Economie

„Moldova Business Week 2018” – cel mai important eveniment economic din ţară a reunit peste o mie de oameni de afaceri din circa 30 de state, reprezentanţi ai companiilor autohtone, autorităţi şi parteneri de dezvoltare.
Mai Mult
Cum a fost percepută decizia guvernului de a reduce de la 23% la 18% contribuţia plătită de către angajatori la Fondul de Asigurări Sociale şi cum aceasta va influenţa salariile angajaţilor întreprinderilor? Despre toate acestea într-un blitz interviu al "MD" realizat cu Leonid Sidorov, directorul financiar FPC Rogob SRL.
Mai Mult
"Un pas necesar şi multaşteptat pentru mediul de afaceri" – astfel a comentat directorul Alex S&E SRL, Mihail Vaisman, decizia guvernului de a reduce povara fiscală.
Mai Mult
Moody's Investors Service a confirmat ratingul pe termen lung în valută şi monedă locală al Republicii Moldova la "B3" şi a menţinut perspectiva la stabilă.
Mai Mult
În săptămâna curentă o delegaţie guvernamentală a Republicii Moldova, în frunte cu premierul Pavel Filip, a efectuat o vizită de lucru la Minsk, capitala Belarusului. Programul vizitei a fost unul foarte încărcat, dar şi rezultatele acesteia promit să fie pe măsură.
Mai Mult
Mii de angajaţi din cadrul unor companii private din ţara noastră se bucură de rezultatele pozitive ale reformei fiscale. La doar o lună de la intrarea în vigoare a documentului, aceştia vor avea lefuri mai mari, cu până la 10%.
Mai Mult
Sectorul agricol din Republica Moldova are nevoie de investiţii, dar acest lucru nu înseamnă că autorităţile planifică să ofere străinilor dreptul de a cumpăra terenuri.
Mai Mult
Republica Moldova a urcat o poziţie în topul celor mai competitive ţări din lume, elaborat de Forumul Economic Mondial (WEF), până pe locul 88 din cele de 140 economii analizate.
Mai Mult
În urma vizitei în luna august, la Cimişlia, a ministrului Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, a fost reluată activitatea Parcului Industrial din localitate.
Mai Mult
Executivul a aprobat Programul ,"Start pentru tineri: о аfасеrе durаbilă la tine acasă", care urmează a fi realizat în perioada anilor 20l8-2020.
Mai Mult