Politica

Editorialistul  Nicolae Negru consideră că  «…noua guvernare adoptă legi ajustate la interese politice de moment” şi face  referire la faptul că majoritatea parlamentară PSRM – ACUM a votat pentru trecerea SIS în subordinea lui Igor Dodon.
Mai Mult
Igor Dodon  a încălcat  toate  promisiunile politice făcute propriului electorat în alegerile prezidenţiale.
Mai Mult
Partidul Democrat (PD)  cere demiterea sau demisia şefului Inspectoratului General de Poliţie, Gheorghe Balan, care ar fi cumătru cu ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase.
Mai Mult
La doar aproape o săptămână de la preluarea puterii, alianţa PSRM-ACUM vrea să controleze politic şi Comisia Electorală Centrală. Marţi, deputaţii din cele trei fracţiuni au modificat Codul electoral, astfel încât membrii CEC să fie demişi direct de Parlament, fără o decizie a Curţii Supreme de Justiţie, aşa cum era până în prezent. Decizia este criticată dur de jurişti.
Mai Mult
Activistul civic Veaceslav Valico susţine că este filat de actuala guvernare. Într-o postare video pe Facebook, Valico a declarat că cei care au obţinut puterea în stat urmăresc şi hărţuiesc persoanele, care au reclamat despre fărădelegile guvernării.
Mai Mult
Duma de Stat ar putea decide în curând eliberarea paşapoartelor ruseşti în Transnistria printr-o metodă simplificată, a declarat un deputat din partea partidului Rusia Unită, Alexander Iaroşciuk, în cadrul unui interviu televizat, transmite Ria.ru.
Mai Mult
În cele 3 decenii de pluralism politic, am fost martori ai unor evenimente spectaculoase, negocieri istovitoare, coaliţii imprevizibile şi prăbuşiri neaşteptate. Dar, până la urmă, totul parcă avea o logică şi se înscria cumva în albia moralităţii şi bunului simţ.
Mai Mult
Criza, născută din ipocrizia, aroganţa şi setea de răzbunare a unor politicieni mărunţi, impune Moldovei epuizarea potenţialului acumulat în trei ani de guvernare stabilă şi eficientă. Evident că oamenii suferă, apar semnale îngrijorătoare în mediul de afaceri, iar partenerii externi şi investitorii ne percep ca pe o zonă care se scufundă în instabilitate. De ce partidele, devenite după alegeri, parlamentare nu pot încă să discute serios despre formarea unei majorităţi în legislativ? Cui serveşte acest blocaj atât de dăunător şi cine este, în final, responsabil pentru drama care macină Moldova? 
Mai Mult
Cel puţin 20 de persoane, membri şi fruntaşi ai organizaţiei teritoriale a Partidului Demnitate şi Adevăr din raionul Făleşti au părăsit formaţiunea condusă de Andrei Năstase. Plecările au început încă acum o lună, după ce a fost schimbat liderul organizaţiei teritoriale Făleşti a PPDA.
Mai Mult
După două luni de la alegerile parlamentare, Republica Moldova nu se află nici pe aproape de instituirea unui nou guvern. Negocierile dintre principalele partide au intrat în impas, iar ţara a rămas fără o direcţie şi e din ce în ce mai vulnerabilă la influenţa rusească. Este nevoie imediată de un acord de coaliţie, pentru confirmarea unu nou prim-ministru, pentru desemnarea preşedintelui parlamentului şi pentru constituirea unui cabinet de miniştri.
Mai Mult
In Comisia de Afaceri Externe din cadrul Camerei Reprezentantilor a Congresului SUA a avut loc o audiere privind imixtiunile Rusiei in alegeri, fiind abordate si alegerile din Moldova din 2019. Iată doar două opinii din cadrul dezbaterilor, care vizează unele aspecte legate de ţara noastră.
Mai Mult
Deputaţii democraţi, în mod tradiţional, îşi continuă întâlnirile cu cetăţenii. Aceste acţiuni au cuprins toate raioanele ţării, dar şi municipiul Chişinău.
Mai Mult