Politica

Deputaţii independenţi Ion Groza, Alexandru Oleinic şi Viorel Melnic vor să afle dacă eventualele alegeri anticipate pot fi organizate în baza unui alt sistem de vot decât cel mixt, aplicat la scrutinul din 24 februarie. O sesizare în acest sens a fost depusă la Curtea Constituţională, cu solicitarea de a fi examinată în regim de urgenţă.
Mai Mult
O investigaţie a prestigioasei publicaţii britanice The Sunday Times scoate la iveală noi conexiuni dintre raiderul numărul 1 din CSI, Veaceslav Platon, şi preşedintele Fundaţiei "Open Dialog" (FOD), Ludmila Kozlovska, expulzată din UE, la cererea Poloniei, pentru legături cu serviciile speciale ruseşti.
Mai Mult
Liderul PPDA, Andrei Năstase, a primit primul salariu de deputat. Finul de cununie al oligarhului Ţopa se arată nemulţumit de banii primiţi şi crede că sunt insuficienţi pentru a-şi acoperi cheltuielile.
Mai Mult
PSRM consideră că nu-şi mai au rostul discuţiile "sterile" cu Blocul "ACUM", iar cele două entităţi politice ar trebui să înceapă cât mai repede procedura creării unei majorităţi parlamentare.
Mai Mult
Al doilea preşedinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, a relatat despre mijloacele financiare din care trăieşte. 
Mai Mult
Partidul Democrat din Moldova a pregătit un pachet social de iniţiative care va sta atât la baza negocierilor de formare a unei coaliţii de guvernare, cât şi a activităţii formaţiunii în perioada următoare, dacă se va forma o alianţă cu participarea democraţilor. Anunţul a fost făcut de către prim-vicepreşedintele PDM, şeful fracţiunii parlamentare democrate, Pavel Filip.
Mai Mult
În cele mai bune tradiţii ale Partidului Democrat, parlamentarii au avut recent întâlniri cu oamenii în diferite localităţi. La aceste acţiuni au participat 21 de deputaţi care au avut în total 73 de întâlniri cu prezenţa a 1748 de oameni, Concomitent, 10 deputaţi au organizat audienţe de cetăţenilor.
Mai Mult
Săptămâna a debutat cu o declaraţie ciudată şi ilogică a binomului Sandu-Năstase. Oricum, ne-am obişnuit deja cu ideile absurde şi jocurile politice copilăreşti ale fragedului cuplu politic, precum şi cu decizii lipsite de raţiune.
Mai Mult
Partidul Pro România, condus de Victor Ponta, l-a inclus în listele sale pentru alegerile europarlamentare pe Iurie Leancă, ex-prim-ministru, diplomat cu un stagiu de aproape 3 decenii. Chiar dacă oficial Leancă ocupă poziţia a patra în listă, el are şanse reale de a obţine un mandat de europarlamentar. Victor Ponta, care ocupă poziţia nr.1, a declarat că nu pleacă la Bruxelles, astfel Leancă de-facto se poziţionează pe locul trei. Or, toate sondajele creditează Pro România cu cel puţin 10 la sută din sufragii în alegerile europarlamentare.
Mai Mult
Istoria recentă a Republicii Moldova a cunoscut diferite jocuri politice şi intrigi, provocări şi chiar ameninţări directe la existenţa sa. Au existat şi clipe astrale ale politicii moldoveneşti, când am reuşit să obţinem independenţa, să afirmăm valorile naţionale, să nu ne lăsăm provocaţi şi să permitem ocuparea tânărului stat de Armata a 14-a rusească, să evităm capitularea, prin nesemnarea Planului Kozac. Am fost şi martori la unele combinaţii oculte care, cu timpul, au fost uşor descifrate de observatorii mai atenţi ai procesului politic. Acum însă suntem martori ai unor jocuri politice din partea unui bloc electoral, mai nou politic şi bicefal, de o calitate mult prea îndoielnică şi care mai degrabă seamănă cu gâlceava copiilor din grupa mică de la grădiniţă care îşi doresc cu toţii aceeaşi jucărie.
Mai Mult
Alegerile parlamentare anticipate nu sunt o soluţie, ci reprezintă mai degrabă o pierdere de timp şi bani. În plus, nu există certitudinea că oamenii vor ieşi în număr mare la vot. Reprezentanţii partidelor care au intrat în legislativ trebuie să se aşeze la masa de discuţii, să renunţe la orgolii şi să participe la negocierile privind formarea unei majorităţi parlamentare care să creeze un nou guvern. De această părere sunt alegătorii, care sunt îngrijoraţi de situaţia incertă de după scrutin.
Mai Mult
Democraţii au venit cu o nouă ofertă pentru blocul "ACUM", pe care l-a invitat să formeze majoritatea parlamentară, chiar a propus ca Maia Sandu şi Andrei Năstase să decidă cine să fie prim-ministru. Anunţul a fost făcut de către vicepreşedintele PDM, Andrian Candu, după şedinţa Consiliului Executiv al formaţiunii.
Mai Mult