News

Daniel contribuie la crearea drumurilor bune

Daniel Cereş, un elev de 12 ani din satul Corjova, raionul Criuleni, a demonstrat un curaj mai rar întâlnit printre copiii de vârsta lui

Mai Mult

Să le întoarcem oamenilor credinţa în viitorul Moldovei şi mâine toţi cetăţenii noştri vor reveni acasă

Interviu cu primarul satului Sipoteni, raionul Călăraşi, care a reuşit să convingă mulţi săteni plecaţi în străinătate să revină la baştină şi să contribuie la dezvoltarea localităţii.

Mai Mult

Cadoul lui Petro Poroşenko pentru Pavel Filip de ziua lui - a promulgat legea privind controlul comun la hotarul moldo-ucrainean

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a promulgat Legea cu privire la ratificarea Acordului privind controlul comun în punctele de trecere a frontierei de stat moldo-ucrainene.

Mai Mult

Andrian Candu a vorbit la ONU despre programul ”Drumuri bune pentru Moldova”

Programul „Drumuri pune pentru Moldova” este o investiţie sustenabilă în siguranţa populaţiei, mobilitate, accesibilitatea şi dezvoltarea schimburilor comerciale. Declaraţia fost făcută de speakerul Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul Adunării Generale a ONU unde s-a discutat subiectul siguranţei rutiere la nivel global.

Mai Mult

”Prima Casă”, un succes din prima săptămână

Cel puţin două mii de persoane ar putea, în acest an, să-şi cumpere locuinţe prin intermediul programului ”Prima Casă”. Până miercuri, aproximativ 100 de persoane sunt în proces de completare a dosarelor.

Mai Mult

După gaze naturale se ieftineşte şi energia electrică

Curentul se va ieftini de la 1 aprilie. Grupul Gas Natural Fenosa în Moldova a prezentat Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) solicitarea de modificare a tarifelor, care prevede o diminuare a acestora pentru consumatorii casnici cu cel puţin 11 bani.

Mai Mult

PDM propune ca tinerii moldoveni să nu mai facă obligatoriu armata

Decizie istorică pentru tinerii moldoveni. Aceştia nu vor mai fi obligaţi să facă serviciul militar. În schimb, ei vor putea merge la armată în bază de contract, ca să devină militari de profesie. Partidul Democrat din Moldova a oferit suport politic Guvernului pentru realizarea reformei în domeniul militar.

Mai Mult

Respect reciproc pentru medici şi pacienţi

Parlamentul va urgenta votarea în lectură finală a legii care prevede înăsprirea pedepselor faţă de cei care agresează medicii. Anunţul a fost făcut de preşedintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, în cadrul briefing-ului de după şedinţa săptămânală a formaţiunii.

Mai Mult
Baner
Baner
Baner
Baner