Andrian Candu: PDM are parteneri buni şi peste ocean, dar şi pe continental european

 «PD este cel mai vechi, în sensul anilor de existenţă şi probabil cu cea mai bună experienţă de alternanţă între putere şi opoziţie. PD a fost şi în opoziţie în perioade diferite, de aceea vom şti să ne organizăm bine şi să fim eficienţi indiferent unde suntem, fiindcă eficienţa contează. Dacă vrem să avansăm în regulile democraţiei, atunci opoziţia trebuie să fie eficientă şi puternică, ceea ce şi ne dorim», a declarat  Andrian Candu la TVR Moldova.

«Am fost plecat de săptămâna trecută cu mandatul partidului de a discuta cu colegii noştri, cu care am creat o anumită relaţie de cooperare atât în SUA cât şi în Marea Britanie. Noi am creat o anumită bună relaţie de comunicare cu exponenţii Partidului Democrat şi cu exponenţii Partidului Republican din Congresul American, inclusiv relaţii cu ONG-urile, aşa-numiţii formatori de opinie de la Washington. Suntem membri ai Internaţionalei Socialiste, suntem asociaţi familiei europene a Social-Democraţilor şi uneori comunicarea nu trebuie să se bazeze doar pe un mesaj trimis pe email, sau pe o discuţie telefonică, dar contează mult chimia care există într-o comunicare faţă în faţă».   

«Am discutat în acea perioadă dacă e de plecat, sau e de rămas acasă. Eu în cadrul partidului sunt responsabil de relaţiile internaţionale, sunt liderul departamentului pe relaţii externe. Comunicarea cu SUA şi cu unele state din UE am dus-o eu personal de ani de zile şi colegii au considerat că situaţia de la Chişinău şi tot ce înseamnă administrarea proceselor de aici se poate realiza fără mine şi că este important să clarific situaţia, să lămuresc ce se întâmplă şi să comunic colegilor şi partenerilor opţiunile de evoluţie a lucrurilor. PD are parteneri buni şi peste ocean, dar şi pe continentul european. Mai ales în perioade de crize relative, comunicarea contează»

 »Noi de trei ani de zile, cel puţin de trei ani, am dus o politică de securizare a ţării. Nu neapărat am intenţionat să ne confruntăm cu Rusia, dar tot ce ţine de legislaţia anti-propagandă, lupta cu serviciile de informaţii, inclusiv prin elementele politice de expulzare a diplomaţilor ruşi, persona non-grata dl Rogozin, intervenţiile noastre la tot ceea ce înseamnă schemele de spălare a banilor, promovarea şi suportul politic acordat pe unele proiecte de infrastructură energetică, curăţarea sistemului bancar de elementele ruseşti, Deci, sunt foarte multe elemente, pentru care cu siguranţă ruşii nu ne apreciază, ba chiar ne consideră şi adversari»

Alte stiri

Alianţa Kozak neglijează total nevoile oamenilor

Campania "Un doctor pentru tine", lansată de Guvernul Filip, a fost stopată

Mai Mult

Motivul REAL pentru care Moscova a forţat debarcarea lui Vlad Plahotniuc

Războiul total, declanşat de Rusia împotriva fostului lider al PDM, Vlad Plahotniuc, este unul fără precedent

Mai Mult

Moscova vrea ca în Moldova să rămână doar oameni loiali Rusiei

Ministerul de Interne al Rusiei anunţă că fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc şi ex-deputatul democrat, Constantin Ţuţu, sunt cercetaţi într-un dosar la Moscova, fiind bănuiţi că ar fi coordonat o reţea interna­ţională criminală, specializată în contrabandă şi trafic de droguri.

Mai Mult