Toate stiri

Interviu cu primarul satului Sipoteni, raionul Călăraşi, care a reuşit să convingă mulţi săteni plecaţi în străinătate să revină la baştină şi să contribuie la dezvoltarea localităţii.
Mai Mult
Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a promulgat Legea cu privire la ratificarea Acordului privind controlul comun în punctele de trecere a frontierei de stat moldo-ucrainene.
Mai Mult
Programul „Drumuri pune pentru Moldova” este o investiţie sustenabilă în siguranţa populaţiei, mobilitate, accesibilitatea şi dezvoltarea schimburilor comerciale. Declaraţia fost făcută de speakerul Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul Adunării Generale a ONU unde s-a discutat subiectul siguranţei rutiere la nivel global.
Mai Mult
Cel puţin două mii de persoane ar putea, în acest an, să-şi cumpere locuinţe prin intermediul programului ”Prima Casă”. Până miercuri, aproximativ 100 de persoane sunt în proces de completare a dosarelor.
Mai Mult
Curentul se va ieftini de la 1 aprilie. Grupul Gas Natural Fenosa în Moldova a prezentat Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) solicitarea de modificare a tarifelor, care prevede o diminuare a acestora pentru consumatorii casnici cu cel puţin 11 bani.
Mai Mult
Decizie istorică pentru tinerii moldoveni. Aceştia nu vor mai fi obligaţi să facă serviciul militar. În schimb, ei vor putea merge la armată în bază de contract, ca să devină militari de profesie. Partidul Democrat din Moldova a oferit suport politic Guvernului pentru realizarea reformei în domeniul militar.
Mai Mult
Parlamentul va urgenta votarea în lectură finală a legii care prevede înăsprirea pedepselor faţă de cei care agresează medicii. Anunţul a fost făcut de preşedintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, în cadrul briefing-ului de după şedinţa săptămânală a formaţiunii.
Mai Mult
Unul dintre cele mai aşteptate proiecte ale anului, ”Prima Casă”, devine funcţional deja de luni. Tinerii care nu au în proprietate o locuinţă pot depune cereri pentru înscriere la program. Condiţiile de creditare sunt mai atractive decât ofertele tradiţionale de pe piaţă, iar autorităţile dau asigurări că ratele dobânzilor vor continua să scadă.
Mai Mult
Sistemul Informaţional Automatizat al Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 va fi lansat în data de 29 martie, cu nouă luni înainte de termenul planificat.
Mai Mult
Moldovenii au început să primească facturi recalculate pentru gazele naturale. Consumatorii au constatat, cu uimire şi satisfacţie, că sumele sunt cu sute sau chiar mii de lei mai mici decât până acum.
Mai Mult