Politica

Democraţii au venit cu o nouă ofertă pentru blocul "ACUM", pe care l-a invitat să formeze majoritatea parlamentară, chiar a propus ca Maia Sandu şi Andrei Năstase să decidă cine să fie prim-ministru. Anunţul a fost făcut de către vicepreşedintele PDM, Andrian Candu, după şedinţa Consiliului Executiv al formaţiunii.
Mai Mult
Alegerile din Republica Moldova s-au derulat "în general cu respectarea prevederilor legale şi standardelor democratice", arată Ministerul Afacerilor Externe (MAE), evocând o evaluare preliminară a procesului electoral ce a avut loc duminică şi menţionează necesitatea menţinerii "perspectivei europene" în ţara vecină.
Mai Mult
​​​​​​​Statele Unite ale Americii felicită poporul din Moldova, Comisia Electorală Centrală şi câştigătorii alegerilor parlamentare din 24 februarie.
Mai Mult
Acesta este calificativul observatorilor internaţionali şi al instituţiilor diplomatice care au avut o reacţie la scrutin. Alegerile parlamentare din 24 februarie au fost organizate corect, iar drepturile alegătorilor au fost respectate în totalitate. Concluzia aparţine misiunii OSCE care a monitorizat campania electorală, dar şi procesul de vot.
Mai Mult
"Aceste alegeri au confirmat încă o dată ceea ce spunea cancelarul german Bismarck că niciodată nu se spun mai multe minciuni decât în timpul războiului, după vânătoare şi înainte de alegeri.
Mai Mult
Grupul Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European felicită Partidul Democrat din Moldova pentru rezultatul pozitiv obţinut la alegerile din 24 februarie. Socialiştii şi democraţii europeni îşi exprimă aprecierea pentru administrarea bună a alegerilor şi cheamă toate forţele proeuropene să dea dovadă de angajament şi unitate în interesul ţării.
Mai Mult
În cea mai mare parte, rezultatele alegerilor parlamentare, precum şi ale referendumului consultativ, cu câteva excepţii, nu au surprins pe nimeni. Cu atât mai importantă este întrebarea: ce urmează? Niciuna dintre forţele politice care au intrat în parlament nu poate să formeze de sine stătător un guvern. Este necesară formarea unei coaliţii. Însă, rămâne o intrigă – cine, cu cine şi în ce condiţii? Redacţia "Moldova Democrată" a solicitat opinia unor analişti privind posibilele scenarii în viitorul parlament.
Mai Mult
Dintr-un interviu acordat de candidatul PDM pe circumscripţia electorală nr. 31 (Chişinău), Chiril Gaburici
Mai Mult
O descriere scurtă a programului candidatului PDM pe circumscripţia uninominală nr.26 (Chişinău), Mihai Stratulat
Mai Mult
Interviu cu Eugeniu Nichiforciuc, candidat al PDM pe circumscripţia nr. 8, Floreşti
Mai Mult
Campania electorală din acest an este o premieră din mai multe puncte de vedere. Mai întâi de toate, Republica Moldova n-a mai avut până acum alegeri în baza unui sistem mixt.
Mai Mult