Opinii

Liderul PAS-ului, Maia Sandu, care a fost şi ministrul "şcolilor închise", încearcă să ne convingă de faptul că nu a distrus chiar atât de multe şcoli şi că alţii ar fi de vină.
Mai Mult
Ucraina se confruntă, zilele acestea, cu o nouă agresiune din partea Federaţiei Ruse care ameninţă independenţa şi dreptul acestui stat de a-şi decide de sine stătător prezentul şi viitorul.
Mai Mult
Declaraţiile incendiare ale fostului şef-adjunct al Serviciului Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor din cadrul CNA, Mihail Gofman, sunt trecute sub tăcere de către o parte a presei din Moldova, cea care se autoproclamă echidistantă şi independentă. Acest fapt are o explicaţie, notează jurnalistul Petru Bogatu.
Mai Mult
Furtul din sistemul bancar reprezintă o diversiune pentru a bloca parcursul european al ţării noastre. Arhitect al scenariului este Veaceslav Platon care a acţionat la indicaţia serviciilor speciale străine. Platon s-a folosit în operaţiunea sa de politicieni, judecători, procurori, angajaţi cu funcţii de răspundere din diferite instituţii ale statului, dar şi de jurnalişti. Dezvăluirile au fost făcute de către fostul şef-adjunct al Serviciului Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor din cadrul Centrului Naţional Anticorupţie, Mihai Gofman, într-un  interviu pentru portalul zeppelin.md.
Mai Mult
Iniţiativa Partidului Democrat din Moldova privind introducerea în Constituţie a conceptului de "integrare europeană" s-a transformat în proiect de lege, iar regulamentele prevăd votarea acestor modificări în termene foarte exacte.
Mai Mult
La briefingul din 9 octombrie, PD a propus iniţierea dezbaterilor cu privire la schimbarea modului de numire a judecătorilor de primă instanţă. Mai exact, se propune alegerea judecătorilor prin votul direct al cetăţenilor. Subiectul nu este unul inedit pentru spaţiul  nostru public, fiind abordat de-a lungul timpului de  către jurişti avizaţi, dar şi de către cetăţeni cu atitudine.
Mai Mult
Consilierul prezidenţial, Maxim Lebedinschi, îşi depăşeşte evident atribuţiile. Funcţia sa nu presupune declaraţii în numele şefului statului, dar nici din partea instituţiei prezidenţiale. Chiar dacă e jurist, Lebedinschi îşi permite, cu un tupeu la limita decenţei, să invoce fără probe carenţe de integritate în cazul noilor miniştri, Slivia Radu şi Nicolae Ciubuc. Dacă instituţia prezidenţială avea anumite suspiciuni, era suficient să interpeleze organele abilitate. În rest, în mod indubitabil, pentru toţi cetăţenii există prezumţia nevinovăţiei pe care juristul o neglijează.
Mai Mult
Republica Moldova a înregistrat, în ultima perioadă, un salt economic important. Ultimele date ale Biroului Naţional de Statistică arată că Produsul Intern Brut a înregistrat o creştere de peste cinci la sută în al doilea trimestru al acestui an. Ritmul este mult mai mare decât în perioada similară a anului trecut.
Mai Mult
Este pe larg cunoscut că opoziţia politică din orice ţară democratică – iar Moldova este o astfel de ţară, în pofida „dubiilor” aceleiaşi opoziţii – trebuie să critice guvernarea pentru a o corecta. În Republica Moldova se întâmplă acelaşi fenomen, numai că politicienii din PAS şi PPDA nu sunt atenţi să nu treacă peste bunul simţ, atunci când iau în răspăr acţiunile Partidului Democrat.
Mai Mult
Mare revelaţie a mai făcut sondajul Asociaţie Sociologilor şi Demografilor, dat publicităţii miercurea trecută! Cercetarea a arătat că în realitate ţinta protestelor pe care le susţine şi le promovează PAS lovesc în el cel mai mult. Un fenomen firesc, ar zice unii, pentru că partidele cele două, având acelaşi bazin de alegători, de fapt îşi sunt concurente unul altuia, deoarece alegătorul nu poate opta decât pentru unul din ele.
Mai Mult