Alianţa KOZAK (Dodon – Sandu-Năstase) îşi doreşte distrugerea Republicii Moldova

În cele 3 decenii de pluralism politic, am fost martori ai unor evenimente spectaculoase, negocieri istovitoare, coaliţii imprevizibile şi prăbuşiri neaşteptate. Dar, până la urmă, totul parcă avea o logică şi se înscria cumva în albia moralităţii şi bunului simţ.

Igor Dodon vrea federalizarea Republicii Moldova şi mulţi bani. Aceasta a demonstrat-o, timp de 3 luni, pe parcursul negocierilor.

Kremlinul din start i-a dat de înţeles lui Dodon că preferă o alianţă PSRM- "ACUM", deoarece Partidul Democrat condus de Vlad Plahotniuc a demonstrat în raport cu Federaţia Rusă demnitate şi verticalitate, un autentic patriotism.

Amintim că, în rezultatul unei lovituri anticonstituţionale cu participarea directă a Armatei a 14 ruse, raioanele de Est ale Republicii Moldova se află până azi un teritoriu rupt din trupul ţării, cu un regim ilegitim şi care nu este recunoscut de nimeni în lume.

Dodon, trădare şi lăcomie fără margini

Evident, Dodon avea indicaţii clare să izoleze Partidul Democrat şi să încropească o alianţă cu binomul Sandu –Năstase, care declarase oficial în campania electorală că nu va negocia cu nimeni.

Însă lăcomia lui Dodon este proverbială. Conform înregistrărilor la discuţiile cu PDM, el insista pe două aspecte: În primul rând, acceptarea unui nou plan de federalizare, care însemna de facto pierderea independenţei ţării, şi în al doilea rând, căpătuirea cu o sumă lunară de circa 700.000 de dolari de la PDM. Dodon, în convorbirea cu reprezentanţii PDM, insista că autorul proiectelor de federalizare, adică de lichidare a statului Republica Moldova – Kozak, a indicat ca banii pe care Moscova îi oferea lunar lui Dodon şi socialiştilor să fie plătiţi de PDM?!

Este suficient să priveşti la fizionomia şefului statului, nerecunoscut de Maia Sandu şi alegătorii ei după alegerile prezidenţiale, şi imediat în mintea noastră încolţeşte fireasca presupunere că Igor Nicolaevici dorea să primească, pe lângă banii Moscovei, şi câte un milion de dolari pentru cheltuieli personale. Ar putea oare Kozak confirma că a cerut ca PDM să plătească banii în locul ruşilor? Dacă nu se adevereşte, atunci este evident că Dodon a încercat să mintă cu neruşinare şi Moscova, doar ca să-şi rotunjească averea.

Nu încape îndoială că democraţii nu puteau accepta o asemenea trădare. Şi, evident, nu doreau să fie implicaţi într-o acţiune criminală de mituire a unui şef de stat. Din acel moment a devenit clar că Dodon este trădător şi corupt.

Aceste lucruri s-au desfăşurat pe 7 iunie, exact în ziua calificată de Curtea Constituţională drept ultima legală pentru a putea oferi ţării un parlament funcţional şi un guvern legal.

Maia Sandu acceptă lucruri grave, pe care chiar comunistul Voronin le-a refuzat

Dodon, înainte de expirarea termenului limită – ora 24.00 a aceleiaşi zile – primind o ripostă hotărâtă de la democraţi în intenţiile sale criminale, si-a reactivat de urgenţă varianta de rezervă, blocul "ACUM". Pretinşii patrioţi ai Moldovei, Năstase şi Sandu, au acceptat cu bucurie oferta disperată a Kremlinului, articulată de Dodon, care cu o oră înainte declara că va respecta hotărârea Curţii Constituţionale privind dizolvarea Parlamentului. A doua zi, cu mare fast, cuplul netradiţional PSRM-"ACUM" convoacă ilegal şedinţa parlamentului şi declară crearea unei majorităţi comunisto-liberale, prorusă şi proeuropeană, antioligarhică şi tot ea coruptă, patriotică şi, concomitent, trădătoare.

Mai mult. Socialiştii i-au oferit Maiei un "măr otrăvit", conducerea guvernului. Un guvern care va activa în baza programului Kozak, cel care insistă asupra proiectului federalizării sau, mai simplu, lichidării statului Republica Moldova. Maia Sandu se face a uita că nu l-a recunoscut niciodată pe Dodon în calitate de şef de stat, iar cererea ei la procuratură privind trădarea naţională a preşedintelui este încă vie în memoria oamenilor. Iar Andrei Năstase, pretinsul vicepremier şi ministru de Interne, pentru a-şi aresta chipurile adversarii, îl numeşte imediat pe cumătrul său, Gheorghe Bălan, în fincţia de şef al Inspectoratului General de Poliţie. Nici proaspătul ministru de Externe, Nicolae Popescu, nu se lasă mai prejos şi îşi numeşte naşul, pe Andrei Popov, şef al cabinetului ministrului. Să ne ţinem de neamuri!

Marele filosof, omul de cultură şi patriotul român, Mihai Şora, originar din Iaşi, a declarat cu ocazia trădării binomului: "Odată legat de necurat, nu doar îl legitimezi, dar accepţi să-i îmbraci costumul. Cu Dodon? Oameni buni, uitaţi de vorba: "Fă-te frate cu dracu', până treci puntea!"

Ea nu înseamnă nici înţelepciune, nici pragmatism salvator, nici iscusinţă conjuncturală. Vorba aceasta (şi tot ce implică ea) reprezintă nenorocirea însăşi, forma cea mai perversă a compromisului, impuritatea cea mai fetidă şi înspăimântătoare. Odată legat de necurat, nu doar îl legitimezi, dar accepţi să-i îmbraci costumul, să te umpli de conţinutul lui întunecat. Şi nicio împieliţare nu rămâne fără urmări.

Ştim, politica nu privilegiază curăţia sufletească, onoarea, dezinteresul. Dar sunt alianţe, strângeri de mână, înfrăţiri care s-au lăsat, de-a lungul istoriei, cu morţi pe caldarâm, oameni putrezind în beciuri ori îngheţând sub viscolul Siberiei. Nu, nicio împieliţare nu rămâne fără urmări: nici în înalta sferă a politicii, nici în banala viaţă a omului de rând."

Partidul Democrat reacţionează prompt

Partidul Democrat a reacţionat imediat prin Andrian Candu, care a calificat nesupunerea deciziilor Curţii Constituţionale ca o încălcare gravă a prevederilor legale. De asemenea, Candu a calificat drept trădare propunerea lui Dodon de a accepta planul Kozak de distrugere a statului Republica Moldova.

"Cerem demisia preşedintelui Dodon care prin astfel de document îşi trădează ţara. Moldova nu are nevoie de astfel de preşedinte. Solicităm ca în toamnă să fie declarate alegeri parlamentare anticipate şi alegerile preşedintelui.

Avem nevoie de un preşedinte care să-şi iubească ţara, să apere interesele ţării, nu interesele personale. Consideram că ceea ce se va întâmpla astăzi în parlament deja miroase a uzurpare a puterii.

Ne asumăm dreptul şi posibilitatea să organizăm proteste şi manifestaţii pentru a ne exprima viziunea politică împotriva lui Dodon. Dacă are onoare, trebuie să-şi dea astăzi demisia", a declarat Candu.

Zina, care poate împuşca copii, în fruntea parlamentului

Este de domeniul iraţionalului absolut cum au votat deputaţii "ACUM" pentru Zinaida Greceanîi în calitate de preşedinte de parlament, pentru cea care, după 7 aprilie 2009, a ameninţat că se va trage în copiii care vor manifesta, iar ulterior a expulzat ambasadorul României şi a introdus vize pentru cetăţenii acestei ţări. Astfel, supranumita Zina-Karabina, într-un mod anticonstituţional şi susţinută de "patrioţii" din "ACUM", se caţără obraznic în vârful legislativului neconstituţional. Drept răsplată, socialiştii o votează pe "duşmanul său de clasă", Maia Sandu în funcţia de premier. Năstase, plin până la refuz de sentimente de răzbunare, e numit vicepremier şi ministru de Interne.

Andrian Candu consideră că "numirea Zinaidei Greceanîi în funcţia de preşedinte al parlamentului, precum şi toate deciziile luate de către deputaţii "ACUM" şi PSRM, sunt ilegale. O hotărâre în acest sens a fost pronunţată de Curtea Constituţională, în urma unei sesizări a deputaţilor PDM. Decizia este definitivă şi nu poate fi supusă vreunei căi de atac".

Curtea Constituţională descalifică toate actele ilegale ale puciştilor

"Se declară neconstituţională hotărârea adoptată de deputaţii Parlamentului Republicii Moldova din legislatura a X-a din 8 iunie 2019 pentru alegerea doamnei Zinaida Greceanîi în funcţie de preşedinte al parlamentului. Se declară neconstituţionale ab initio actele legislative, legile, hotărârile adoptate de deputaţii Parlamentului Republicii Moldova din legislatura a X-a la data de 8 iunie 2019 şi ulterior", a declarat Mihai Poalelungi, Preşedintele Curţii Constituţionale.

"Ce se întâmplă azi în Parlament este o mare ilegalitate, este o tentativă de uzurpare a puterii de stat. Regretăm că am ajuns la o astfel de situaţie. Regretăm faptul că principiul unui stat de drept este atât de departe de către acei deputaţi din PSRM şi blocul "ACUM", or întotdeauna au pledat pentru statul de drept şi iată că ignoră deciziile legitime, legale ale autorităţilor statului. Ignoră deciziile legale ale Curţii Constituţionale", a menţionat Sergiu Sîrbu, vicepreşedinte PDM.

Preşedintele PDM face recurs la voinţa populară

Liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a făcut o declaraţie tranşantă privind evenimentele dramatice: "Confirm, negocierile cu Dodon au avut loc aproape 3 luni. În mare parte era consens, dar am intrat în impas din cauza cerinţelor noi în zona geopolitică.

Dodon şi PSRM făceau un joc cu "ACUM", în speranţa ca PDM să accepte condiţiile, în special federalizarea. Coaliţia PDM şi PSRM era aproape făcută. Dar am refuzat să semnez aşa document, asta însemna să trădez ţara şi să devin complicele lui Dodon. Nu sunt om perfect, greşesc şi eu, dar nu trădez ţara. Ce a făcut azi Dodon, PSRM şi "ACUM" e lovitură de stat", a declarat Vlad Plahotniuc.

Liderul PDM a mai spus că formaţiunea pe care o reprezintă nu recunoaşte legalitatea celor întâmplate în Parlament.

"Vom face toate acţiunile legale şi democratice ca Moldova să nu ajungă într-o criză mai mare decât cea în care a băgat-o PSRM si "ACUM". Zilele următoare vom furniza probe legate de ilegalitatea comisă", a spus Vlad Plahotniuc.

Preşedintele democraţilor a mai relatat că la o şedinţă cu colegii din partid s-au luat măsuri ca instituţiile statului să funcţioneze în mod normal, iar cetăţenii să nu fie afectaţi de această criză declanşată de PSRM şi "ACUM".

"Începând de astăzi, cetăţenii RM nu au un preşedinte legitim. Poporul e în drept să aleagă alt preşedinte care să nu fie compromis, vulnerabil la alte interese. Alegerile anticipate, concomitente, să nu fie achitate din buget, dar din banii partidelor. PDM va acţiona democratic pentru a proteja Republica Moldova şi cetăţenii săi", a conchis Plahotniuc.

Alte stiri

Alianţa Kozak neglijează total nevoile oamenilor

Campania "Un doctor pentru tine", lansată de Guvernul Filip, a fost stopată

Mai Mult

Motivul REAL pentru care Moscova a forţat debarcarea lui Vlad Plahotniuc

Războiul total, declanşat de Rusia împotriva fostului lider al PDM, Vlad Plahotniuc, este unul fără precedent

Mai Mult

Moscova vrea ca în Moldova să rămână doar oameni loiali Rusiei

Ministerul de Interne al Rusiei anunţă că fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc şi ex-deputatul democrat, Constantin Ţuţu, sunt cercetaţi într-un dosar la Moscova, fiind bănuiţi că ar fi coordonat o reţea interna­ţională criminală, specializată în contrabandă şi trafic de droguri.

Mai Mult