PSRM s-a săturat de "ACUM"

PSRM consideră că nu-şi mai au rostul discuţiile "sterile" cu Blocul "ACUM", iar cele două entităţi politice ar trebui să înceapă cât mai repede procedura creării unei majorităţi parlamentare. 

Declaraţia a fost făcută de secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrâncea, cu ocazia iniţiativei blocului "ACUM" de a crea un grup care să discute cu socialiştii.

"Decizia Consiliului Republican al PSRM din 12 aprilie 2019 specifică în mod clar condiţiile pe baza cărora noi, socialiştii, suntem gata să formăm majoritate parlamentară, să facem coaliţie, să votăm guvernul şi programul de guvernare. Atât timp cât reprezentanţii conducerii Blocului "ACUM" nu sunt disponibili să discute condiţiile iniţiale de la care pot porni negocieri privind crearea coaliţiei de guvernare şi a guvernului de coaliţie, nu vedem sensul creării grupelor de lucru şi continuarea discuţiilor sterile care au mai avut loc în trecut", a menţionat socialistul.

Batrâncea crede că reprezentanţii partidelor din Blocul "ACUM" continuă să dea dovadă de "egoism politic":
"Insistă pe această formulă inexistentă în lume, când o formaţiune politică, obţinând a treia poziţie după numărul de mandate în Parlament, solicită să le fie votat spicherul şi prim-ministrul, la fel ca şi agenda pe care o propun, fără a ţine cont de propunerile PSRM şi ale votanţilor săi. Ei încearcă să evite crearea unei coaliţii funcţionale de guvernare cu PSRM".

Alte stiri

Trei deputaţi cer părerea Curţii Constituţionale despre organizarea alegerilor anticipate

Deputaţii independenţi Ion Groza, Alexandru Oleinic şi Viorel Melnic vor să afle dacă eventualele alegeri anticipate pot fi organizate în baza unui alt sistem de vot decât cel mixt, aplicat la scrutinul din 24 februarie. O sesizare în acest sens a fost depusă la Curtea Constituţională, cu solicitarea de a fi examinată în regim de urgenţă.

Mai Mult

Dovezi noi privind conexiuni criminale dintre Veaceslav Platon şi Ludmila Kozlovska

O investigaţie a prestigioasei publicaţii britanice The Sunday Times scoate la iveală noi conexiuni dintre raiderul numărul 1 din CSI, Veaceslav Platon, şi preşedintele Fundaţiei "Open Dialog" (FOD), Ludmila Kozlovska, expulzată din UE, la cererea Poloniei, pentru legături cu serviciile speciale ruseşti.

Mai Mult

Năstase se plânge că salariul de deputat este prea mic

Liderul PPDA, Andrei Năstase, a primit primul salariu de deputat. Finul de cununie al oligarhului Ţopa se arată nemulţumit de banii primiţi şi crede că sunt insuficienţi pentru a-şi acoperi cheltuielile.

Mai Mult