Politica

"Aceste alegeri au confirmat încă o dată ceea ce spunea cancelarul german Bismarck că niciodată nu se spun mai multe minciuni decât în timpul războiului, după vânătoare şi înainte de alegeri.
Mai Mult
Grupul Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European felicită Partidul Democrat din Moldova pentru rezultatul pozitiv obţinut la alegerile din 24 februarie. Socialiştii şi democraţii europeni îşi exprimă aprecierea pentru administrarea bună a alegerilor şi cheamă toate forţele proeuropene să dea dovadă de angajament şi unitate în interesul ţării.
Mai Mult
În cea mai mare parte, rezultatele alegerilor parlamentare, precum şi ale referendumului consultativ, cu câteva excepţii, nu au surprins pe nimeni. Cu atât mai importantă este întrebarea: ce urmează? Niciuna dintre forţele politice care au intrat în parlament nu poate să formeze de sine stătător un guvern. Este necesară formarea unei coaliţii. Însă, rămâne o intrigă – cine, cu cine şi în ce condiţii? Redacţia "Moldova Democrată" a solicitat opinia unor analişti privind posibilele scenarii în viitorul parlament.
Mai Mult
Dintr-un interviu acordat de candidatul PDM pe circumscripţia electorală nr. 31 (Chişinău), Chiril Gaburici
Mai Mult
O descriere scurtă a programului candidatului PDM pe circumscripţia uninominală nr.26 (Chişinău), Mihai Stratulat
Mai Mult
Interviu cu Eugeniu Nichiforciuc, candidat al PDM pe circumscripţia nr. 8, Floreşti
Mai Mult
Campania electorală din acest an este o premieră din mai multe puncte de vedere. Mai întâi de toate, Republica Moldova n-a mai avut până acum alegeri în baza unui sistem mixt.
Mai Mult
Interviu cu ministrul degrevat al Educaţiei, Culturii şi Cercetării, candidat al PDM pe circumscripţia Nr.22, Monica Babuc
Mai Mult
În premieră pentru Moldova, partidul de guvernământ vine în alegeri cu un program electoral care cuprinde nu numai angajamente, ci şi realizări concrete şi impresionante. Partidul Democrat din Moldova, care şi-a asumat guvernarea 3 ani în urmă, a punctat cu precizie în fiecare compartiment din Manifestul său electoral tot ce a făcut pentru oameni în această perioadă.
Mai Mult
De vorbă cu Oleg Sîrbu, candidat al PDM pe circumscripţia Nr.3, Edineţ
Mai Mult
Interviu cu ministrul degrevat al agriculturii, dezvoltării regionale şi mediului, candidat al PDM pe circumscripţia Nr.15, călăraşi, Nicolae Ciubuc
Mai Mult
Echipa Partidului Democrat, condusă de preşedintele formaţiunii, Vlad Plahotniuc, candidat în circumscripţia Nisporeni, a ajuns la baştina acestuia. Democraţii au discutat cu oamenii din raionul Nisporeni despre bucuriile şi problemele lor şi au încercat să găsească rezolvare pentru fiecare, prin acţiuni concrete care îi caracterizează, iar preşedintele PDM a fost întâlnit cu multă căldură şi susţinere din partea oamenilor.
Mai Mult