Oamenii simpli, despre încăpăţânarea lui Sandu şi Năstase: se gândesc numai la ei, va avea de suferit poporul

Alegerile parlamentare anticipate nu sunt o soluţie, ci reprezintă mai degrabă o pierdere de timp şi bani. În plus, nu există certitudinea că oamenii vor ieşi în număr mare la vot. Reprezentanţii partidelor care au intrat în legislativ trebuie să se aşeze la masa de discuţii, să renunţe la orgolii şi să participe la negocierile privind formarea unei majorităţi parlamentare care să creeze un nou guvern. De această părere sunt alegătorii, care sunt îngrijoraţi de situaţia incertă de după scrutin.

Locuitorii satului Paşcani, raionul Criuleni, susţin că aşteaptă continuarea proiectelor sociale menite să le asigure un trai mai bun:

"Nu văd sensul alegerilor anticipate, cheltuială de bani".

"Eu am votat o dată, gata, ajunge. Lasă să facă, că văd că nu fac nimic. Vlad Plahotniuc face. Face şi drumuri, face grădiniţe, punctul nostru medical l-au făcut".

Altă localitate, aceeaşi opinie. Oamenii din satul Micăuţi, raionul Străşeni, spun că aşteaptă rezultate după votul dat în 24 februarie:

"Eu cred că ar trebui să se înţeleagă, să ajungă la un numitor comun fără ca să mai fie anticipate, alegerile sunt o cheltuială în plus şi tot noi, cei care am ales, avem de pierdut".

"Aş vrea să facă coaliţie, să se împace, să fie ceva măcar pentru noi".

Şi locuitorii satului Peresecina, Orhei, susţin că nu vor să fie chemaţi din nou la urne:

"Trebuie să reuşescă să se înţeleagă, să nu meargă la anticipate. E cheltuială de bani, mai bine să facă ceva pentru ţară. Mai bine să majoreze pensiile la un bătrân, la învăţători, un drum, să facă mai bine pentru popor".

"Lasă să înţeleagă între ei, tot pentru popor, nu să facă numai pentru dânşii, cum Maia Sandu, că ea vrea singură. A stricat şcoli, a făcut numai rău în ţară şi încă au ales-o, ea caută să fie mai mare decât toţi".

Localnicii din Soltăneşti, Nisporeni, spun scurt că alegerile anticipate, înseamnă un pas înapoi.

"Păi asta e sărăcia noastră. Ei trebuie să se unească, să meargă înainte, nu trebuie fiecare să-şi arate ambiţiile, că astea sunt ambiţiile lor proprii, dar să fie ambiţia pentru popor. Doamna Sandu se ţine foarte mândră şi nu vrea să facă nici coaliţie, nici cu cela, nici cu acela.

Despre încăpăţânarea blocului "ACUM" se discută şi la Bărboieni, din acelaşi raion. Oamenii spun că au votat pentru un viitor mai bun şi nu acceptă blocajul creat de Andrei Năstase şi Maia Sandu. Într-un final, oamenii simpli vor avea de suferit, iar din promisiunile politicienilor se va alege praf, în condiţiile în care aceştia nu se pot înţelege între ei.

Iar oamenii din sudul ţării aşteaptă ca noii deputaţi să se apuce cât mai repede de lucru:

"O să fie alegeri anticipate pe spatele cui, nu tot a oamenilor? Şi iar, din nou, cheltuieli şi iar toate astea, cui îi trebuie?".

"Nu trebuie alegeri anticipate, asta e ceva rău pentru economia ţării. Noi trebuie să ne dezvoltăm acum, o economie durabilă să fie şi toţi să facă eforturi ca să lucrăm mai departe".

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, alegerile parlamentare din 24 februarie au costat aproximativ 110 milioane de lei. Imediat după prezentarea rezultatelor preliminare, PDM le-a propus celorlalte partide să înceapă negocierile pentru formarea unei noi majorităţi parlamentare.

Ulterior, PSRM i-a chemat pe reprezentanţii blocului "ACUM" la discuţii. Ultimii refuză orice dialog cu celelalte formaţiuni.

Alte stiri

Ambasadorul SUA vorbeşte despre importanţa PDM pentru Moldova

Preşedintele fracţiunii parlamentare a PDM, Pavel Filip, a avut o întrevedere cu Ambasadolrul SUA la Chişinău, Dereck J. Hogan. Interlocutorii au discutat despre situaţia social-politică din Republica Moldova şi priorităţile de cooperare pe viitor.

Mai Mult

Declaraţia Parlamentului instituţionalizează regimul de represalii

Istoria contemporană a Republicii Moldova demonstrează cu prisosinţă că exerciţiul de alternanţă la putere este dominat de sentimentul urii şi răzbunării. Acest lucru a avut loc şi odată cu venirea la putere a agro-socialiştilor în 1994, apoi a Alianţei pentru Democraţie şi Reforme în 1998. În forţă au venit la putere şi comuniştii lui Voronin în 2001, iar accederea la guvernare a Alianţei pentru Integrare Europeană a fost precedată de proteste masive ale tinerilor în aprilie 2009. Cei veniţi la putere declarau din start că tot ce a făcut guvernarea precedentă a fost prost şi începeau epurările de cadre şi "reformele" care, de regulă, în scurt timp se împotmoleau. 

Mai Mult

Reprezentanţii Alianţei Kozak au plecat la Moscova într-o vizită oficială de două zile

Federaţia Rusă rămâne în capul listei priorităţilor noului parlament. Reprezentanţii Alianţei Sandu-Dodon au plecat la Moscova într-o vizită oficială de două zile, la invitaţia preşedintelui Dumei de Stat.

Mai Mult

Dmitri Kozak, primele declaraţii în timpul vizitei la Chişinău: Le mulţumesc celor din Blocul "ACUM"

Vicepremierul rus, Dmitri Kozak, ajuns într-o nouă vizită la Chişinău, a avut o întrevedere cu şeful statului, Igor Dodon. Ulterior, cei doi oficiali au făcut declaraţii de presă. Kozak le-a mulţumit deputaţilor "ACUM" şi PSRM pentru că au format o alianţă de guvernare.

Mai Mult