Un imperiu a luptat cu un singur om pentru a cuceri Moldova

Colosul din Răsărit a mobilizat toate resursele de care dispune, pentru a debarca, atenţie! o singură persoană. Şi-a pus în funcţie toate instrumentele diabolice de presiune pe care le are la dispoziţie, a mobilizat la maxim serviciile secrete, care şi-au reactivat o armată întreagă de agenţi conservaţi de la Chişinău. A investit milioane de dolari, prin aşa-zise organizaţii neguvernamentale, a finanţat, direct sau indirect, zeci de instituţii media, a transmis prin curieri milioane de dolari pentru PSRM şi toate acestea, repetăm, pentru a debarca UN SINGUR OM!

Fără îndoială, acest efort titanic trebuie să aibă şi o explicaţie logică, iar adevărul este, şi în acest caz, la suprafaţă. Ca preşedinte al fostului partid de guvernământ, Vlad Plahotniuc şi-a pus drept scop inclusiv reintegrarea reală a ţării, rezolvarea conflictului transnistrean şi lichidarea focarului de instabilitate care ţinea în şah întreaga Europă.

În realitate, Rusia are nevoie de o enclavă separatistă, prin intermediul căreia să ţină în şah întreaga Republică Moldova, dar şi Ucraina, România şi sud-estul Europei. Dispariţia focarului de instabilitate de la Nistru este ultimul lucru pe care îl doreşte Moscova. Din contra, Kremlinul are nevoie de noi tensiuni, de un nou război rece, de o nouă retorică războinică, iar pentru aceasta trebuia să înlăture principalul impediment în realizarea acestor obiective – Vlad Plahotniuc.

Alte stiri

Alianţa Kozak neglijează total nevoile oamenilor

Campania "Un doctor pentru tine", lansată de Guvernul Filip, a fost stopată

Mai Mult

Motivul REAL pentru care Moscova a forţat debarcarea lui Vlad Plahotniuc

Războiul total, declanşat de Rusia împotriva fostului lider al PDM, Vlad Plahotniuc, este unul fără precedent

Mai Mult

Moscova vrea ca în Moldova să rămână doar oameni loiali Rusiei

Ministerul de Interne al Rusiei anunţă că fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc şi ex-deputatul democrat, Constantin Ţuţu, sunt cercetaţi într-un dosar la Moscova, fiind bănuiţi că ar fi coordonat o reţea interna­ţională criminală, specializată în contrabandă şi trafic de droguri.

Mai Mult