Pavel Filip: Creşterea economiei cu 4% în 2018 confirmă că lucrăm în direcţia corectă

Produsul Intern Brut al Republica Moldova a trecut bariera de 10 miliarde de dolari şi a atins, în anul 2018, nivelul de 11,3 miliarde USD, conform cursului mediu de schimb al anului trecut.

Acest fapt confirmă traiectoria ascendentă a economiei moldoveneşti, care a crescut cu 4%, potrivit Biroului Naţional de Statistică.

"Creşterea Produsului Intern Brut al Moldovei înseamnă că motoarele economiei lucrează în direcţia corectă". Astfel a comentat datele statistice prim-ministrul Pavel Filip.

"Cel mai mare aport la creşterea PIB l-au adus (21%) şi sectorul industrial – peste 15%. Ne străduim să fim parteneri pentru mediul de afaceri, să stimulăm producătorii şi investiţiile, iată de ce se văd şi rezultatele", a continuat Pavel Filip.

Alte stiri

Veniturile pe carduri vor depăşi în anul 2019 volumul total al încasărilor cash

Veniturile moldovenilor pe cardurile emise în ţară se vor cifra, în anul 2019, la 67 miliarde de lei şi, pentru prima dată, vor depăşi încasările cash.

Mai Mult

Companii americane manifestă interes pentru Moldova

16 importante companii americane, care activează în Europa de Sud-Est, vor participa la Forumul de afaceri Moldova – SUA, care se desfăşoară la Chişinău.

Mai Mult

Majorări de pensii şi ajutoare de sărbători în această primăvară

Din 1 aprilie, peste 690 de mii de persoane vor primi pensii mărite cu peste cinci la sută. Asta după ce guvernul a aprobat, prin asumarea răspunderii, modificarea formulei de indexare a pensiilor.

Mai Mult

În ianuarie-martie încasările la buget au crescut semnificativ

Încasările la buget cresc în lunile ianuarie-martie, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2018. Acest lucru este explicat de către experţi prin reformele economice de anvergură întreprinse de guvern.

Mai Mult