Maia Sandu – ministrul şcolilor distruse

Liderul PAS-ului, Maia Sandu, care a fost şi ministrul "şcolilor închise", încearcă să ne convingă de faptul că nu a distrus chiar atât de multe şcoli şi că alţii ar fi de vină.

O tactică laşă şi nedemnă. A făcut lucrul urât mirositor, dar acum aruncă vina pe umerii altora. Vorba proverbului – nici usturoi nu a mâncat şi nici gura nu-i pute.

Într-o postare pe reţelele de socializare, pune mâna în foc că ea a distrus doar 73 de şcoli. Doar? Şi ne îndeamnă să punem punct subiectului.

Dar, cum zice o vorbă: punct şi de la capăt. Ca să vedem exact se s-a întâmplat în ţară, am făcut apel la datele disponibile pe site-ul Biroului Naţional de Statistică, la care face referinţă şi Maia Sandu. Şi, surpriză!.. Cifrele nu mint, dar se pare că o face într-un mod grosolan liderul PAS-ului (greşit, aş spune eu).

Conform statisticilor disponibile, în 2011 (anul de până la venirea Maiei Sandu în fruntea Ministerului Educaţiei) în ţară erau înregistrate 1489 de şcoli, iar în 2016 (anul de după plecarea Maiei Sandu de la minister) în ţară mai erau 1323 de şcoli. Adică 166 de şcoli au dispărut. Bine... Ca să nu apară unele comentarii, să comparăm exact anii 2012 şi 2015. Deci, în 2012, în ţară erau 1460 de şcoli, iar în 2015 – 1347 de şcoli. Adică au fost lichidate exact 113 de şcoli. Observaţi diferenţa? Doamnă lider al
PAS-ului, ştiu că vă lăudaţi cu doar 73 de şcoli distruse, dar, vă rog, cu încă 40 de şcoli lichidate şi copii trimişi pe drumuri ce facem, în cârca cui le puneţi? Or, Dvs. număraţi doar şcolile unde aţi fost personal şi aţi pus lacătul la uşă?

Dar dacă tot ne-aţi invitat la numărătoare, am decis să vedem cum stau cifrele chiar din anul în care a devenit şef de guvern boss-ul Dvs., condamnatul la puşcărie Vlad Filat. Surpriză! În anul 2009, când Filat şi-a pus ministrul lui la Educaţie, în ţară erau 1526 de şcoli, iar în 2015–1347. O diferenţă de 179 de şcoli distruse. Statistica e statistică, nu ai cum să o ascunzi!

Alte stiri

Ministrul de externe ucrainean: Moldova nu poate fi un poligon al Rusiei

Criza politică din Moldova a fost discutată la 14 iunie de către ministrul ucrainean de externe, Pavel Klimkin şi omologul său român Teodor Meleşcan.

Mai Mult

O ţară cu oameni implicaţi şi educaţi nu poate fi prostită

Comportamentul liderilor blocului "ACUM", fără îndoială, denotă mult amatorism şi aroganţă. Cererile lor ultimative de a fi votaţi în funcţiile-cheie din stat sunt absurde. Este elementar că, pentru a avea dreptul să conduci un stat, e nevoie de legitimitate, adică de o majoritate în parlament obţinută în alegeri. Cu doar un sfert de opţiuni electorale, Năstase şi Sandu consideră că toţi, pur şi simplu, sunt datori să le pună puterea la picioare, iar apoi să urmărească umil cum aceştia îşi bat joc de oameni.

Mai Mult

Sute de oameni i-au huiduit pe Sandu şi Năstase în faţa Guvernului

Câteva sute de oameni i-au huiduit pe liderii blocului "ACUM", Maia Sandu şi Andrei Năstase, care au încercat să obţină dividende politice din tema scumpirii carburanţilor şi a unor produse alimentare. Manifestanţii au scandat "Năstase la puşcărie" şi au purtat pancarte pe care scria "Platforma PA". Aceştia au făcut haz şi pe seama pantalonilor uzi în care a fost suprins liderul Platformei DA, la un protest din anul trecut.

Mai Mult