Vlad Plahontiuc confirmă: Igor Dodon a vrut să trădeze ţara şi să federalizeze RM

Vlad Plahotniuc în cadrul unui briefing de presă la sediul PDM a confirmat că a purtat negocieri cu Igor Dodon aproape trei luni.

"Confirm negocierile cu Dodon au avut loc aproape 3 luni. În mare parte era consens, dar am intrat în impas din cauza cerinţelor noi în zona geopolitică.

Dodon şi PSRM faceau un joc cu ACUM, în speranţa ca PDM să accepte condiţiile, în special federalizarea. Coaliţa PDM şi PSRM era aproape făcută. Dar am refuzat să semnez aşa document, asta însemna să tradez ţara şi să devin complicele lui Dodon.

Nu sunt om perfect, greşesc şi eu, dar nu tradez ţara. Ce a făcut azi Dodon, PSRM şi ACUM e lovitură de stat.", a declarat Vlad Plahotniuc.

Liderul PDM a mai spus că formaţiunea pe care o reprezintă nu recunoaşte legalitatea celor ce s-au întâmplat astăzi în Parlament.

"Vom face toate acţiunile legale şi democratice ca RM să nu ajungă într-o criză mai mare decât a bagat-o PSRM si ACUM. Zilele următoare vom furniza probe legate de ilegalitatea comisă.", a mai spus Vlad Plahotniuc.

Preşedintele democraţilor a mai spus că a făcut o şedinţă cu colegii din partid şi s-au luat măsuri ca instituţiile statului să funcţioneze în mod normal, iar cetăţenii să nu fie afectaţi de această criză declanşată de PSRM şi ACUM.

"Începând de astăzi, cetăţenii RM nu au un preşedinte legitim. Poporul e în drept să aleagă alt preşedinte să nu fie compromis, vulnerabil la alte interese. Alegerile anticipate, concomitente, să nu fie achitate din buget, dar din banii partidelor. PDM va acţiona democratic pentru a proteja RM si cetăţenii săi.", a concis Plahotniuc.


 

Alte stiri

Alianţa Kozak neglijează total nevoile oamenilor

Campania "Un doctor pentru tine", lansată de Guvernul Filip, a fost stopată

Mai Mult

Motivul REAL pentru care Moscova a forţat debarcarea lui Vlad Plahotniuc

Războiul total, declanşat de Rusia împotriva fostului lider al PDM, Vlad Plahotniuc, este unul fără precedent

Mai Mult

Moscova vrea ca în Moldova să rămână doar oameni loiali Rusiei

Ministerul de Interne al Rusiei anunţă că fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc şi ex-deputatul democrat, Constantin Ţuţu, sunt cercetaţi într-un dosar la Moscova, fiind bănuiţi că ar fi coordonat o reţea interna­ţională criminală, specializată în contrabandă şi trafic de droguri.

Mai Mult