"Paradigma trădării" şi "compromiterea specificităţilor existente" de la captivul Năstase

Co-preşedintele Blocului "ACUM", Andrei Năstase, a oferit o reacţie în care explică de ce a votat "pentru" revenirea Rusiei în APCE. Acesta spune că paradigma politică europeană se redefineşte constant, "iar DIALOGUL este, în opinia majorităţii parlamentarilor europeni, singura cale care poate garanta sustenabilitate proiectului european, în integralitatea acestuia". 

"Niciodată mai mult decât acum nu a fost nevoie, la nivel european, de suveranitatea majorităţii, ca formă supremă a referinţei corecte pentru construirea unui spaţiu comunitar care să garanteze securitate şi prosperitate tuturor cetăţenilor europeni.

Racordarea intereselor naţionale ale statelor reprezentate în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei la dezideratul comun al construcţiei europene este esenţială şi nu poate compromite specificităţile existente pentru fiecare ţară în parte. Europa viitorului trebuie să rămână un spaţiu politic incluziv, coerent şi articulat pe temele principale care dau conţinut viitorului continentului nostru, iar majorităţile care definesc, prin evidenţa lor, abordările principale ale evoluţiei comune trebuie respectate, ca formule axiomatice ale democraţiei de care fiecare popor are atât de mare nevoie".

Vai, câtă "inteligenţă" sofisticată, câte fraze din arsenalul diplomatic, "paradigma" cărora băieţii de la avioane cu siguranţă nu o cunosc. După un discurs primitiv şi agresiv, care se reducea la "stat captiv" şi "criminali", Năstase, chipurile, peste noapte a învăţat limbajul diplomatic european şi aruncă societăţii buimăcite un pachet de fraze incoerente şi pretins savante.

Este evident că nivelul de cultură nu-i permite lui Năstase să aştearnă pe hârtie un asemenea text sofisticat şi plin de neologisme. Este suficient să-i ascultăm un răspuns la aceeaşi temă înregistrat video şi vedem clar că vocabularul lui Năstase cu greu acumulează 2000 de cuvinte. Probabil că, anticipând reacţia dură din societate şi dorind să camufleze dependenţa sa totală faţă de Moscova, Năstase l-a rugat să scrie acest text pe cel mai mare snob şi utilizator de neologisme şi termeni de specialitate mai puţin folosiţi, deputatul Igor Munteanu.

Dar şi acest text este absolut incoerent şi plin de tâmpenii. Să justifici un vot prin "suveranitatea majorităţii" este o mostră de incompetenţă crasă. E ştiut că un organism continental, precum Consiliul Europei, se bazează pe cele mai profunde norme democratice consacrate. Or, echilibrele şi contrabalanţele sunt mecanisme menite să evite dictatura majorităţilor, iar respectul pentru opinia minorităţilor este cel mai important indice al democraţiei.

Formulele axiomatice ale democraţiei, despre care vorbeşte arogant Igor Munteanu, sper că nu înseamnă lipsa de respect faţă de drepturile omului, faţă de integritatea teritorială a statelor suverane, faţă de acordurile internaţionale şi alte angajamente asumate de Rusia şi încălcate în cel mai barbar şi tradiţional mod de regimul de la Kremlin.

Şi, în final, scrisorica lui Igor Munteanu ne demonstrează existenţa unui nou tip de tineri politicieni, cu o pregătire teoretică relativ suficientă, dar complet rupţi de realitate, fără deprinderi de a soluţiona probleme complexe, de a munci din greu şi care substituie cu uşurinţă slujirea intereselor naţionale cu permanenta demonstraţie a autosuficienţei lor, cosmopolitism agresiv şi colaboraţionism care, în fond, poate aduce grave prejudicii ţării. 

Alte stiri

Alianţa Kozak neglijează total nevoile oamenilor

Campania "Un doctor pentru tine", lansată de Guvernul Filip, a fost stopată

Mai Mult

Motivul REAL pentru care Moscova a forţat debarcarea lui Vlad Plahotniuc

Războiul total, declanşat de Rusia împotriva fostului lider al PDM, Vlad Plahotniuc, este unul fără precedent

Mai Mult

Moscova vrea ca în Moldova să rămână doar oameni loiali Rusiei

Ministerul de Interne al Rusiei anunţă că fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc şi ex-deputatul democrat, Constantin Ţuţu, sunt cercetaţi într-un dosar la Moscova, fiind bănuiţi că ar fi coordonat o reţea interna­ţională criminală, specializată în contrabandă şi trafic de droguri.

Mai Mult