Pamflet: Pensionarii cred că Sandu şi Năstase pot muri de foame până la alegeri

Scrisoare lui Pavel Filip

Domnule Filip, vă aducem mari mulţumiri pentru faptul că ne-aţi majorat pensiile şi ne-aţi dat un ajutor frumos de 600 de lei la sărbători. Mare bucurie a fost în sat. Am putut şi noi să pregătim câte ceva pentru nepoţi, pentru urători şi ceva la masa de sărbătoare. Dar, domnule prim-ministru, am auzit de la televizor despre Maia Sandu şi Andrei Năstase care trăiesc vai de capul lor. Noi credeam că pensionarii o duc mai rău, dar niciodată nu ne-am gândit că oameni tineri câştigă aşa de puţin. Ne uităm la Maia şi ni se strânge inima de jale. O bate vântul, credem că nici trei puduri nu cântăreşte. Se vede că umblă flămândă rău. Dacă va veni pe la noi, o să-i spunem: lasă-te, dragă, de politică că ai să te îmbolnăveşti rău de tot. Du-te la lucru, câştigă un ban şi hrăneşte-te ca lumea. Cum să-ţi ajungă 10 mii de lei, pe care spui că-i câştigi, ca un an întreg să plăteşti căldura, apa, impozite şi să-ţi mai rămână şi de mâncare? Dar credeţi că lui Năstase îi uşor să trăiască din banii copiilor? El, bărbat tânăr, şi să ajungă la mila copiilor? Credem că moare de ruşine. De atâta umblă cu ochii aşa de roşii, de ruşine. Domnule prim – ministru, noi, un grup de pensionari, vă rugăm frumos să le daţi şi lui Sandu şi Năstase câte un ajutor de 600 de lei. Pentru că ne este ruşine. Noi, bătrânii, primim ajutoare, măriri de pensii, da ei nimic. Îi drept că-s tineri şi pot lucra, dar preotul ne învaţă că trebuie să ne fie milă de toţi cei săraci, chiar dacă sunt leneşi sau beţivani. Vrem un răspuns, că dacă dvs. nu puteţi – adunăm noi, duminică, la biserică câte 2-3 lei şi facem o pomană, să nu-i lăsăm să moară de foame. Iar la alegeri noi vom vota cu cei vrednici şi harnici, care au grijă şi de noi.

Cu multă stimă,
Un grup de pensionari

Alte stiri

Ministrul de externe ucrainean: Moldova nu poate fi un poligon al Rusiei

Criza politică din Moldova a fost discutată la 14 iunie de către ministrul ucrainean de externe, Pavel Klimkin şi omologul său român Teodor Meleşcan.

Mai Mult

O ţară cu oameni implicaţi şi educaţi nu poate fi prostită

Comportamentul liderilor blocului "ACUM", fără îndoială, denotă mult amatorism şi aroganţă. Cererile lor ultimative de a fi votaţi în funcţiile-cheie din stat sunt absurde. Este elementar că, pentru a avea dreptul să conduci un stat, e nevoie de legitimitate, adică de o majoritate în parlament obţinută în alegeri. Cu doar un sfert de opţiuni electorale, Năstase şi Sandu consideră că toţi, pur şi simplu, sunt datori să le pună puterea la picioare, iar apoi să urmărească umil cum aceştia îşi bat joc de oameni.

Mai Mult

Sute de oameni i-au huiduit pe Sandu şi Năstase în faţa Guvernului

Câteva sute de oameni i-au huiduit pe liderii blocului "ACUM", Maia Sandu şi Andrei Năstase, care au încercat să obţină dividende politice din tema scumpirii carburanţilor şi a unor produse alimentare. Manifestanţii au scandat "Năstase la puşcărie" şi au purtat pancarte pe care scria "Platforma PA". Aceştia au făcut haz şi pe seama pantalonilor uzi în care a fost suprins liderul Platformei DA, la un protest din anul trecut.

Mai Mult