Vlad Plahontiuc confirmă: Igor Dodon a vrut să trădeze ţara şi să federalizeze RM

Vlad Plahotniuc în cadrul unui briefing de presă la sediul PDM a confirmat că a purtat negocieri cu Igor Dodon aproape trei luni.

"Confirm negocierile cu Dodon au avut loc aproape 3 luni. În mare parte era consens, dar am intrat în impas din cauza cerinţelor noi în zona geopolitică.

Dodon şi PSRM faceau un joc cu ACUM, în speranţa ca PDM să accepte condiţiile, în special federalizarea. Coaliţa PDM şi PSRM era aproape făcută. Dar am refuzat să semnez aşa document, asta însemna să tradez ţara şi să devin complicele lui Dodon.

Nu sunt om perfect, greşesc şi eu, dar nu tradez ţara. Ce a făcut azi Dodon, PSRM şi ACUM e lovitură de stat.", a declarat Vlad Plahotniuc.

Liderul PDM a mai spus că formaţiunea pe care o reprezintă nu recunoaşte legalitatea celor ce s-au întâmplat astăzi în Parlament.

"Vom face toate acţiunile legale şi democratice ca RM să nu ajungă într-o criză mai mare decât a bagat-o PSRM si ACUM. Zilele următoare vom furniza probe legate de ilegalitatea comisă.", a mai spus Vlad Plahotniuc.

Preşedintele democraţilor a mai spus că a făcut o şedinţă cu colegii din partid şi s-au luat măsuri ca instituţiile statului să funcţioneze în mod normal, iar cetăţenii să nu fie afectaţi de această criză declanşată de PSRM şi ACUM.

"Începând de astăzi, cetăţenii RM nu au un preşedinte legitim. Poporul e în drept să aleagă alt preşedinte să nu fie compromis, vulnerabil la alte interese. Alegerile anticipate, concomitente, să nu fie achitate din buget, dar din banii partidelor. PDM va acţiona democratic pentru a proteja RM si cetăţenii săi.", a concis Plahotniuc.


 

Alte stiri

Noi n-avem ţară de vânzare!

După ce întreaga societate a văzut imaginile video halucinante în care şeful statului, în cadrul negocierilor cu PDM, dictează condiţiile planului de federalizare adus de Kozak, cuvintele TRĂDARE şi Dodon au devenit sinonime. Federalizarea, în conceptul propus, nu înseamnă altceva decât transformarea Moldovei într-o colonie.

Mai Mult

Alianţa KOZAK (Dodon – Sandu-Năstase) îşi doreşte distrugerea Republicii Moldova

În cele 3 decenii de pluralism politic, am fost martori ai unor evenimente spectaculoase, negocieri istovitoare, coaliţii imprevizibile şi prăbuşiri neaşteptate. Dar, până la urmă, totul parcă avea o logică şi se înscria cumva în albia moralităţii şi bunului simţ.

Mai Mult

Democraţii colectează semnături pentru demiterea trădătorului Dodon

Partidul Democrat din Moldova iniţiază campania de colectare a semnăturilor în toată ţara pentru demiterea lui Igor Dodon, pe motiv de trădare de Patrie, finanţare ilegală din exterior a PSRM şi uzurpare a puterii în stat.

Mai Mult