Evenimente la sfârşitul lunii mai

Sfârşitul lunii mai este plin de evenimente perfecte pentru petrecerea timpului cu familia în sânul naturii sau pentru a ne face plinul cu emoţii pozitive. Vă prezentăm mai jos evenimentele, alese aleatoriu, care îţi vor face sfârşitul de primăvară frumos şi te vor scoate din casă.

Festivalul Internaţional de Film Documentar CRONOGRAF

Cea de-a XV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Documentar CRONOGRAF are loc în perioada 22-28 mai 2019, la Cinematograful Odeon din Chişinău.

Anul acesta, la competiţie participă 49 de filme: 14 documentare la Secţiunea Principală/Lungmetraje şi 6 documentare la Secţiunea Principală/Scurtmetraje, 9 filme la Secţiunea cadRO şi 9 filme din Republica Moldova la Secţiunea Producţii Locale. La Secţiunea Un LIKE pentru documentar vor concura 7 filme, iar la Secţiunea Cu ochii pe Moldova – 4 documentare. Filmele au fost selectate dintr-un număr record de circa 900 de înscrieri din 51 de ţări ale lumii.

FIFD CRONOGRAF va proiecta şi câteva filme în afara competiţiei, în cadrul unor evenimente şi proiecţii speciale. De asemenea, festivalul va aduce mai multe premiere de filme documentare, realizate de către regizori moldoveni. Costul biletului variază între 70-250 lei.

Muzica Desenelor Animate

Vino să trăieşti magia şi fericirea copilăriei, ascultând melodiile preferate ale tuturor vârstelor!

Piesele ce au marcat copilăriile tuturor generaţiilor vor prinde viaţă cu peste 150 muzicieni în scenă! Prima ediţie a evenimentului Muzica Desenelor Animate a adunat peste 4000 de copii, părinţi, fraţi şi surori, bunici şi bunei. Concertul Muzica Desenelor Animate va avea loc pe 25 mai, începând cu ora 17:00, la Teatrul Verde.

Copiii cu vârsta de până la 12 ani intră gratuit.

Marele Picnic cu trupa Taxi

Te aşteaptă o zi caldă la iarbă verde departe de gălăgia urbană, plină de distracţii şi aventuri care îţi vor încărca bateriile şi îţi vor umple memoria telefonului până la refuz! Te aşteaptă un recital al trupei TAXI din România, excursie gratuită în cea mai mare colecţie de vinuri din lume, concursuri de familie şi gastronomice haioase, zonă de distracţii pentru copii şi maturi, iarmarocul meşteşugurilor populare şi multe altele.

Evenimentul va avea loc în poiana Combinatului de Vinuri de Calitate Mileştii Mici. Preţul biletelor: 180 – 200 lei.

Mai dulce 2019

Festivalul "Mai Dulce" te aşteaptă la cel mai dulce răsfăţ culinar din inima Chişinăului. Acesta este organizat pentru al 7-lea an consecutiv şi adună zeci de patiseri, artizani şi producători locali ca să-ţi împlinească pofta de dulce şi produse locale: prăjituri, torturi, dulceţuri, miere, fructe proaspete de sezon şi uscate, nuci, compoturi, limonadă, îngheţată şi multe altele.

Festivalul va avea loc în 26 mai, la intersecţia străzilor Veronica Micle şi Vlaicu Pârcălab.

Clounella va anima întreaga sărbătoare, iar în scenă vor evolua Adrian Ursu, Elwi's Band, Black & White, Amelia Uzun şi mulţi alţii. Animatori, caricaturişti, facepainting, ateliere, Târgul copiilor cuminţi. Preţul unui bilet este de 40 lei. Copiii cu vârsta de până la 12 ani şi pensionarii intră gratuit.

SCHÖNBERG versus BACH

Orchestra Naţională de Cameră, solişti Stanislav Jar şi Laura Balicov (pian), dirijor Alexandru Ganea (România). În program: Schönberg – Noapte transfigurată (pentru orchestră de coarde).

Bach – Concert pentru pian şi orchestră, BWV 1054 şi Concert pentru 2 piane şi orchestră, BWV 1061
Sala cu Orgă, 30 mai, preţul biletului 150 lei.

Spectacolul "Revedere"

Spectacolul "Revedere" este montat după piesa "Treapta a noua" a lui Tom Ziegler, şi ne povesteşte despre viaţa Joannei, care urmează un proces de dezalcoolizare.

Treapta a 9-a presupune întâlnirea cu cei dragi şi obţinerea iertării tuturor celor cărora le-ai greşit. Pentru Joanna singurul om drag care i-a mai rămas este fiica ei, Melissa, iertarea căreia pare a fi imposibil de obţinut. Oare poate această întâlnire să reprezinte o reconciliere?

Piesa "Treapta a noua" este montată pentru prima data în Moldova. Locaţia: Teatrul Alexei Mateevici, preţul biletului: 100 lei.

Influencer Marketing Conference 2019

#IMCONF2019 este o conferinţă unică dedicată marketingului prin influenţă aka Influencer Marketing.

Este evenimentul la care trebuie să participe atât cei care ocupă o poziţie de marketing în cadrul unei companii, cât şi cei care se află la conducerea acesteia. Indiferent dacă desfăşuraţi campanii de Influencer Marketing sau că investigaţi modalităţi de a utiliza acest tool, IMCONF vă vor echipa, educa şi inspira să obtineţi rezultate maxime.

Pe 31 mai, experţii în Influencer Marketing de la noi şi din afară ne vor vorbi despre campanii de succes cu influenceri şi ne vor învăţa cum să utilizăm mediile sociale pentru a genera un impact cât mai mare prin intermediul lor. Locaţia: Tekwill, preţul biletelor: 900-1500 lei.

Alte stiri

File din istorie: Când a fost sărbătorită pentru prima dată Ziua Copilului

Ziua internaţională a ocrotirii copilului este sărbătorită în Moldova şi în alte aproximativ 50 de ţări, la data de 1 iunie. De asemenea, o zi dedicată copilului este celebrată la date diferite în peste 100 de state.

Mai Mult