PDM: Fostul bloc "ACUM" face grup de lucru ca să împartă funcţii, în loc să fie preocupat de rezolvarea problemelor sociale

Fostul bloc electoral "ACUM" îşi concentrează mesajele şi acţiunile doar pentru a obţine funcţii şi de a prelua controlul asupra mai multor instituţii ale statului, ignorând total agenda de priorităţi a cetăţenilor şi nevoile lor imediate. Aşa a comentat purtătorul de cuvânt al democraţilor, Vitalie Gamurari, situaţia din ultimele zile de pe scena politică. 

"Cetăţenii văd că interesul fostului bloc electoral "ACUM" faţă de funcţii e atât de mare, încât sunt gata să-şi încalce şi propriile jurăminte, semnate cu doar câteva zile înainte de alegeri, că nu vor face niciun fel de coaliţie, inclusiv informală, cu socialiştii.

PDM asistă în aceste zile la acţiunile şi mesajele confuze ale unor partide privind viitorul Republicii Moldova. Cerem partidelor parlamentare să revină cu picioarele pe pământ, sa înţeleagă ca s-a încheiat campania electorala şi să se conecteze la agenda reală a cetăţenilor, să înceteze să-i mai sfideze cu false dialoguri politice şi lupte disperate pentru obţinerea şi împărţirea de funcţii", a precizat democratul.

Totodată, Vitalie Gamurari a menţionat că PDM consideră că partidele parlamentare au obligaţia de a se ocupa de rezolvarea problemelor sociale cu care se confruntă cetăţenii: "Pentru acest lucru este nevoie de un dialog real şi constructiv, este nevoie de maturitate politică, pentru acest lucru trebuie făcute grupuri de lucru, nu pentru împărţirea de funcţii".

Purtătorul de cuvânt al democraţilor a reiterat că pe primele poziţii în priorităţile descrise de moldoveni se află creşterea salariilor, pensiilor, siguranţa locurilor de muncă, drumuri mai bune, sprijin din partea statului pentru ca tinerii să-şi poată procura locuinţe.

"Toate aceste acţiuni au fost pe agenda de priorităţi a guvernării PDM şi vor fi în continuare prioritatea noastră în modul în care vom activa", a punctat Vitalie Gamurari.

Alte stiri

Ziua Internaţională a Familiei, realizări ale PDM în domeniul protecţiei copilului

În întreaga lume, pe 15 mai, este marcată Ziua Internaţională a Familiei, pentru a sublinia importanţa familiei şi de a promova valorile familiale: egalitatea, împărţirea responsabilităţilor, dragostea, respectul, combaterea tuturor formelor de violenţă împotriva femeilor, copiilor şi persoanelor în etate.

Mai Mult

Pavel Filip a participat la evenimentele consacrate celei de-a zecea aniversări a Parteneriatului Estic

Cea de-a zecea aniversare a Parteneriatului Estic a fost marcată Bruxselles printr-o serie de reuniuni de nivel înalt, cu participarea celor şase ţări din cadrul Parteneriatului Estic, statelor membre ale UE şi a altor părţi interesate.

Mai Mult

Este inacceptabil discursul de ură pentru un politician proeuropean

Discursul de ură la adresa presei este inacceptabil, mai ales dacă vine din partea unui politician ce pretinde că promovează principiile şi valorile europene. Este mesajul mai multor ambasadori acreditaţi la Chişinău, după ce, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul PPDA, Andrei Năstase, şi-a permis să folosească, repetat, un limbaj obscen la adresa jurnaliştilor.

Mai Mult