Andrian Candu şi Pavel Filip, de 9 mai şi Ziua Europei: Ne amintim de trecut şi privim în viitor

Moldovenii marchează astăzi 74 ani de la Victoria asupra fascismului şi Ziua Europei. Premierul Pavel Filip şi fostul preşedinte al Parlamentului, vicepreşedintele PDM, Andrian Candu, au publicat mesaje pe paginile lor de facebook.

"Astăzi este o sărbătoare dublă: Ziua Victoriei şi Ziua Europei. Ne amintim de trecut şi privim în viitor. Cinstim eroii care au luptat pentru pace şi ne gândim la viitorul european al ţării noastre, singura cale de dezvoltare a Republicii Moldova. Buneii şi străbunii noştri au luptat pentru pace şi prosperitate şi este de datoria noastră să facem tot ce ne stă în puteri în acest scop.", a scris Pavel Filip.

Cu un mesaj a venit şi fostul preşedinte al Parlamentului, Andrian Candu.

"Celebrăm împreună Ziua Victoriei şi a comemorării eroilor căzuţi pentru Independenţa Patriei şi Ziua Europei. Am reuşit să împăcăm cele două sărbători. Sunt mândru de oamenii care mai degrabă decât anumiţi politicieni au înţeles că în această zi vorbim despre solidaritate, despre pace şi că fără sacrificiile bunicilor şi părinţilor noştri, Moldova nu ar fi avut aspiraţii europene astăzi. Moldova este Europa şi pe această cale devenim mai buni şi mai performanţi. La mulţi ani, Moldova! La mulţi ani, Europa!", a scris Andrian Candu.

Aceştia au mers, alături de alţi oficiali, în scuarul Catedralei pentru a sărbătoari Pacea şi Prosperitatea pentru Moldova, au făcut baie de mulţime în centrul Capitalei şi au stat de vorbă cu veteranii de război. Democraţii au gustat din terciul ostăşesc pregătit de militarii Armatei Naţionale.

Pe parcursul zilei de azi Partidul Democrat din Moldova organiză mai multe evenimente. Oamenii sunt aşteptaţi cu muzică şi dansuri, poezii patriotice şi cu mâncare ostăşească.

 

Alte stiri

Ziua Internaţională a Familiei, realizări ale PDM în domeniul protecţiei copilului

În întreaga lume, pe 15 mai, este marcată Ziua Internaţională a Familiei, pentru a sublinia importanţa familiei şi de a promova valorile familiale: egalitatea, împărţirea responsabilităţilor, dragostea, respectul, combaterea tuturor formelor de violenţă împotriva femeilor, copiilor şi persoanelor în etate.

Mai Mult

Pavel Filip a participat la evenimentele consacrate celei de-a zecea aniversări a Parteneriatului Estic

Cea de-a zecea aniversare a Parteneriatului Estic a fost marcată Bruxselles printr-o serie de reuniuni de nivel înalt, cu participarea celor şase ţări din cadrul Parteneriatului Estic, statelor membre ale UE şi a altor părţi interesate.

Mai Mult

Este inacceptabil discursul de ură pentru un politician proeuropean

Discursul de ură la adresa presei este inacceptabil, mai ales dacă vine din partea unui politician ce pretinde că promovează principiile şi valorile europene. Este mesajul mai multor ambasadori acreditaţi la Chişinău, după ce, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul PPDA, Andrei Năstase, şi-a permis să folosească, repetat, un limbaj obscen la adresa jurnaliştilor.

Mai Mult