Maia Sandu a mers la şedinţa CSM şi a ameninţat judecătorii care se supun legii şi nu indicaţiilor sale

Imixtiune grosolană în Justiţie. Premierul Maia Sandu a mers la şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii, unde le-a dat indicaţii judecătorilor, cum trebuie să activeze în continuare.

"Dvs. trebuie să începeţi adevărata curăţare a sistemului judecătoresc. Asta înseamnă că oamenii, care au luat decizii ilegale, să plece, iar oamenii, care sunt oneşti, să fie promovaţi în funcţii pentru că altfel nu o să putem să lucrăm în continuare.

Sunt decizii pe care trebuie să le luaţi imediat", le-a spus Maia Sandu judecătorilor.

Premierul a venit şi cu ameninţări la adresa magistraţilor:

"Dacă lucrurile nu se vor schimba în următoarele săptămâni, noi o să căutăm soluţii prin Parlament şi prin Guvern".

În timp ce făcea presiuni asupra întregului sistem judecătoresc din ţară, Maia Sandu le spunea magistraţilor să o anunţe imediat în cazul în care cineva din exterior va încerca să-i influenţeze.

"Atunci când sunt presiuni din afară, să ne contacteze şi noi o să facem tot ce ne stă în putere ca să eliminăm aceste presiuni", a declarat Maia Sandu.

Premierul le-a reproşat membrilor CSM şi faptul că instanţa nu a validat rezultatele alegerilor locale din Chişinău şi, drept urmare, colegul de alianţă al Maiei Sandu, Andrei Năstase, nu a devenit primar al capitalei.

Alte stiri

Ambasadorul SUA vorbeşte despre importanţa PDM pentru Moldova

Preşedintele fracţiunii parlamentare a PDM, Pavel Filip, a avut o întrevedere cu Ambasadolrul SUA la Chişinău, Dereck J. Hogan. Interlocutorii au discutat despre situaţia social-politică din Republica Moldova şi priorităţile de cooperare pe viitor.

Mai Mult

Declaraţia Parlamentului instituţionalizează regimul de represalii

Istoria contemporană a Republicii Moldova demonstrează cu prisosinţă că exerciţiul de alternanţă la putere este dominat de sentimentul urii şi răzbunării. Acest lucru a avut loc şi odată cu venirea la putere a agro-socialiştilor în 1994, apoi a Alianţei pentru Democraţie şi Reforme în 1998. În forţă au venit la putere şi comuniştii lui Voronin în 2001, iar accederea la guvernare a Alianţei pentru Integrare Europeană a fost precedată de proteste masive ale tinerilor în aprilie 2009. Cei veniţi la putere declarau din start că tot ce a făcut guvernarea precedentă a fost prost şi începeau epurările de cadre şi "reformele" care, de regulă, în scurt timp se împotmoleau. 

Mai Mult

Reprezentanţii Alianţei Kozak au plecat la Moscova într-o vizită oficială de două zile

Federaţia Rusă rămâne în capul listei priorităţilor noului parlament. Reprezentanţii Alianţei Sandu-Dodon au plecat la Moscova într-o vizită oficială de două zile, la invitaţia preşedintelui Dumei de Stat.

Mai Mult

Dmitri Kozak, primele declaraţii în timpul vizitei la Chişinău: Le mulţumesc celor din Blocul "ACUM"

Vicepremierul rus, Dmitri Kozak, ajuns într-o nouă vizită la Chişinău, a avut o întrevedere cu şeful statului, Igor Dodon. Ulterior, cei doi oficiali au făcut declaraţii de presă. Kozak le-a mulţumit deputaţilor "ACUM" şi PSRM pentru că au format o alianţă de guvernare.

Mai Mult