PSRM şi "Acum" – manual de antinegocieri

Discuţiile dintre PSRM şi blocul politic "ACUM" sunt un exemplu grotesc despre cum nu trebuie desfă­şurate negocierile. Declaraţia a fost făcută de politologul Alexandru Solcan, în cadrul emisiunii Fabrika, care a comentat negocierile eşuate dintre binomul PAS-PPDA şi PSRM. 

"O să le recomand colegilor de la facultate, atunci când vor discuta cu studenţii despre negocierile politice, să păstreze înregistrarea acestor discuţii care au avut loc în parlamentul Republicii Moldova şi să dea un exemplu pentru a explica viitorilor politologi, consilieri politici, funcţionari publici cum nu trebuie de desfăşurat negocierile şi aici mă refer, în special, la reprezentanţii blocului politic "ACUM", la comportamentul acestora", a menţionat decanul FRIŞPA, Alexandru Solcan.

Totodată, Alexandru Solcan a menţionat că binomul PAS-PPDA a venit la întâlnirea cu socialiştii doar pentru a repeta aceleaşi mesaje şi propuneri pe care le-au mai spus anterior: "Dacă nu dădeau un răspuns celor de la PSRM, erau să fie învinuiţi că noi v-am invitat, am făcut tot posibilul, dar voi nu aţi venit. Ei au venit, dar au venit cu nimic, au făcut abstracţie de condiţiile înaintate de Partidul Socialiştilor, au repetat propriile opţiuni şi iată prin asta putem să explicăm de ce au venit, dacă tot nu au avut nou ce să spună".

Discuţiile între PSRM şi binomul PAS-PPDA privind crearea majorităţii guvernamentale au eşuat. Cei câţiva deputaţi din partea celor trei formaţiuni care au participat la consultările iniţiate de socialişti, la Parlament, au repetat acelaşi mesaje şi propuneri de mai multe ori, s-au contrazis, nu au avut răbdare să se asculte reciproc, s-au certat, iar, la final, s-au despărţit fără a găsi vreun consens. Liderul fracţiunii parlamentare a PSRM, Zinaida Greceanîi, a plecat înainte de a începe discuţiile, supărată că n-au venit omologii ei, Maia Sandu şi Andrei Năstase.

Anterior, membrii blocului politic "ACUM" au anunţat, de mai multe ori, că sunt gata să discute cu socialiştii, însă doar pachetul binomului, nu şi formarea unei coaliţii de guvernare cu PSRM.

Alte stiri

Alianţa Kozak neglijează total nevoile oamenilor

Campania "Un doctor pentru tine", lansată de Guvernul Filip, a fost stopată

Mai Mult

Motivul REAL pentru care Moscova a forţat debarcarea lui Vlad Plahotniuc

Războiul total, declanşat de Rusia împotriva fostului lider al PDM, Vlad Plahotniuc, este unul fără precedent

Mai Mult

Moscova vrea ca în Moldova să rămână doar oameni loiali Rusiei

Ministerul de Interne al Rusiei anunţă că fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc şi ex-deputatul democrat, Constantin Ţuţu, sunt cercetaţi într-un dosar la Moscova, fiind bănuiţi că ar fi coordonat o reţea interna­ţională criminală, specializată în contrabandă şi trafic de droguri.

Mai Mult