Declaraţia Asociaţiei veteranilor de război „Credinţă Patriei” în legătură cu situaţia din Ucraina şi pericolele pentru Republica Moldova

Ucraina se confruntă, zilele acestea, cu o nouă agresiune din partea Federaţiei Ruse care ameninţă independenţa şi dreptul acestui stat de a-şi decide de sine stătător prezentul şi viitorul.

Condamnăm cu fermitate această demonstraţie brutală de forţă şi încercare de a intimida ţările vecine, care refuză să ajungă sateliţi faţă de Kremlin. Ne exprimăm susţinerea totală pentru eforturile Kievului de a-şi controla pe deplin teritoriul, inclusiv prin impunerea Legii marţiale în 10 regiuni din Ucraina, limitrofe hotarului Rusiei şi regiunii separatiste transnistrene din Moldova.

Este binevenit, în acest context, controlul sporit al spaţiului informaţional pentru a nu permite propagandei ruseşti să intoxice minţile cetăţenilor. Din păcate, nici Moldova nu este ferită de pericolul pe care îl reprezintă regimul militarizat de la Kremlin, care controlează o treime din teritoriul statului nostru.

Venim cu un apel către autorităţile Republicii Moldova să acorde atenţie maximă crizei provocate de atacul Rusiei din strâmtoarea Kerci. Atenţionăm că diversiunile iniţiate de Rusia, prin război hibrid sau chiar deschis, pot afecta direct şi ţara noastră. Kremlinul foloseşte în lupta sa împotriva Occidentului şi împotriva Moldovei instrumente pseudoeuropene, cum ar fi anumite ONG-uri sau partide politice. Printre cei care au atacat furibund Ucraina şi Republica Moldova se numără Fundaţia „Open Dialog” şi preşedintele acesteia, Ludmila Kozlovska.

Este demonstrat deja, cu lux de amănunte, că Open Dialog a primit milioane de dolari de la omul FSB-ului, Veaceslav Platon, cunoscut pentru tentativele sale de a distruge sistemul bancar al Republicii Moldova, la indicaţia patronilor săi din Lubianka, dar şi pentru mituirea deputaţilor moldoveni în scopul de a torpila Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

Regretăm că Maia Sandu şi Andrei Năstase, politicieni care se pretind proeuropeni, s-au lăsat atraşi în această capcană a propagandei ruse, au promovat în numele ei atacuri şi defăimări la adresa Republicii Moldova. Este dezamăgitor şi faptul că nu şi-au asumat până acum public această greşeală inadmisibilă şi refuză să se delimiteze de Open Dialog, ONG-ul propagandei ruse care acţionează, în continuare, pe teritoriul ţării noastre.

În acest context, facem apel către Maia Sandu şi Andrei Năstase, care au primit bani de la Kozlovska şi au beneficiat de lobby deschis din partea fundaţiei condusă de cetăţeanca Federaţiei Ruse, să-şi recunoască public greşeala, dacă s-au lăsat atraşi involuntar în jocurile Fundaţiei „Open Dialog”. Totodată, cerem ca liderii PAS şi PPDA să condamne imixtiunea acestui ONG, finanţat de FSB, în treburile interne ale Moldovei şi să pună capăt oricărui război mascat al acestui instrument al războiului hibrid împotriva ţării noastre. Mai aveţi o şansă ca să demonstraţi că nu aveţi nimic în comun cu războiul hibrid al Rusiei împotriva Ucrainei şi Republicii Moldova. 

Dacă nu vor face acest lucru, vom considera că şi ei sunt agenţi de influenţă ai Rusiei şi vor putea fi acuzaţi direct de uneltire împotriva poporului Republicii Moldova. În acest caz, Maia Sandu şi Andrei Năstase vor putea fi acuzaţi de trădare de Patrie şi a intereselor cetăţenilor Republicii Moldova.

În acelaşi timp, îndemnăm instituţiile de drept să manifeste mai multă vigilenţă şi să informeze opinia publică în legătură cu persoanele, partidele sau ONG-urile camuflate care lucrează direct sau indirect în sprijinul serviciilor secrete ruse. Cetăţenii au dreptul să cunoască cine sunt politicienii care lucrează sub acoperire în slujba Moscovei, cu atât mai mult cu cât apar atâtea informaţii că mulţi dintre aceştia figurează în partide pro-europene de opoziţie. 

Alte stiri

Ministrul de externe ucrainean: Moldova nu poate fi un poligon al Rusiei

Criza politică din Moldova a fost discutată la 14 iunie de către ministrul ucrainean de externe, Pavel Klimkin şi omologul său român Teodor Meleşcan.

Mai Mult

O ţară cu oameni implicaţi şi educaţi nu poate fi prostită

Comportamentul liderilor blocului "ACUM", fără îndoială, denotă mult amatorism şi aroganţă. Cererile lor ultimative de a fi votaţi în funcţiile-cheie din stat sunt absurde. Este elementar că, pentru a avea dreptul să conduci un stat, e nevoie de legitimitate, adică de o majoritate în parlament obţinută în alegeri. Cu doar un sfert de opţiuni electorale, Năstase şi Sandu consideră că toţi, pur şi simplu, sunt datori să le pună puterea la picioare, iar apoi să urmărească umil cum aceştia îşi bat joc de oameni.

Mai Mult

Sute de oameni i-au huiduit pe Sandu şi Năstase în faţa Guvernului

Câteva sute de oameni i-au huiduit pe liderii blocului "ACUM", Maia Sandu şi Andrei Năstase, care au încercat să obţină dividende politice din tema scumpirii carburanţilor şi a unor produse alimentare. Manifestanţii au scandat "Năstase la puşcărie" şi au purtat pancarte pe care scria "Platforma PA". Aceştia au făcut haz şi pe seama pantalonilor uzi în care a fost suprins liderul Platformei DA, la un protest din anul trecut.

Mai Mult