Companii americane manifestă interes pentru Moldova

16 importante companii americane, care activează în Europa de Sud-Est, vor participa la Forumul de afaceri Moldova – SUA, care se desfăşoară la Chişinău.

În cadrul evenimentului, vor fi stabilite potenţiale parteneriate cu companii din ţara noastră din domeniul infrastructurii, IT, agricultură şi din sectorul energetic.

Recent, ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, a declarat că acest forum este o bună oportunitate de a atrage investiţii străine, iar pentru oamenii de afaceri de peste ocean de a afla despre facilităţile fiscale şi investiţionale din Moldova.

Aceasta este cea mai mare delegaţie a companiilor americane care vizitează Moldova în ultimii 10 ani.

Şi reprezentanţii guvernului american apreciază lucrurile bune care au loc în economia Moldovei.

Guvernul Republicii Moldova şi Banca Naţională au înregistrat progrese, în ultimii trei ani, în procesul de consolidare a sistemului financiar-bancar. Aprecierea vine din partea lui George Kent, asistentul adjunct al Secretarului de Stat din SUA pentru afaceri europene.

În cadrul unei întrevederi cu ministrul Finanţelor, Ion Chicu, şi guvernatorul BNM, Octavian Armaşu, oficialul american şi-a exprimat speranţa că eforturile autorităţilor din ţara noastră vor continua în acelaşi ritm.

Discuţiile s-au axat şi pe cooperarea cu Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială, dar şi posibilităţile de dezvoltare a relaţiilor comerciale dintre Moldova şi Statele Unite. În context, George Kent a menţionat că SUA vor susţine mai departe ţara noastră pe calea modernizării şi vor colabora cu orice guvern, care va fi învestit la Chişinău. Delegaţia Republicii Moldova participă, în aceste zile, la şedinţele de primăvară ale FMI şi ale Grupului Băncii Mondiale, care se desfăşoară la Washington.

Alte stiri

Veniturile pe carduri vor depăşi în anul 2019 volumul total al încasărilor cash

Veniturile moldovenilor pe cardurile emise în ţară se vor cifra, în anul 2019, la 67 miliarde de lei şi, pentru prima dată, vor depăşi încasările cash.

Mai Mult

Majorări de pensii şi ajutoare de sărbători în această primăvară

Din 1 aprilie, peste 690 de mii de persoane vor primi pensii mărite cu peste cinci la sută. Asta după ce guvernul a aprobat, prin asumarea răspunderii, modificarea formulei de indexare a pensiilor.

Mai Mult

În ianuarie-martie încasările la buget au crescut semnificativ

Încasările la buget cresc în lunile ianuarie-martie, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2018. Acest lucru este explicat de către experţi prin reformele economice de anvergură întreprinse de guvern.

Mai Mult