Economie

Prăbuşirea sistemului bancar care părea inevitabilă, iar în consecinţă pericolul pierderii statalităţii Republicii Moldova, ca atare, este încă proaspătă în memoria cetăţenilor ţării. 
Mai Mult
Interviu cu directorul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Moldova, Alexandru Baltag
Mai Mult
Începând cu 1 mai curent, cuantumul minim garantat al salariului în sectorul real va creşte cu 165 de lei şi va constitui 2775 de lei pe lună.
Mai Mult
Veniturile moldovenilor pe cardurile emise în ţară se vor cifra, în anul 2019, la 67 miliarde de lei şi, pentru prima dată, vor depăşi încasările cash.
Mai Mult
16 importante companii americane, care activează în Europa de Sud-Est, vor participa la Forumul de afaceri Moldova – SUA, care se desfăşoară la Chişinău.
Mai Mult
Din 1 aprilie, peste 690 de mii de persoane vor primi pensii mărite cu peste cinci la sută. Asta după ce guvernul a aprobat, prin asumarea răspunderii, modificarea formulei de indexare a pensiilor.
Mai Mult
Încasările la buget cresc în lunile ianuarie-martie, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2018. Acest lucru este explicat de către experţi prin reformele economice de anvergură întreprinse de guvern.
Mai Mult
Doar într-o singură zi, încasările la Bugetul Public Naţional din taxe şi impozite a constituit 675 de milioane de lei, cu 165 de milioane de lei mai mult decât recordul precedent. Despre aceasta a anunţat ministrul Finanţelor, Ion Chicu.
Mai Mult
Produsul Intern Brut al Republica Moldova a trecut bariera de 10 miliarde de dolari şi a atins, în anul 2018, nivelul de 11,3 miliarde USD, conform cursului mediu de schimb al anului trecut.
Mai Mult
Compania "Doverie-Invest" S.A. din Bulgaria a cumpărat pachetul unic de acţiuni de 63,89% din capitalul social al "Moldindconbank" S.A. Anterior, hârtiile de valoare aparţineau, contrar legii, raiderului nr.1 din CSI, Veaceslav Platon. Valoarea tranzacţiei este de peste 764 milioane de lei. 
Mai Mult
Implementarea Legii cu privire la salarizare, deficienţele sesizate şi posibilităţile de înlăturare a acestora au fost examinate la 15 ianuarie, în cadrul unei şedinţe prezidată de prim-ministrul Pavel Filip.
Mai Mult