.

Europarlamentarul a menţionat că ţara este puternic polarizată şi în perioada preelectorală au fost multe încercări de a destabiliza situaţia. Este foarte important că, în pofida unei campanii electorale foarte aprinse, ţara a arătat că a înregistrat progres şi în domeniiile fundamentale.

"Moldova este un partener important pentru UE şi Grupul S&D va continua să susţină viitorul european al ţării. Chemăm viitoarea guvernare să asigure stabilitatea ţării şi să promoveze reformele necesare pentru a aduce Moldova cu un pas înainte pe calea sa europeană", a mai spus vicepreşedintele Grupului S&D din Parlamentul European.

Şi colegul său, Knut Fleckenstein, a îndemnat forţele politice proeuropene care au acces în Parlament să dea dovadă de responsabilitate politică şi să-şi unească forţele în interesul cetăţenilor şi al ţării.

"Felicităm Partidul Democrat din Moldova pentru rezultatul obţinut şi, în acelaşi timp, îndemnăm partidele şi deputaţii proeuropeni din parlament să dea dovadă de responsabilitate politică şi să-şi unească forţele în interesul cetăţenilor şi al ţării. Este foarte important pentru ţară să aibă cât mai repede un guvern şi să ridice programul său de reforme la un nou nivel, inclusiv în contextul Acordului de Asociere şi Acordului de Liber Schimb. Deficienţele constatate de misiunea de observare a alegerilor condusă de OSCE / ODIHR arată importanţa, pentru parlamentul nou ales şi viitorul guvern al Republicii Moldova, de a-şi continua eforturile pentru ca legislaţia electorală să corespundă pe deplin standardelor internaţionale", a declarat europarlamentarul, Knut Fleckenstein.

Alte stiri

Ambasadorul SUA vorbeşte despre importanţa PDM pentru Moldova

Preşedintele fracţiunii parlamentare a PDM, Pavel Filip, a avut o întrevedere cu Ambasadolrul SUA la Chişinău, Dereck J. Hogan. Interlocutorii au discutat despre situaţia social-politică din Republica Moldova şi priorităţile de cooperare pe viitor.

Mai Mult

Declaraţia Parlamentului instituţionalizează regimul de represalii

Istoria contemporană a Republicii Moldova demonstrează cu prisosinţă că exerciţiul de alternanţă la putere este dominat de sentimentul urii şi răzbunării. Acest lucru a avut loc şi odată cu venirea la putere a agro-socialiştilor în 1994, apoi a Alianţei pentru Democraţie şi Reforme în 1998. În forţă au venit la putere şi comuniştii lui Voronin în 2001, iar accederea la guvernare a Alianţei pentru Integrare Europeană a fost precedată de proteste masive ale tinerilor în aprilie 2009. Cei veniţi la putere declarau din start că tot ce a făcut guvernarea precedentă a fost prost şi începeau epurările de cadre şi "reformele" care, de regulă, în scurt timp se împotmoleau. 

Mai Mult

Reprezentanţii Alianţei Kozak au plecat la Moscova într-o vizită oficială de două zile

Federaţia Rusă rămâne în capul listei priorităţilor noului parlament. Reprezentanţii Alianţei Sandu-Dodon au plecat la Moscova într-o vizită oficială de două zile, la invitaţia preşedintelui Dumei de Stat.

Mai Mult

Dmitri Kozak, primele declaraţii în timpul vizitei la Chişinău: Le mulţumesc celor din Blocul "ACUM"

Vicepremierul rus, Dmitri Kozak, ajuns într-o nouă vizită la Chişinău, a avut o întrevedere cu şeful statului, Igor Dodon. Ulterior, cei doi oficiali au făcut declaraţii de presă. Kozak le-a mulţumit deputaţilor "ACUM" şi PSRM pentru că au format o alianţă de guvernare.

Mai Mult