Opinii

Comportamentul liderilor blocului "ACUM", fără îndoială, denotă mult amatorism şi aroganţă. Cererile lor ultimative de a fi votaţi în funcţiile-cheie din stat sunt absurde. Este elementar că, pentru a avea dreptul să conduci un stat, e nevoie de legitimitate, adică de o majoritate în parlament obţinută în alegeri. Cu doar un sfert de opţiuni electorale, Năstase şi Sandu consideră că toţi, pur şi simplu, sunt datori să le pună puterea la picioare, iar apoi să urmărească umil cum aceştia îşi bat joc de oameni.
Mai Mult
Câteva sute de oameni i-au huiduit pe liderii blocului "ACUM", Maia Sandu şi Andrei Năstase, care au încercat să obţină dividende politice din tema scumpirii carburanţilor şi a unor produse alimentare. Manifestanţii au scandat "Năstase la puşcărie" şi au purtat pancarte pe care scria "Platforma PA". Aceştia au făcut haz şi pe seama pantalonilor uzi în care a fost suprins liderul Platformei DA, la un protest din anul trecut.
Mai Mult
​​​​​​​Agresivitate în limbaj şi gesturi, priviri agitate, etichetări şi mesaje codate. Este "spectacolul" oferit de către liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA), Andrei Năstase, la orice ieşire publică a sa. O obişnuinţă periculoasă, care degenerează de la o zi la alta.
Mai Mult
Discuţiile (că nu le putem numi negocieri) interminabile şi asemănătoare cu un serial siropos dintre PSRM şi PAS-PPDA nu aduc nimic bun nici societăţii, nici partidelor antrenate în această competiţie fără rezultat.
Mai Mult
Avertismentul Partidului Democrat adresat partidelor antrenate în discuţii postelectorale, supranumite uneori şi "negocieri", se referă la mai multe aspecte ale situaţiei din Moldova.
Mai Mult
Socialiştii sunt împotriva vânzării pachetului majoritar de acţiuni a "Moldindconbank". Ei nu aduc argumente serioase împotriva acestei tranzacţii, dar mai mulţi observatori sunt înclinaţi să creadă că la mijloc sunt relaţiile speciale ale socialiştilor cu raiderul nr.1 din CSI, Veaceslav Platon.
Mai Mult
Liderul PAS-ului, Maia Sandu, care a fost şi ministrul "şcolilor închise", încearcă să ne convingă de faptul că nu a distrus chiar atât de multe şcoli şi că alţii ar fi de vină.
Mai Mult
Ucraina se confruntă, zilele acestea, cu o nouă agresiune din partea Federaţiei Ruse care ameninţă independenţa şi dreptul acestui stat de a-şi decide de sine stătător prezentul şi viitorul.
Mai Mult
Declaraţiile incendiare ale fostului şef-adjunct al Serviciului Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor din cadrul CNA, Mihail Gofman, sunt trecute sub tăcere de către o parte a presei din Moldova, cea care se autoproclamă echidistantă şi independentă. Acest fapt are o explicaţie, notează jurnalistul Petru Bogatu.
Mai Mult
Furtul din sistemul bancar reprezintă o diversiune pentru a bloca parcursul european al ţării noastre. Arhitect al scenariului este Veaceslav Platon care a acţionat la indicaţia serviciilor speciale străine. Platon s-a folosit în operaţiunea sa de politicieni, judecători, procurori, angajaţi cu funcţii de răspundere din diferite instituţii ale statului, dar şi de jurnalişti. Dezvăluirile au fost făcute de către fostul şef-adjunct al Serviciului Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor din cadrul Centrului Naţional Anticorupţie, Mihai Gofman, într-un  interviu pentru portalul zeppelin.md.
Mai Mult