Actualitate

Pavel Filip a fost ales preşedinte al fracţiunii Partidului Democrat din Moldova. Anunţul a fost făcut de către deputatul PDM, Sergiu Sîrbu, la şedinţa de constituire a noului Legislativ.
Mai Mult
"Legile sunt pentru a fi respectate doar de proşti". De acest lucru vor să ne convingă liderii unor partide politice care se fac luntre şi punte pentru a-şi apăra membrii cu "pufuşor pe botişor", obligaţi să dea socoteală pentru ilegalităţile comise. Doi activişti ai PPDA, Gheorghe Petic şi Sergiu Cebotari, şi-au aflat săptămâna aceasta sentinţele. Primul a fost condamnat la 3 ani şi jumătate pentru viol, iar al doilea va face 8 ani de puşcărie pentru că a minţit zeci de oameni pe care i-a lăsat fără surse de existenţă.
Mai Mult
Autorităţile nu vor neglija nici traseele naţionale. În scurt timp, încep lucrările de reconstrucţie a drumului de centură al oraşului Comrat, care face parte din traseul M3. Acest proiect prevede şi modernizarea segmentului Porumbrei-Cimişlia. Proiectul, în valoare de peste 59 de milioane de euro, prevede reparaţia a 37,27 km de drum şi va fi realizat de compania turcească ONUR.
Mai Mult
Partidul Democrat din Moldova va face coaliţie cu cetăţenii ca să continue faptele bune pentru Moldova, aşa cum a procedat în ultimii trei ani. Democraţii încă aşteaptă ca unii lideri politici să se trezească la realitate după alegeri şi să înţeleagă pentru ce au fost votaţi. Declaraţia a fost făcută de către liderul PDM, Vlad Plahotniuc, la un briefing de presă, la care a anunţat şi despre proiecte importante pentru oameni. Este vorba despre acordarea ajutorului de 600 de lei de Paşti pentru vârstnici, dar şi despre indexarea pensiilor de la 1 aprilie. Guvernul şi-a asumat răspunderea pentru aceste proiecte. Liderul democraţilor a venit şi cu alte detalii despre proiectele asumate de guvern.
Mai Mult
Interviu acordat de liderul Partidului Democrat portalului deschide.md
Mai Mult
În prima zi după alegeri, Vlad Plahotniuc a declarat că Partidul Democrat este gata să înceapă negocierile pentru a crea o majoritate parlamentară şi un guvern funcţional, care să îndeplinească angajamentele asumate faţă de cetăţeni.
Mai Mult
Alegerile din 24 februarie au confirmat faptul că Republica Moldova este un stat democratic, cu instituţii tot mai puternice şi cu cetăţeni care şi-au creat tradiţia participării la guvernare prin exerciţiul alegerilor. Observatorii internaţionali au menţionat că toţi cetăţenii au avut condiţiile necesare pentru a-şi exprima liber voinţa politică.
Mai Mult
Indiferent de Guvernul de după alegerile parlamentare din 24 februarie, anul 2019 va fi unul bun pentru Republica Moldova.
Mai Mult
Democraţii continuă să-şi îmbunătăţească scorul electoral, în timp ce socialiştii şi blocul ACUM scad dramatic.
Mai Mult