Apă bună pentru locuitorii raioanelor Străşeni şi Călăraşi

Peste 170 mii de locuitori din raioanele Străşeni şi Călăraşi vor avea acces la apă potabilă de calitate, urmare a construcţiei apeductului Chişinău-Străşeni-Călăraşi. Pentru realizarea acestui proiect, Guvernul Germaniei a alocat 15 milioane de euro – finanţare nerambursabilă.

Proiectul prevede construcţia a 53 km de apeduct, care, în prima etapă, va asigura cu apă potabilă de calitate 30 de mii de locuitori ai oraşelor Străşeni şi Călăraşi. În etapa a doua, vor fi conectate şi alte localităţi din cele 2 raioane, astfel încât toţi cei 170 de mii de locuitori din raioanele Străşeni şi Călăraşi vor avea acces la apă potabilă.

"Nu există ţară în lume care s-a dezvoltat şi trăieşte bine, neavând dezvoltată infrastructura. Şi aici vorbesc despre accesul la apă, la reţelele de canalizare, drumuri şi iluminat stradal", a spus prim-ministrul Pavel Filip.

Filip a mulţumit partenerilor germani pentru suportul acordat şi a menţionat că infrastructura şi sistemele de aprovizionare cu apă reprezintă o prioritate pentru guvern.

În ultimii 3 ani, 240 de mii de oameni au fost conectaţi la apă potabilă.

Totodată, accesul la apă şi servicii de sanitaţie sunt fixate şi în Strategia Moldova 2030, prin care guvernul s-a angajat ca, până în 2030, 99% din populaţie să aibă acces la apă de calitate, iar 90% – la reţele de canalizare.

"Am avut o ambiţie personală de a avea un master-plan la nivel de ţară, inclusiv pe aprovizionarea cu apă potabilă. În curând, documentul va fi finalizat, fapt ce ne va asigura investiţii mai eficiente în acest domeniu important. Atunci când noi vom şti foarte clar ce vrem şi vom avea elaborate aceste business-planuri, atunci finanţarea nu va fi o problemă", a subliniat Pavel Filip.

Lucrările de construcţie a apeductului Chişinău-Străşeni-Călăraşi urmează să înceapă la finele anului 2020.

Alte stiri

Alianţa Kozak neglijează total nevoile oamenilor

Campania "Un doctor pentru tine", lansată de Guvernul Filip, a fost stopată

Mai Mult

Motivul REAL pentru care Moscova a forţat debarcarea lui Vlad Plahotniuc

Războiul total, declanşat de Rusia împotriva fostului lider al PDM, Vlad Plahotniuc, este unul fără precedent

Mai Mult

Moscova vrea ca în Moldova să rămână doar oameni loiali Rusiei

Ministerul de Interne al Rusiei anunţă că fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc şi ex-deputatul democrat, Constantin Ţuţu, sunt cercetaţi într-un dosar la Moscova, fiind bănuiţi că ar fi coordonat o reţea interna­ţională criminală, specializată în contrabandă şi trafic de droguri.

Mai Mult