Alegătorii aşteaptă fapte concrete de la deputaţi, nu show şi demonstraţii de orgoliu

Mai mult de trei săptămâni au trecut de la alegerile parlamentare, iar carul încăpăţânării, frustrării şi intereselor de partid, precum şi al fricii, stă neclintit. Acest lucru s-a văzut la prima şedinţă a legislativului, unde "reformatorii" autointitulaţi, deputaţii binomului PAS-PPDA, n-au avut curajul nici măcar să recunoască inexistenţa blocului. Maia Sandu a preferat "aerul european" de la Bruxelles, iar "copilotul" ei din cursa electorală, Andrei Năstase, s-a bâlbâit când a fost întrebat de către preşedintele şedinţei, decanul de vârstă, Eduard Smirnov, dacă au format fracţiunea. Acesta a reuşit, într-un final, să spună doar că anunţul despre fracţiune (dar poate două sau chiar trei) va fi făcut în termenul prevăzut de lege.

În aceste condiţii, cei care acum vor doar putere, nu şi responsabilitatea pentru guvernare, împing ţara spre haos, din care abia de am ieşit. Preşedintele noii fracţiuni a Partidului Democrat din Moldova, Pavel Filip, a deschis cărţile un pic şi a spus că, săptămâna viitoare, speră la un progres în discuţiile privind formarea majorităţii parlamentare şi, implicit, a guvernării.

"Să critici şi să protestezi e mai uşor decât să guvernezi", i-a luat Pavel Filip peste picior pe deputaţii din blocul "ACUM", care au refuzat orice discuţii despre îndeplinirea promisiunilor date alegătorilor. Iar oamenii au spus foarte clar că vor ca deputaţii, care au primit votul lor de încredere, să muncească în folosul ţării şi al cetăţenilor, nu să-şi măsoare lungul orgoliului.

Partidul Democrat a demonstrat nu o singură dată că nu se teme de responsabilitate, lucru confirmat de cunoscutul slogan "fapte, nu vorbe".

Alexandru Gîscă

Alte stiri

O zi de muncă a deputatului Agache

Moldovenii s-au obişnuit cu faptul că, în zilele de luni, deputaţii din Partidul Democrat vizitează localităţile ţării: primesc în audienţă cetăţeni în centrele raionale, se întâlnesc cu locuitori din diferite localităţi, cu colectivele de muncă. Deputaţii se ghidează de principiul: problemele cetăţenilor trebuie aflate din prima sursă! O zi cu deputatul Angel Agache a fost o experienţă interesantă. Mai mult, anterior am observat cât de bine este întâlnit de către locuitorii raionului Teleneşti. Privind în perspectivă, mărturisesc: acest tânăr, dar experimentat politician, care de aproape 10 ani activează în parlament, s-a dovedit a fi un om simplu şi deschis faţă de persoanele cu diferite vârste si statut.

Mai Mult

PDM: Fostul bloc "ACUM" face grup de lucru ca să împartă funcţii, în loc să fie preocupat de rezolvarea problemelor sociale

Fostul bloc electoral "ACUM" îşi concentrează mesajele şi acţiunile doar pentru a obţine funcţii şi de a prelua controlul asupra mai multor instituţii ale statului, ignorând total agenda de priorităţi a cetăţenilor şi nevoile lor imediate. Aşa a comentat purtătorul de cuvânt al democraţilor, Vitalie Gamurari, situaţia din ultimele zile de pe scena politică.

Mai Mult

PSRM şi "Acum" – manual de antinegocieri

Discuţiile dintre PSRM şi blocul politic "ACUM" sunt un exemplu grotesc despre cum nu trebuie desfă­şurate negocierile. Declaraţia a fost făcută de politologul Alexandru Solcan, în cadrul emisiunii Fabrika, care a comentat negocierile eşuate dintre binomul PAS-PPDA şi PSRM. 

Mai Mult

Moldovenii vor continuarea proiectelor sociale şi nu-şi doresc anticipate

Recentul sondaj al instituţiei sociologice IMAS a trezit un interes mare atât în rândul specialiştilor, cât şi al publicului larg. Credibilitatea IMAS-ului este în creştere, deoarece oferă, alături de Institutul Republican Internaţional, sondaje prin care îşi respectă blazonul şi nu depăşeşte marja de eroare declarată.

Mai Mult