Socialiştii şi democraţii europeni felicită PDM

Grupul Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European felicită Partidul Democrat din Moldova pentru rezultatul pozitiv obţinut la alegerile din 24 februarie. Socialiştii şi democraţii europeni îşi exprimă aprecierea pentru administrarea bună a alegerilor şi cheamă toate forţele proeuropene să dea dovadă de angajament şi unitate în interesul ţării.

"Suntem bucuroşi să aflăm că, potrivit raportului preliminar al OSCE/ODIHR, subsemnat de observatorii Parlamentului European, alegerile au fost, în general, bine organizate, competitive şi drepturle fundamentale au fost, în general, respectate", a declarat vicepreşedintele Grupului socialiştilor şi democraţilor din Parlamentul European, Victor Boştinaru.

Europarlamentarul a menţionat că ţara este puternic polarizată şi în perioada preelectorală au fost multe încercări de a destabiliza situaţia. Este foarte important că, în pofida unei campanii electorale foarte aprinse, ţara a arătat că a înregistrat progres şi în domeniiile fundamentale.

"Moldova este un partener important pentru UE şi Grupul S&D va continua să susţină viitorul european al ţării. Chemăm viitoarea guvernare să asigure stabilitatea ţării şi să promoveze reformele necesare pentru a aduce Moldova cu un pas înainte pe calea sa europeană", a mai spus vicepreşedintele Grupului S&D din Parlamentul European.

Şi colegul său, Knut Fleckenstein, a îndemnat forţele politice proeuropene care au acces în Parlament să dea dovadă de responsabilitate politică şi să-şi unească forţele în interesul cetăţenilor şi al ţării.

"Felicităm Partidul Democrat din Moldova pentru rezultatul obţinut şi, în acelaşi timp, îndemnăm partidele şi deputaţii proeuropeni din parlament să dea dovadă de responsabilitate politică şi să-şi unească forţele în interesul cetăţenilor şi al ţării. Este foarte important pentru ţară să aibă cât mai repede un guvern şi să ridice programul său de reforme la un nou nivel, inclusiv în contextul Acordului de Asociere şi Acordului de Liber Schimb. Deficienţele constatate de misiunea de observare a alegerilor condusă de OSCE / ODIHR arată importanţa, pentru parlamentul nou ales şi viitorul guvern al Republicii Moldova, de a-şi continua eforturile pentru ca legislaţia electorală să corespundă pe deplin standardelor internaţionale", a declarat europarlamentarul, Knut Fleckenstein.

Alte stiri

Năstase se plânge că salariul de deputat este prea mic

Liderul PPDA, Andrei Năstase, a primit primul salariu de deputat. Finul de cununie al oligarhului Ţopa se arată nemulţumit de banii primiţi şi crede că sunt insuficienţi pentru a-şi acoperi cheltuielile.

Mai Mult

PSRM s-a săturat de "ACUM"

PSRM consideră că nu-şi mai au rostul discuţiile "sterile" cu Blocul "ACUM", iar cele două entităţi politice ar trebui să înceapă cât mai repede procedura creării unei majorităţi parlamentare.

Mai Mult

Ex-preşedintele Lucinschi vorbeşte arogant despre politică şi justiţie

Al doilea preşedinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, a relatat despre mijloacele financiare din care trăieşte. 

Mai Mult

Partidul Democrat îşi axează platforma pentru negocieri pe proiectele sociale

Partidul Democrat din Moldova a pregătit un pachet social de iniţiative care va sta atât la baza negocierilor de formare a unei coaliţii de guvernare, cât şi a activităţii formaţiunii în perioada următoare, dacă se va forma o alianţă cu participarea democraţilor. Anunţul a fost făcut de către prim-vicepreşedintele PDM, şeful fracţiunii parlamentare democrate, Pavel Filip.

Mai Mult