Vlad Plahotniuc: PDM este în coaliţie cu cetăţenii, de aceea trebuie să-i protejăm

Partidul Democrat din Moldova va face coaliţie cu cetăţenii ca să continue faptele bune pentru Moldova, aşa cum a procedat în ultimii trei ani. Democraţii încă aşteaptă ca unii lideri politici să se trezească la realitate după alegeri şi să înţeleagă pentru ce au fost votaţi. Declaraţia a fost făcută de către liderul PDM, Vlad Plahotniuc, la un briefing de presă, la care a anunţat şi despre proiecte importante pentru oameni. Este vorba despre acordarea ajutorului de 600 de lei de Paşti pentru vârstnici, dar şi despre indexarea pensiilor de la
1 aprilie. Guvernul şi-a asumat răspunderea pentru aceste proiecte. Liderul democraţilor a venit şi cu alte detalii despre proiectele asumate de guvern.

"Vrem, în primul rând, să le oferim pensionarilor un nou prilej de bucurie aşa cum am promis înainte de alegeri, atunci, când am majorat pensiile cu 10 la sută. Vă anunţ că pensiile vor fi indexate cu 5,3 la sută, adică aproape dublu faţă de ce era prevăzut, pentru că se va lua în calcul media inflaţiei pe ultimii 3 ani, nu doar pe anul precedent", a precizat liderul PDM.

Politicianul a taxat dur, în context, unele partide de opoziţie, despre care spune că în campania electorală au minţit neruşinat oamenii, prin afirmaţii că pensiile nu vor fi deloc indexate.

"Noi tratăm acele minciuni electorale ca o disperare a opoziţiei, ca o slăbiciune a lor, pe care suntem gata să le-o iertăm", a spus Plahotniuc.

În realitate, potrivit lui, în primele luni de zile din acest an, guvernarea PDM majorează pensiile pentru o mare categorie de pensionari cu 15,3 la sută: cu 10 procente au fost majorate la începutul anului, iar cu 5,3 procente vor fi majorate din luna aprilie.

"Niciun guvern nu a făcut vreodată majorări atât de mari pentru pensionari", a accentuat preşedintele PDM.

În acelaşi timp, de ajutorul de 600 de lei înainte de Paşti vor beneficia peste 600 de mii de oameni – pensionari, persoane cu nevoi speciale şi alţi beneficiari de alocaţii sociale cu venituri de până la 2000 de lei.

"Am decis să oferim aceşti bani prin asumarea răspunderii guvernului, deoarece există, totuşi, riscul ca, din cauza partidelor care refuză dialogul, blocajul politic în care ne aflăm după alegeri să fie unul de durată, iar în rezultat pensionarii ar fi putut să nu mai primească aceşti bani de Paşti. Însă, prin decizia luată astăzi, ne asigurăm că, în a doua parte a lunii aprilie, banii vor ajunge la oameni, şi ei se vor putea bucura de acest sprijin suplimentar pentru sărbătorile pascale. Am fi putut, desigur, să venim deja şi cu alte decizii bune pentru cetăţeni, dacă liderii unor partide nu ar continua să blocheze formarea unei majorităţi parlamentare şi învestirea noului guvern. Noi suntem deschişi dialogului şi vrem cât mai curând să avem instituţii deplin funcţionale şi să lucrăm pentru oameni. Cetăţenii pentru asta au votat partidele, nu ca ele să facă mofturi şi să ducă ţara din nou în alegeri anticipate", a mai spus Plahotniuc.

În cadrul şedinţei guvernului din
7 martie premierul Pavel Filip a menţionat că executivul a modificat formula de calcul pentru indexarea pensiilor. Astfel, s-a ţinut cont de inflaţia din ultimii 3 ani, ceea ce a permis dublarea indexării până la 5,3 la sută.

De Paşti toţi pensionarii şi personale cu diizabilităţi cu venituri mai mici de 2000 de lei vor primi un ajutor în valoare de 600 de lei

Alte stiri

Ziua Internaţională a Familiei, realizări ale PDM în domeniul protecţiei copilului

În întreaga lume, pe 15 mai, este marcată Ziua Internaţională a Familiei, pentru a sublinia importanţa familiei şi de a promova valorile familiale: egalitatea, împărţirea responsabilităţilor, dragostea, respectul, combaterea tuturor formelor de violenţă împotriva femeilor, copiilor şi persoanelor în etate.

Mai Mult

Pavel Filip a participat la evenimentele consacrate celei de-a zecea aniversări a Parteneriatului Estic

Cea de-a zecea aniversare a Parteneriatului Estic a fost marcată Bruxselles printr-o serie de reuniuni de nivel înalt, cu participarea celor şase ţări din cadrul Parteneriatului Estic, statelor membre ale UE şi a altor părţi interesate.

Mai Mult

Este inacceptabil discursul de ură pentru un politician proeuropean

Discursul de ură la adresa presei este inacceptabil, mai ales dacă vine din partea unui politician ce pretinde că promovează principiile şi valorile europene. Este mesajul mai multor ambasadori acreditaţi la Chişinău, după ce, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul PPDA, Andrei Năstase, şi-a permis să folosească, repetat, un limbaj obscen la adresa jurnaliştilor.

Mai Mult