Moscova vrea ca în Moldova să rămână doar oameni loiali Rusiei

Ministerul de Interne al Rusiei anunţă că fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc şi ex-deputatul democrat, Constantin Ţuţu, sunt cercetaţi într-un dosar la Moscova, fiind bănuiţi că ar fi coordonat o reţea interna­ţională criminală, specializată în contrabandă şi trafic de droguri. 

Vlad Plahotniuc a scris o postare pe pagina sa de Facebook prin care răspunde la acuzaţiile aduse de autorităţile ruse.

"Ca răspuns la mesajele celor care mi-au cerut să comentez noul dosar deschis în Rusia, precizez că această acţiune este doar una dintre acele despre care am scris zilele trecute că ar fi ameninţări la adresa mea şi a familiei mele.

Federaţia Rusă mi-a deschis mai multe dosare, nu cunosc numărul exact, despre fiecare am aflat din presă: fie apăreau când erau alegeri, fie atunci când Republica Moldova, sub guvernarea Partidului Democrat, lua anumite decizii care nu erau pe placul Moscovei. Toate aceste dosare sunt fantezii şi încercări de a implica numele meu în nişte dosare care nu au absolut nicio legătură cu mine. Interpol a respins exact pe acest motiv de hărţuire politică zeci de tentative ale Rusiei, prin care se încerca limitarea abuzivă a libertăţii mele de mişcare. De asemenea, am primit mesaje din partea autorităţilor din anumite ţări în legătură cu unele acţiuni pe care Federaţia Rusă le-a încercat împotriva mea, prin intermediul statelor respective.

Se fac presiuni enorme în aceste zile din partea Moscovei şi în Moldova, ca să mi se facă dosare peste dosare, în speranţa că vor fi mai eficiente. Sunt presaţi oameni ca să facă declaraţii mincinoase împotriva mea. Scopul final este intimidarea mea. De ce unii au încă aşa mare interes în ceea ce mă priveşte, deşi şi-au luat în mod abuziv Moldova, aşa cum au vrut, voi explica poate cu altă ocazie.

Toate aceste lucruri care apar în spaţiul public, dar şi cele care încă nu se vad, însă le cunosc, explică foarte clar motivul pentru care am hotărât să iau anumite măsuri de siguranţă în această perioadă.

Dar ceea ce ar trebui să îngrijoreze opinia publică din Moldova nu este persoana mea, eu mă voi descurca, însă ceea ce urmează să se întâmple foarte curând cu ţara. Chiar dacă mă uit la toate acestea acum din afara politicii, nu înseamnă că nu-mi fac griji pentru moldovenii care aşteptau o schimbare în mai bine şi se vor trezi cu o ţară intrată şi mai tare sub ocupaţie străină.

Aşa cum am mai spus, timpul va aduce adevărul la suprafaţă! Important este ca trezirea la realitate să nu fie prea târzie", a scris Vlad Plahotniuc.

Alte stiri

Alianţa Kozak neglijează total nevoile oamenilor

Campania "Un doctor pentru tine", lansată de Guvernul Filip, a fost stopată

Mai Mult

Motivul REAL pentru care Moscova a forţat debarcarea lui Vlad Plahotniuc

Războiul total, declanşat de Rusia împotriva fostului lider al PDM, Vlad Plahotniuc, este unul fără precedent

Mai Mult