Logica bandiţilor – furi, violezi, cauţi protectori în politică şi devii "victima regimului"

"Legile sunt pentru a fi respectate doar de proşti". De acest lucru vor să ne convingă liderii unor partide politice care se fac luntre şi punte pentru a-şi apăra membrii cu "pufuşor pe botişor", obligaţi să dea socoteală pentru ilegalităţile comise. Doi activişti ai PPDA, Gheorghe Petic şi Sergiu Cebotari, şi-au aflat săptămâna aceasta sentinţele. Primul a fost condamnat la 3 ani şi jumătate pentru viol, iar al doilea va face 8 ani de puşcărie pentru că a minţit zeci de oameni pe care i-a lăsat fără surse de existenţă.

Paradoxal este, însă, că, în loc să-şi pună în aplicare aşa-numitele "filtre de integritate" şi să nu admită penali, şefii PPDA şi PAS, care încă mai formează blocul "ACUM", caută să îi prezinte "victime ale regimului".

Iar Petic şi Cebotari au găsit paravanul perfect pentru a încerca să scape de pedeapsă. E o metodă veche, testată pe timpul mai multor guvernări şi care a funcţionat perfect de fiecare dată – îţi faci mendrele, iar când simţi că eşti pe cale să înfunzi puşcăria – te declari mare luptător pentru democraţie şi aderi la vreun partid de opoziţie. Şi dacă pun autorităţile mâna pe tine, şefii partidului vor ţipa ca din gură de şarpe despre justiţie capturată, stat poliţienesc, marţieni, etc.

Tactica a fost folosită mai ales în cazul Platformei DA, devenită "cuiubuşor de nebunii" pentru mulţi indivizi certaţi cu legea, care se gândeau doar la propriul buzunar.

Partidul condus de Andrei Năstase a oferit "umbrelă politică" pentru suficienţi contrabandişti şi escroci. Aceştia, fluturând flamura "luptei cu corupţia şi contrabanda", în fapt, eliminau concurenţa. Banal şi eficient.

Este şi cazul unui susţinător al Platformei DA, Valeriu Cucu. Acesta a ajuns pe mâna poliţiei şi procurorilor pentru contrabandă şi evaziune fiscală. Individul cumpăra marfă din Odesa, diminua valoarea în vamă a bunurilor şi vindea produsele, prejudiciind statul.

Pentru a nu fi "strâmtorat în activitate" de alţi afacerişti, Cucu, alături de mai mulţi membri ai aşa-numite gărzi populare a Platformei DA, au dat buzna într-un depozit de pe teritoriul Uzinei de Tractoare din capitală.

Aceştia i-au pus cu mâinile la perete pe patron şi câţiva angajaţi ai depozitului, unde se afla în acel moment un microbuz plin cu marfă din Odesa.

Un alt caz, care se potriveşte mănuşă situaţiei, este cel al unui apropiat al secretarului general al PPDA, Chiril Moţpan. Este vorba despre Andrei Magalu, care aducea în ţară diferite mărfuri din Turcia şi China. În acte vamale, activistul Platformei DA indica, însă, că ţara de origine a produselor este Polonia, în cazul ţărilor UE, nefiind aplicate taxe şi impozite pentru astfel de mărfuri. Curios este că Magalu nu a negat în faţa poliţiei schema, dar a încercat să se victimizeze, insinuând că acţiunile oamenilor legii ar fi explicate prin apartenenţa sa politică, mai ales că este şi unul din finanţatorii partidului condus de Andrei Năstase.

Un alt "erou" al "luptătorilor cu regimul", extremistul de la ANTIFA, Pavel Grigorciuc, l-a atacat joi pe deputatul democrat Sergiu Sîrbu. Acesta a ajuns la spital cu comoţie cerebrală, iar Grigorciuc, anterior condamnat la patru ani cu suspendare, riscă pedeapsă cu executare. Grigorciuc a fost secondat de avocatul raiderului nr.1 în CSI, Eduard Rudenco, un invitat primit cu braţele deschise la TV8 şi Jurnal TV. Iată astfel de personaje, care calcă legea în picioare, vor să ne reprezinte în parlament, unde pe banii noştri planifică să huzurească şi să se îmbogăţească.

Today.md

Alte stiri

Alianţa Kozak neglijează total nevoile oamenilor

Campania "Un doctor pentru tine", lansată de Guvernul Filip, a fost stopată

Mai Mult

Motivul REAL pentru care Moscova a forţat debarcarea lui Vlad Plahotniuc

Războiul total, declanşat de Rusia împotriva fostului lider al PDM, Vlad Plahotniuc, este unul fără precedent

Mai Mult

Moscova vrea ca în Moldova să rămână doar oameni loiali Rusiei

Ministerul de Interne al Rusiei anunţă că fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc şi ex-deputatul democrat, Constantin Ţuţu, sunt cercetaţi într-un dosar la Moscova, fiind bănuiţi că ar fi coordonat o reţea interna­ţională criminală, specializată în contrabandă şi trafic de droguri.

Mai Mult