Economie

16 importante companii americane, care activează în Europa de Sud-Est, vor participa la Forumul de afaceri Moldova – SUA, care se desfăşoară la Chişinău.
Mai Mult
Din 1 aprilie, peste 690 de mii de persoane vor primi pensii mărite cu peste cinci la sută. Asta după ce guvernul a aprobat, prin asumarea răspunderii, modificarea formulei de indexare a pensiilor.
Mai Mult
Încasările la buget cresc în lunile ianuarie-martie, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2018. Acest lucru este explicat de către experţi prin reformele economice de anvergură întreprinse de guvern.
Mai Mult
Doar într-o singură zi, încasările la Bugetul Public Naţional din taxe şi impozite a constituit 675 de milioane de lei, cu 165 de milioane de lei mai mult decât recordul precedent. Despre aceasta a anunţat ministrul Finanţelor, Ion Chicu.
Mai Mult
Produsul Intern Brut al Republica Moldova a trecut bariera de 10 miliarde de dolari şi a atins, în anul 2018, nivelul de 11,3 miliarde USD, conform cursului mediu de schimb al anului trecut.
Mai Mult
Compania "Doverie-Invest" S.A. din Bulgaria a cumpărat pachetul unic de acţiuni de 63,89% din capitalul social al "Moldindconbank" S.A. Anterior, hârtiile de valoare aparţineau, contrar legii, raiderului nr.1 din CSI, Veaceslav Platon. Valoarea tranzacţiei este de peste 764 milioane de lei. 
Mai Mult
Implementarea Legii cu privire la salarizare, deficienţele sesizate şi posibilităţile de înlăturare a acestora au fost examinate la 15 ianuarie, în cadrul unei şedinţe prezidată de prim-ministrul Pavel Filip.
Mai Mult
Prim-ministrul Pavel Filip a solicitat la 16 ianuarie instituţiilor abilitate din domeniul sănătăţii să examineze şi să identifice mecanisme de reducere a adaosului comercial aplicat la medicamentele comercializate în reţeaua farmaceutică.
Mai Mult
Comisia Europeană şi Banca Mondială au elaborat un Plan investiţional pentru dezvoltarea reţelelor transeuropene de transport (TEN-T). Acesta este destinat ţărilor din Parteneriatul Estic, inclusiv Republica Moldova, şi are o valoare de 13 miliarde de euro.
Mai Mult
Vlad Plahotniuc, Preşedintele PDM şi premierul Pavel Filip, alături de peste 1.000 de antreprenori din ţară, au participat la cea de-a treia ediţie a Galei Antreprenorilor. Premierul Filip a menţionat că organizatorul evenimentului – Asociaţia Oamenilor de Afaceri din Moldova (AOAM) este cea care sprijină guvernul în dialogul cu reprezentanţii businessului.
Mai Mult
În anul 2018, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat 20,6 miliarde lei, cu aproape 1 miliard de lei mai mult decât în perioada similară a anului trecut. La fel, s-a majorat şi exportul de mărfuri, atingând o valoare de 38 de miliarde de lei, cu 2,1 miliarde de lei mai mult, comparativ cu anul precedent.
Mai Mult