Oamenii simpli, despre încăpăţânarea lui Sandu şi Năstase: se gândesc numai la ei, va avea de suferit poporul

Alegerile parlamentare anticipate nu sunt o soluţie, ci reprezintă mai degrabă o pierdere de timp şi bani. În plus, nu există certitudinea că oamenii vor ieşi în număr mare la vot. Reprezentanţii partidelor care au intrat în legislativ trebuie să se aşeze la masa de discuţii, să renunţe la orgolii şi să participe la negocierile privind formarea unei majorităţi parlamentare care să creeze un nou guvern. De această părere sunt alegătorii, care sunt îngrijoraţi de situaţia incertă de după scrutin.

Locuitorii satului Paşcani, raionul Criuleni, susţin că aşteaptă continuarea proiectelor sociale menite să le asigure un trai mai bun:

"Nu văd sensul alegerilor anticipate, cheltuială de bani".

"Eu am votat o dată, gata, ajunge. Lasă să facă, că văd că nu fac nimic. Vlad Plahotniuc face. Face şi drumuri, face grădiniţe, punctul nostru medical l-au făcut".

Altă localitate, aceeaşi opinie. Oamenii din satul Micăuţi, raionul Străşeni, spun că aşteaptă rezultate după votul dat în 24 februarie:

"Eu cred că ar trebui să se înţeleagă, să ajungă la un numitor comun fără ca să mai fie anticipate, alegerile sunt o cheltuială în plus şi tot noi, cei care am ales, avem de pierdut".

"Aş vrea să facă coaliţie, să se împace, să fie ceva măcar pentru noi".

Şi locuitorii satului Peresecina, Orhei, susţin că nu vor să fie chemaţi din nou la urne:

"Trebuie să reuşescă să se înţeleagă, să nu meargă la anticipate. E cheltuială de bani, mai bine să facă ceva pentru ţară. Mai bine să majoreze pensiile la un bătrân, la învăţători, un drum, să facă mai bine pentru popor".

"Lasă să înţeleagă între ei, tot pentru popor, nu să facă numai pentru dânşii, cum Maia Sandu, că ea vrea singură. A stricat şcoli, a făcut numai rău în ţară şi încă au ales-o, ea caută să fie mai mare decât toţi".

Localnicii din Soltăneşti, Nisporeni, spun scurt că alegerile anticipate, înseamnă un pas înapoi.

"Păi asta e sărăcia noastră. Ei trebuie să se unească, să meargă înainte, nu trebuie fiecare să-şi arate ambiţiile, că astea sunt ambiţiile lor proprii, dar să fie ambiţia pentru popor. Doamna Sandu se ţine foarte mândră şi nu vrea să facă nici coaliţie, nici cu cela, nici cu acela.

Despre încăpăţânarea blocului "ACUM" se discută şi la Bărboieni, din acelaşi raion. Oamenii spun că au votat pentru un viitor mai bun şi nu acceptă blocajul creat de Andrei Năstase şi Maia Sandu. Într-un final, oamenii simpli vor avea de suferit, iar din promisiunile politicienilor se va alege praf, în condiţiile în care aceştia nu se pot înţelege între ei.

Iar oamenii din sudul ţării aşteaptă ca noii deputaţi să se apuce cât mai repede de lucru:

"O să fie alegeri anticipate pe spatele cui, nu tot a oamenilor? Şi iar, din nou, cheltuieli şi iar toate astea, cui îi trebuie?".

"Nu trebuie alegeri anticipate, asta e ceva rău pentru economia ţării. Noi trebuie să ne dezvoltăm acum, o economie durabilă să fie şi toţi să facă eforturi ca să lucrăm mai departe".

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, alegerile parlamentare din 24 februarie au costat aproximativ 110 milioane de lei. Imediat după prezentarea rezultatelor preliminare, PDM le-a propus celorlalte partide să înceapă negocierile pentru formarea unei noi majorităţi parlamentare.

Ulterior, PSRM i-a chemat pe reprezentanţii blocului "ACUM" la discuţii. Ultimii refuză orice dialog cu celelalte formaţiuni.

Alte stiri

Năstase se plânge că salariul de deputat este prea mic

Liderul PPDA, Andrei Năstase, a primit primul salariu de deputat. Finul de cununie al oligarhului Ţopa se arată nemulţumit de banii primiţi şi crede că sunt insuficienţi pentru a-şi acoperi cheltuielile.

Mai Mult

PSRM s-a săturat de "ACUM"

PSRM consideră că nu-şi mai au rostul discuţiile "sterile" cu Blocul "ACUM", iar cele două entităţi politice ar trebui să înceapă cât mai repede procedura creării unei majorităţi parlamentare.

Mai Mult

Ex-preşedintele Lucinschi vorbeşte arogant despre politică şi justiţie

Al doilea preşedinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, a relatat despre mijloacele financiare din care trăieşte. 

Mai Mult

Partidul Democrat îşi axează platforma pentru negocieri pe proiectele sociale

Partidul Democrat din Moldova a pregătit un pachet social de iniţiative care va sta atât la baza negocierilor de formare a unei coaliţii de guvernare, cât şi a activităţii formaţiunii în perioada următoare, dacă se va forma o alianţă cu participarea democraţilor. Anunţul a fost făcut de către prim-vicepreşedintele PDM, şeful fracţiunii parlamentare democrate, Pavel Filip.

Mai Mult