Ministrul de externe ucrainean: Moldova nu poate fi un poligon al Rusiei

Criza politică din Moldova a fost discutată la 14 iunie de către ministrul ucrainean de externe, Pavel Klimkin şi omologul său român Teodor Meleşcan. Cei doi oficiali s-au referit la situaţia creată în urma cedării puterii de către Partidul Democrat în favoarea noului Guvern, numit de coaliţia PSRM-ACUM.

"Este foarte important ca Rusia să nu folosească Moldova ca pe un teren de testare pentru elaborarea unor soluţii în scopul reducerii independenţei Moldovei", a declarat Klimkin la o emisiune a postului TV "7 kanal" din Odesa, transmite 24tv.ua, citează timpul.md.

Astfel, ministrul ucrainean a atras atenţia asupra necesităţii de a nu permite Rusiei să-şi mărească influenţa asupra Republicii Moldova.

"Când s-a aflat la Chişinău, vicepremierul rus Dmitri Kozak a utilizat exact terminologia folosită de el şi în cazul Donbas", a remarcat Klimkin.

Menţionăm că, la 13 iunie, Pavel Klimkin a spus că Rusia împiedică în mod deliberat repartizarea forţelor şi a bunurilor în Donbas. Prin aceste "trucuri ale părţii ruse", în opinia sa, se urmăreşte înrăutăţirea poziţiilor ucrainene în cadrul negocierilor, avându-se în vedere şi vizitele planificate ale preşedintelui Volodimir Zelenski în Germania şi Franţa.

 

 

Alte stiri

O ţară cu oameni implicaţi şi educaţi nu poate fi prostită

Comportamentul liderilor blocului "ACUM", fără îndoială, denotă mult amatorism şi aroganţă. Cererile lor ultimative de a fi votaţi în funcţiile-cheie din stat sunt absurde. Este elementar că, pentru a avea dreptul să conduci un stat, e nevoie de legitimitate, adică de o majoritate în parlament obţinută în alegeri. Cu doar un sfert de opţiuni electorale, Năstase şi Sandu consideră că toţi, pur şi simplu, sunt datori să le pună puterea la picioare, iar apoi să urmărească umil cum aceştia îşi bat joc de oameni.

Mai Mult

Sute de oameni i-au huiduit pe Sandu şi Năstase în faţa Guvernului

Câteva sute de oameni i-au huiduit pe liderii blocului "ACUM", Maia Sandu şi Andrei Năstase, care au încercat să obţină dividende politice din tema scumpirii carburanţilor şi a unor produse alimentare. Manifestanţii au scandat "Năstase la puşcărie" şi au purtat pancarte pe care scria "Platforma PA". Aceştia au făcut haz şi pe seama pantalonilor uzi în care a fost suprins liderul Platformei DA, la un protest din anul trecut.

Mai Mult