Alegătorii aşteaptă fapte concrete de la deputaţi, nu show şi demonstraţii de orgoliu

Mai mult de trei săptămâni au trecut de la alegerile parlamentare, iar carul încăpăţânării, frustrării şi intereselor de partid, precum şi al fricii, stă neclintit. Acest lucru s-a văzut la prima şedinţă a legislativului, unde "reformatorii" autointitulaţi, deputaţii binomului PAS-PPDA, n-au avut curajul nici măcar să recunoască inexistenţa blocului. Maia Sandu a preferat "aerul european" de la Bruxelles, iar "copilotul" ei din cursa electorală, Andrei Năstase, s-a bâlbâit când a fost întrebat de către preşedintele şedinţei, decanul de vârstă, Eduard Smirnov, dacă au format fracţiunea. Acesta a reuşit, într-un final, să spună doar că anunţul despre fracţiune (dar poate două sau chiar trei) va fi făcut în termenul prevăzut de lege.

În aceste condiţii, cei care acum vor doar putere, nu şi responsabilitatea pentru guvernare, împing ţara spre haos, din care abia de am ieşit. Preşedintele noii fracţiuni a Partidului Democrat din Moldova, Pavel Filip, a deschis cărţile un pic şi a spus că, săptămâna viitoare, speră la un progres în discuţiile privind formarea majorităţii parlamentare şi, implicit, a guvernării.

"Să critici şi să protestezi e mai uşor decât să guvernezi", i-a luat Pavel Filip peste picior pe deputaţii din blocul "ACUM", care au refuzat orice discuţii despre îndeplinirea promisiunilor date alegătorilor. Iar oamenii au spus foarte clar că vor ca deputaţii, care au primit votul lor de încredere, să muncească în folosul ţării şi al cetăţenilor, nu să-şi măsoare lungul orgoliului.

Partidul Democrat a demonstrat nu o singură dată că nu se teme de responsabilitate, lucru confirmat de cunoscutul slogan "fapte, nu vorbe".

Alexandru Gîscă

Alte stiri

Alianţa Kozak neglijează total nevoile oamenilor

Campania "Un doctor pentru tine", lansată de Guvernul Filip, a fost stopată

Mai Mult

Motivul REAL pentru care Moscova a forţat debarcarea lui Vlad Plahotniuc

Războiul total, declanşat de Rusia împotriva fostului lider al PDM, Vlad Plahotniuc, este unul fără precedent

Mai Mult

Moscova vrea ca în Moldova să rămână doar oameni loiali Rusiei

Ministerul de Interne al Rusiei anunţă că fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc şi ex-deputatul democrat, Constantin Ţuţu, sunt cercetaţi într-un dosar la Moscova, fiind bănuiţi că ar fi coordonat o reţea interna­ţională criminală, specializată în contrabandă şi trafic de droguri.

Mai Mult