O ţară cu oameni implicaţi şi educaţi nu poate fi prostită

Comportamentul liderilor blocului "ACUM", fără îndoială, denotă mult amatorism şi aroganţă. Cererile lor ultimative de a fi votaţi în funcţiile-cheie din stat sunt absurde. Este elementar că, pentru a avea dreptul să conduci un stat, e nevoie de legitimitate, adică de o majoritate în parlament obţinută în alegeri. Cu doar un sfert de opţiuni electorale, Năstase şi Sandu consideră că toţi, pur şi simplu, sunt datori să le pună puterea la picioare, iar apoi să urmărească umil cum aceştia îşi bat joc de oameni.

Probabil, liderii blocului se consideră atât de deştepţi, încât pot manipula la nesfârşit societatea. Putere, votarea unui pachet de legi populiste şi neconstituţionale, eliminarea din viaţa politică a unor partide puternice, agresarea presei, colaborarea cu structuri străine şi personaje controversate care şi-au arătat, în repetate rânduri, ostilitatea faţă de valorile fundamentale ale statului nostru, consfinţite şi în Declaraţia de Independenţă, – iată pretenţiile deşănţate ale unor oameni aroganţi şi nepregătiţi pentru cooperare civilizată. Încă anticii spuneau că aroganţa este virtutea oamenilor slabi.

Am putea califica acest comportament ca fiind propriu unor politicieni neexperimentaţi şi orgolioşi. Însă, haideţi, să facem un exerciţiu de imaginaţie şi să ne închipuim, pentru un minut, că aceşti oameni dezechilibraţi şi răzbunători ajung să conducă singuri ţara?! Imposibil, spunem, însă în istorie au mai fost asemenea tragedii.

Pentru a evita acest tip de catastrofe, e nevoie stringentă de două lucruri: implicarea fiecăruia în revenirea la normalitate şi informarea permanentă a oamenilor, pentru a sancţiona prin vot populismul şi extremismul politic.

O ţară cu oameni implicaţi şi educaţi nu poate fi prostită!

Alte stiri

Ministrul de externe ucrainean: Moldova nu poate fi un poligon al Rusiei

Criza politică din Moldova a fost discutată la 14 iunie de către ministrul ucrainean de externe, Pavel Klimkin şi omologul său român Teodor Meleşcan.

Mai Mult

Sute de oameni i-au huiduit pe Sandu şi Năstase în faţa Guvernului

Câteva sute de oameni i-au huiduit pe liderii blocului "ACUM", Maia Sandu şi Andrei Năstase, care au încercat să obţină dividende politice din tema scumpirii carburanţilor şi a unor produse alimentare. Manifestanţii au scandat "Năstase la puşcărie" şi au purtat pancarte pe care scria "Platforma PA". Aceştia au făcut haz şi pe seama pantalonilor uzi în care a fost suprins liderul Platformei DA, la un protest din anul trecut.

Mai Mult